26/02/18 - 18:20

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης - Επιβεβαιώνει τους τραυματισμούς στην Τούμπα!

Πήρε θέση για τα συμβάντα η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης!

Sportdog Team
Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης - Επιβεβαιώνει τους τραυματισμούς στην Τούμπα!
3.156views 0shares

Με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που ακολούθησαν τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Τούμπα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Κράτος εν κράτει τα ελληνικά γήπεδα. Βάλτε τέλος στην ανομία και την ατιμωρησία».

Τα όσα γράφονται στην ανακοίνωση επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι σημειώθηκαν τραυματισμοί αστυνομικών στις συγκρούσεις γύρω από το γήπεδο, ενώ επισημαίνεται η ανάγκη να σταματήσει η ατιμωρησία των ταραχοποιών προκειμένου το φαινόμενο των επεισοδίων να μην πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Αναλυτικά:

Χθες, άλλη μια αθλητική εκδήλωση κατέληξε σε οδομαχίες μεταξύ Αστυνομικών και χούλιγκαν έξω από το γήπεδο και τραυματισμούς συναδέλφων μας. Το φαινόμενο της αθλητικής βίας είναι πολυσύνθετο και όσο οι κυβερνώντες αδιαφορούν, αυτό θα διαιωνίζεται. Πλέον, τα επεισόδια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, και η ένταση κλιμακώνεται όχι μόνο σε μεγάλα ντέρμπι αλλά και σε αγώνες μικρότερου αθλητικού ενδιαφέροντος, όπως αγώνες μεταξύ παιδιών και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Όσο η ατιμωρησία βασιλεύει στα ελληνικά γήπεδα, η συχνότητα των συμπλοκών θα αυξάνεται, οι αθλητικοί αγώνες θα αποτελούν μέσο εκτόνωσης των θερμόαιμων φιλάθλων και το μπαλάκι των ευθυνών θα επιρρίπτεται εναλλάξ στις διοικήσεις και την Αστυνομία.

Ως πότε ο υγιής αθλητισμός θα αποτελεί πολυτέλεια στην χώρα μας; Ως πότε οι αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται με τη συνδρομή της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ; Με απαίτηση της κοινωνίας, πρέπει να οριστεί ένα νέο και σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την εξυγίανση των ελληνικών γηπέδων, το οποίο θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα και χωρίς αναστολές των ποινών για όσους βιαιοπραγούν στα γήπεδα.

Μόνο έτσι θα σταματήσουν οι ντροπιαστικές εικόνες των βανδαλισμών και θα αντιληφθούν οι «φίλαθλοι» ότι δεν είναι έχουν καμίας μορφής ασυλία για τις πράξεις τους. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εύχεται περαστικά στους συναδέλφους που τραυματίστηκαν και γρήγορη ανάρρωση. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ