Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Λαμία 2-0
| 2018-02-24 21:20:00

Η Πανάθα είναι εδώ! - Καθάρισε τη Λαμία, έκανε βαθμολογικό άλμα και πάει... Ολυμπιακό

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Η Πανάθα είναι εδώ! - Καθάρισε τη Λαμία, έκανε βαθμολογικό άλμα και πάει... Ολυμπιακό

Νίκη 2-0, γκολάρα ο Ινσούα που «κλείδωσε» το ματς.

Με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία θα πάει ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό!

Οι Πράσινοι πέτυχαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα με 2-0 επί της Λαμίας χάρη σε δύο πολύ όμορφα γκολ των Μουνιέ και Ινσούα. Με το τρίποντο αυτό ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας και κυνηγά τον μεγάλο στόχο της πεντάδας, καθώς πλησίασε τον Πανιώνιο στους δύο πόντους!

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση επιχειρώντας να πιέσει τη Λαμία από τα πρώτα λεπτά. Οι Πράσινοι πήραν εξ’ αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να πετύχουν κάτι παραπάνω από μια ανούσια –στις περισσότερες περιπτώσεις- κατοχή της μπάλας. Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 11’ με δυνατό σουτ του Κάτσε και δύσκολη απόκρουση του Μελίσσα. Ακόμα ένα σουτ του Αλβανού χαφ στο 19’ κατέληξε λίγο άουτ. Στο 25’ ο Λουντ έκανε ωραία ενέργεια, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ το 27’ ο Δώνης πήρε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι από ωραία σέντρα του Μουνιέ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Η Λαμία έκανε αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ μόνο στο 33’, όταν ο Πίτι εκμεταλλεύτηκε λάθος του Αυλωνίτη και βρήκε τον Μπλάζιτς σε πλεονεκτική θέση, αλλά αυτός σούταρε χωρίς δύναμη και ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε.

Το δεύτερο ημίχρονο «κύλησε» εντελώς διαφορετικά επειδή ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη του ευκαιρία. Στο 48’ ο Δώνης κράτησε ωραία την μπάλα υπό την πίεση των αμυντικών της Λαμίας και την κατάλληλη στιγμή την «έσπασε» στον Μουνιέ, με τον Γάλλο να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει όμορφα με το αριστερό τον Μελίσσα για το 1-0!

Οι Πράσινοι δεν κατέβασαν ρυθμό, αντιθέτως πίεσαν για δεύτερο γκολ και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τον Άλτμαν. Στο 56’ ο Ισραηλινός έκανε φοβερή ντρίμπλα, αλλά κάκιστο τελείωμα στα χέρια του Μελίσσα από το ύψος του πέναλτι και στο 63’ ο Έλληνας γκολκίπερ απέκρουσε με δυσκολία την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άλτμαν από μακρινή απόσταση. Ωστόσο, στο 64’ ο Μελίσσας δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για αποσοβήσει το 2-0. Ο Ινσούα πήρε την μπάλα από τον Λουντ, απέφυγε τον αντίπαλό του με φανταστικό κοντρόλ και έπιασε πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία!

Τίποτα δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά, με τον Ουζουνίδη να βρίσκει την ευκαιρία να ξεκουράσει τους Μουνιέ και Κάτσε (είχε ανοχλήσεις στο δεύτερο ημίχρονο) και το υς φιλάθλους να ασχολούνται με το επερχόμενο "αιώνιο" ντέρμπι, φωνάζοντας συνθήματα για τον Ολυμπιακό.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: O Αντονί Μουνιέ ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Παναθηναϊκού και συνδύασε την πολύ καλή του εμφάνιση με το γκολ που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του Τριφυλλιού.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με 4-4-1-1 κατέβασε τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Τερματοφύλακας ήταν ο Βλαχοδήμος, με δίδυμο στόπερ του Οικονόμου και Αυλωνίτη, δεξί μπακ τον Γιόχανσον και αριστερό τον Ινσούα. Στον άξονα έπαιξαν ο Κάτσε με τον Τζανδάρη, δεξιά τον Λουντ και αριστερά τον Μουνιέ, ενώ ο Άλτμαν κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Δώνη.

Ο Μπάμπης Τεννές εφάρμοσε 4-2-3-1 για τη Λαμία. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μελίσσας, με την άμυνα να αποτελείται από τους Ασίγκμπα, Αναστασιάδη, Μπεν Τζεμιά και Παντελιάδη από δεξιά προς αριστερά. Όμο και Μπλάζιτς αποτέλεσαν το δίδυμο στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τον Πίτι, δεξιά τον Βασιλαντωνόπουλο και αριστερά τον Φράγκος. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Μπούτνικ.

Η ΦΑΣΗ: Η γκολάρα του Ινσούα. Ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού έκανε το 2-0 με καταπληκτική ενέργεια. Ντρίμπλα που θα… ζήλευαν οι κορυφαίοι παίκτες του κόσμου και πανέμορφο σουτ στην απέναντι γωνία!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Δημήτρης Καραντώνης είχε καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές και πέρασε απαρατήρητος.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική νίκη, η οποία του εξασφάλισε την 6η θέση της βαθμολογίας και κράτησε ζωντανό τον στόχο της πεντάδας.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Μετά το πρώτο «διπλό» στη Λάρισα, ήρθε και η δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα για να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Οι Πράσινοι έχουν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση, καθώς θα πάνε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό, ελπίζοντας σε αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να «βλέπουν» την 5η θέση.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ τα δύο γκολ του αγώνα.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Bλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Ινσούα, Αυλωνίτης, Οικονόμου, Κάτσε, Λούντ, Τζανδάρης, Μουνιέ (75’ Χατζηγιοβάνης), Άλτμαν (89’ Μπουζούκης), Δώνης

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο (54’ Κουτρομάνος), Παντελιάδης, Φράγκος (79' Καραγιάννης), Αναστασιάδης, Μπούτνικ (55’ Άστσεριτς), Μπεν Τζεμιά, Μπλάζιτς, Ασίγκμπα, Πίτι

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags