Facebook Pixel Sportdog.gr | Ρουκέτες για το ντέρμπι: «Πήρε το μάθημά του ο Γκαρσία - Ποιος Λουτσέσκου, αυτός "έστησε" τον ΠΑΟΚ»
| 2018-02-25 14:00:00

Ρουκέτες για το ντέρμπι: «Πήρε το μάθημά του ο Γκαρσία - Ποιος Λουτσέσκου, αυτός "έστησε" τον ΠΑΟΚ»

του Γιώργου Κτενά
Ρουκέτες για το ντέρμπι: «Πήρε το μάθημά του ο Γκαρσία - Ποιος Λουτσέσκου, αυτός "έστησε" τον ΠΑΟΚ»

Συνέντευξη έξω από τα δόντια στο Sportdog.gr.

Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο sportdog.gr ο ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, Γιώργος Βλαντής, αναφορικά με το μεγάλο ντέρμπι εναντίον του ΠΑΟΚ σε λίγες ώρες, στην Τούμπα.

Τα πλάνα του Γκαρσία, η ατμφόσφαιρα του γηπέδου, ο Αρετόπουλος και, γενικά, ο,τι απασχολεί όλους τους φιθλάθλους λίγο πριν αρχίσει το παιχνίδι...

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πλάνο του Γκαρθία για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ;

Αν είναι κάτι σίγουρο πριν από το ντέρμπι, είναι ότι ο Γκαρθία περιμένει αυτή τη φορά από τους παίκτες του να «ματώσουν» για το θετικό αποτέλεσμα. Τα πρόσφατα... γκάζια που τους έβαλε, είχαν σαν σκοπό να τους αφυπνίσουν και να τους φέρουν προ των ευθυνών τους. Ο Ολυμπιακός πρέπει -επιτέλους- να παίξει σαν πρωταθλητής σε ένα μεγάλο και δύσκολο ματς φέτος και αν δεν το κάνει ούτε τώρα δεν θα έχει άλλη ευκαιρία. Από τη μεριά του, ο Γκαρθία δεν νομίζω πως αυτή τη φορά έχει την πρόθεση να πάρει το οποιοδήποτε ρίσκο και να προσπαθήσει να «ανακατέψει την τράπουλα». Είναι κάτι που το έπραξε στα δύο καθοριστικά ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (παίζοντας 4-4-2, με τον Μιραλάς κρυφό φορ και χωρίς κλασικό «10άρι») και την ΑΕΚ (4-3-3 με σέντερ φορ τον Μιραλάς και έξω αριστερά τον Φορτούνη...) για το πρωτάθλημα, με οδυνηρά για την ομάδα αποτελέσματα και μάλλον, πήρε και αυτός το μάθημά του...

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι θα μείνει εκτός 11άδας ο Φορτούνης και θα παίξει ως δεκάρι ο Οφόε. Ποια είναι η άποψή σου; Ο Ανσαριφάρντ ή ο Τζούρτζεβιτς θα πρέπει να βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης;

Πράγματι, φαίνεται πως δεν θα ξεκινήσει ο Φορτούνης και θα προτιμηθεί σε ρόλο οργανωτή ο Οφόε, μια σκέψη που μοιάζει σωστή αυτή τη στιγμή, καθώς ο Βέλγος έδειξε κόντρα στον Πανιώνιο ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο κι ενώ ο Φορτούνης δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. Εχασε προπονήσεις το προηγούμενο διάστημα λόγω του τραυματισμού του στο ματς με τον Ατρόμητο, ενώ είναι σίγουρο πως δεν έχει συνέλθει ακόμα 100% ψυχολογικά από τη σκληρή κριτική που του ασκήθηκε από τους οργανωμένους οπαδούς μετά από την ήττα από την ΑΕΚ στο Κύπελλο.

Οσο για τη σύγκριση μεταξύ Ανσαριφάρντ και Τζούρτζεβιτς δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί αυτή τη στιγμή, καθώς ο Ιρανός κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και ο Σέρβος εκτός από άστοχος, είναι διαρκώς και μέσα στα νεύρα, κάνοντας πολλές φορές κακό στην ομάδα με τη συμπεριφορά του.

Φοβάσαι την καυτή Τούμπα; Πόσο μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις του Αρετόπουλου, την ώρα μάλιστα που από τον Δικέφαλο υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια για τον ορισμό του;

Προσωπικά δεν έχω να φοβηθώ κάτι, γιατί δεν θα είμαι εγώ στον αγωνιστικό χώρο αλλά οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι εκτός των άλλων, λαμβάνουν παχυλούς μισθούς (και) για να μη φοβούνται τέτοια ματς! Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ το Καραϊσκάκη πολύ πιο καυτή έδρα από την Τούμπα και πως -κατά συνέπεια- οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα πρέπει να νιώσουν πολύ έξω από τα νερά τους με όσα συναντήσουν. Αλλωστε, από την ‘καυτή’ Τούμπα ο Ολυμπιακός έχει περάσει νικηφόρα ουκ ολίγες φορές και σίγουρα μπορεί να το κάνει ξανά. Αλλά και για τον Αρετόπουλο, αποκλείω το να επιτρέψει στον εαυτό του να επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα στην Τούμπα.

Αν είναι να παρουσιαστεί... επηρεασμένος, αυτό είναι πιο πιθανό να οφείλεται στην εκτίμηση που μπορεί να τρέφει στα παϊδάκια Γρεβενών. Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί πλέον, να δηλώνει έκπληξη ή άγνοια από επηρεασμένους από την εξυγίανση διαιτητές.   

Μπορεί ο Ολυμπιακός να χαλάσει το πάρτι πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ; Σε αντίθετη περίπτωση, αν χάσει ο Ολυμπιακός, μένει οριστικά εκτός τίτλου - Ποια πιστεύεις ότι θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα.

Για το... πάρτι πρωταθλήματος καλό θα ήταν πρώτα να ερωτηθούν οι άλλες μεγάλες δυνάμεις της «εξυγίανσης», μια και ακολουθούν αρκετά ακόμα ντέρμπι στη συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ εκκρεμούν σημαντικές δικαστικές αποφάσεις. Οπότε, θεωρώ πως είναι νωρίς ακόμα κάποιοι να ξεκινήσουν τα... πάρτι. Αλλωστε, απ’όσο θυμάμαι, ούτε ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι κατάκτησης τίτλου Φλεβάρη μήνα, παρότι τα περισσότερα από τα τελευταία του πρωταθλήματα τα κατέκτησε με πολύ μεγάλες βαθμολογικές διαφορές. Για πολλούς λόγους, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα είναι διεκδικητής του τίτλου φέτος και η επόμενη μέρα πρέπει οπωσδήποτε να τον βρει συσπειρωμένο, αποφασισμένο και κατασταλαγμένο για τις επόμενες κινήσεις του, προκειμένου να επανέλθει άμεσα στο γνώριμο δρόμο των επιτυχιών.    

Ποιον παίκτη του ΠΑΟΚ υπολογίζεις περισσότερο - Ποιες 11άδες περιμένεις να έχουν οι δύο ομάδες.

Δεν υπάρχει κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ, που να με έχει εντυπωσιάσει και να θεωρώ ότι θα έπαιζε με... κλειστά μάτια στην 11άδα του Ολυμπιακού, ούτε και θυμάμαι να ξεχώρισε κάποιος στο ντέρμπι του α’γύρου του πρωταθλήματος. Αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω κάποιον, αυτός θα ήταν ο Πέλκας, γιατί είναι ένας έξυπνος, εξελίξιμος παίκτης και μια από τις πιο μεγάλες «υποσχέσεις» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γενικά, ο ΠΑΟΚ είναι ένα καλά οργανωμένο σύνολο, που στηρίζεται περισσότερο στην ομαδική δουλειά και προσπάθεια και πιστεύω πως οφείλει πολλά για την πορεία του, εκτός από τη «νέα τάξη πραγμάτων» στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο έργο που άφησε πίσω του φεύγοντας ο Βλάνταν Ιβιτς. Οσο για τις 11άδες στο ντέρμπι, θεωρώ πως δεν πρέπει να περιμένουμε εκπλήξεις.

Τέλος, τι βλέπεις στη μάχη των πάγκων; Ο μπαρουτοκαπνισμένος Λουτσέσκου στη Σούπερ Λιγκ, εναντίον στον νεοφερμένο Όσκαρ Γκαρθία

Ο Λουτσέκσου δεν νομίζω ότι έχει φέρει κάτι καινούριο στον ΠΑΟΚ, είναι ένας «φοβικός» προπονητής, που δίνει πάντοτε βαρύτητα στο πώς οι ομάδες του θα καλύψουν τα νώτα τους και όχι στο πώς θα κυριαρχήσουν στο γήπεδο για να κατακτήσουν τη νίκη.

Από τη μεριά του ο Γκαρθία είναι εμφανές ότι ακόμα «ψάχνεται» και δεν ξέρει καλά την ομάδα του, ούτε τις δυνατότητες των παικτών του στο 100%. Εκανε αρκετά λάθη και πειράματα το προηγούμενο διάστημα, που ο Ολυμπιακός τα πλήρωσε και έμεινε πίσω στο βαθμολογικό πίνακα.

Στο συγκεκριμένο ματς, όμως, θεωρώ πως θα επιδιώξει και αυτός να «κλέψει» με κάποιον τρόπο τη νίκη και όχι βγαίνοντας στο γήπεδο για να τη διεκδικήσει κυριαρχώντας με το παιχνίδι του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags