Facebook Pixel Sportdog.gr | Πώς θα ΠΑΣ στην Ευρώπη εάν δεν κερδίζεις αυτά τα ματς;
| 2018-02-24 17:00:00

Πώς θα ΠΑΣ στην Ευρώπη εάν δεν κερδίζεις αυτά τα ματς;

του Βαγγέλη Καράμαλη
Πώς θα ΠΑΣ στην Ευρώπη εάν δεν κερδίζεις αυτά τα ματς;

Ισόπαλοι 0-0 Γιάννινα και Λεβαδειακός, χάνεται η 5η θέση.

Στο 0-0 «κόλλησαν» ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, να έχουν την κατοχή αλλά όχι το γκολ και τους Βοιωτούς να χάνουν δύο καλές ευκαιρίες στην κόντρα.

Με την ισοπαλία ο ΠΑΣ έφτασε τους 29 βαθμούς και είναι στο -2 από τον πέμπτο Πανιώνιο, που αγωνίζεται τώρα με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Λεβαδειακός έφτασε τους 26.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης μπήκε αποφασισμένος να κυνηγήσει τη νίκη και στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή 65-35, ωστόσο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ, τα οποία δεν δυσκόλευαν ιδιαίτερα τον Σωτηρίου. Το παιχνίδι πάντως δεν είχε καλό ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο και οι πολλές διακοπές έκαναν την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Λεβαδειακό να φτάνει μία ανάσα από το γκολ, όταν στο 46’ ο Τσαμπούρης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μαρκόβσκι πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι της εστίας του Βελλίδη και να περνά άουτ!

Από την φάση αυτή και μετά όμως, παρακολουθήσαμε το ίδιο σκηνικό με το πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΣ δηλαδή να έχει την κατοχή, να κυκλοφορεί την μπάλα έξω από την περιοχή των Βοιωτών και να ψάχνει – μάταια – τρόπο για να διασπάσει την αμυντική λειτουργεία, είτε με σέντρες είτε με κάθετες μπαλιές.

Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του, έχοντας περιοριστεί στο μισό γήπεδο, έπαιξε με στόχο την ισοπαλία, ενώ στο 76’ έχασε μία ακόμα καλή ευκαιρία, όταν ο Γιακουμάκης έφυγε στην κόντρα, αλλά δεν τελείωσε σωστά την φάση. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, αφού ο ΠΑΣ δεν κατάφερε παρά την πίεση να βρει το γκολ, με τον Σωτηρίου μάλιστα να μπλοκάρει σωστά την δύσκολη κοντινή κεφαλιά του Κόντε στις καθυστερήσεις.

Η ισοπαλία ωστόσο, είναι ένα αποτέλεσμα που δεν βοηθάει καμία από τις δύο ομάδες, εάν θέλουν να κυνηγήσουν την πέμπτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας, Μπέριος, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης, Βιντάλ (77' Γιάκος), Χαλκιαδάκης (71' Νικολιας), Μπετρά (61' Χέλκβιστ), Κόντε

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Τσαμπούρης, Φαβάρο, Λεονάρντο (67' Τριποτσέρης), Αντιλέχου, Ζαραδούκας (88' Καραχάλιος), Μητρόπουλος, Ομπιόρα, Σουμπίνιο (76' Νίκας), Γιακουμάκης, Μαρκόφσκι

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης.
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Γεώργιος Χατζηνάκος
Τέταρτος: Νικόλαος Πουλημάς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags