Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερή στήριξη Ζήκου: «Μαγκιά του Χιμένεθ αυτή η ΑΕΚ»
| 2018-02-23 16:33:00

Φοβερή στήριξη Ζήκου: «Μαγκιά του Χιμένεθ αυτή η ΑΕΚ»

Sportdog Team
Φοβερή στήριξη Ζήκου: «Μαγκιά του Χιμένεθ αυτή η ΑΕΚ»

Ο υπεύθυνος των Ακαδημιών αποθέωσε τον Ισπανό.

Τον καταλυτικό ρόλο που έχει παίξει ο Μανόλο Χιμένεθ ώστε η ΑΕΚ να μένει ανεπηρέαστη από τις απουσίες και να δείχνει εικόνα όπως η χθεσινή στο Κίεβο ανέδειξε ο Άκης Ζήκος.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ο επικεφαλής των ακαδημιών της «Ένωσης» αναφέρθηκε στην εξαιρετική εικόνα (παρά τον αποκλεισμό) και στάθηκε στη συνοχή που δείχνει η ομάδα.

Σημείωσε λοιπόν ότι αυτή είναι η «μαγκιά», όπως τη χαρακτήρισε, του προπονητή, ενώ επιχείρησε να εξηγήσει τον λόγο που έχασε την κραυγαλέα ευκαιρία ο Μασούντ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άκης Ζήκος

Για το βασικό στοιχείο της εξαιρετικής εμφάνισης της ΑΕΚ στο Κίεβο: «Νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε περισσότερο στη διάρκεια που έδειξε η ομάδα. Κυνήγησε για 90 λεπτά το γκολ σε μια δύσκολη έδρα με αντίξοες συνθήκες. Αν έπρεπε να κυνηγήσει η Ντιναμό το γκολ στην έδρα της, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα».

Για την κουβέντα που γίνεται σχετικά με τις αλλαγές του Χιμένεθ: «Ο ίδιος προπονητής έχει κάνει αλλαγές που έχουν δώσει νίκες και ο ίδιος προπονητής είναι που έχει κάνει λάθη. Πιστεύω ότι αυτό που έχει καταφέρει η ΑΕΚ ξεκινάει αρχικά από τη διοικητική σταθερότητα. Εγώ έχω ζήσει περιόδους που δεν υπήρχε και ξέρω τη σημασία του.

Η ΑΕΚ βρήκε επίσης έναν προπονητή που ξέρει πώς να πάρει το 100% από όλους τους παίκτες του και να τους έχει όλους χαρούμενους. Θυμάμαι τον Αραούχο να μένει στον πάγκο με τον Ολυμπιακό και μετά τη λήξη να αναφέρεται στον προπονητή. Ο κ. Χιμένεθ έχει παίξει άψογα τον ρόλο του σε αυτό».

Για το αν είναι όφελος τουλάχιστον για την ΑΕΚ ότι θα αποφορτιστεί από παιχνίδια και τον ρόλο που θα παίξει το χθεσινό αποτέλεσμα στο ματς με τον Ατρόμητο: «Το καλό είναι ότι όντως η ΑΕΚ θα βγάλει από την πλάτη της κάποια πολύ δυνατά παιχνίδια. Αυτή είναι η θετική πλευρά του αποκλεισμού, αν μπορεί να υπάρξει τέτοια. Από την άλλη δεν νομίζω ότι θα προλάβουν να σκεφτούν οι παίκτες. Έχουν να παίξουν σε μια από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος και μεσολαβεί μόλις μια μέρα».

Για τη δική του εξήγηση στο πώς έχασε ο Μασούντ την κραυγαλέα ευκαιρία: «Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Μασούντ είναι από τους πιο τεχνίτες παίκτες της ΑΕΚ και γενικότερα του ελληνικού πρωταθλήματος. Νομίζω ότι ξαφνιάστηκε. Η μπάλα πέρασε με δύναμη από πολλά πόδια και εμφανίστηκε μπροστά του. Ίσως αυτό να είναι που ευθύνεται. Ξαφνιάστηκε και δεν πρόλαβε να βάλει σωστά το σώμα του για να μη φύγει ψηλά η μπάλα. Στο ποδόσφαιρο μπαίνουν απίστευτα γκολ -όπως το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου με τον Ολυμπιακό- και χάνονται επίσης απίστευτα γκολ».

Για το μυστικό της συνοχής που δείχνει η ΑΕΚ: «Νομίζω ότι είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στα αποδυτήρια και οι χαρακτήρες που υπάρχουν σε αυτά. Επίσης το ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες παίκτες. Πέρα όμως απ’ αυτά, είναι και μαγκιά του προπονητή ότι τους έχει όλους σε εγρήγορση και με θέληση να τα δώσουν όλα ανά πάσα στιγμή».

Για το αν η μίνι καθίζηση της ΑΕΚ μετά το 70’ οφείλεται στην κούραση: «Η ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι μόνο πρόβλημα φυσικής κατάστασης δεν έχει. Απλά όσο περνάει ο χρόνος σε ένα τέτοιο ματς γίνεσαι πιο νευρικός και αγχώδης, οπότε είναι εύλογο να χάσεις τη συγκέντρωσή σου. Ίσα-ίσα, νομίζω ότι η ΑΕΚ έδειξε και στο χθεσινό ματς ότι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει στο θέμα της φυσικής κατάστασης από τις ευρωπαϊκές ομάδες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags