Facebook Pixel Sportdog.gr | Iατροδικαστής από Αριστοτέλειο για Γκαρσία: «Μωρό να ήταν δεν θα γκρίνιαζε τόσο!»
| 2018-02-27 16:18:00

Iατροδικαστής από Αριστοτέλειο για Γκαρσία: «Μωρό να ήταν δεν θα γκρίνιαζε τόσο!»

Sportdog Team
Iατροδικαστής από Αριστοτέλειο για Γκαρσία: «Μωρό να ήταν δεν θα γκρίνιαζε τόσο!»

Απίθανη τοποθέτηση...

Έχουν έμπνευση τα Μέσα της Θεσσαλονίκης. Ασήμαντο χαρακτήρισε τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία ο καθηγητής ιατροδικαστικής του Αριστοτελείου, Ματθαίος Τσούγγας μιλώντας σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμο.

Ασήμαντο χαρακτήρισε το τραύμα που υπέστη ο Όσκαρ Γκαρθία από το ρολό χαρτί ο καθηγητής ιατροδικαστικής Ματθαίος Τσούγγας μιλώντας στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα». Παράλληλα, υπογράμμισε πως ο Ισπανός τεχνικός ήταν σε θέση να καθοδηγήσει τεχνικά την ομάδα του στο ντέρμπι της Τούμπας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το συμβάν: «Κατ’ αρχάς θέλω να τονίσω ότι είμαι φίλαθλος του Άρη εξαιτίας του Γκάλη, δεν ανήκω στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και αυτά που θα πω είναι αντικειμενικά. Δεν μπορούν να μου τα χρεώσουν ως οπαδικά. Αυτό που είδα εγώ είναι ένα αντικείμενο από χαρτί και αφού είχε ξετυλιχθεί αρκετά να πέφτει από την εξέδρα με κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω χτυπώντας τον Γκαρθία στο άνω χείλος αριστερά. Μέχρι εκεί, όμως. Αυτά που ισχυρίζεται ο Γκαρθία ότι είχε πρόβλημα στην κροταφική χώρα δεν συνάδουν με χτύπημα στο άνω χείλος. Δεν μπορεί να με χτυπήσει κάτι στο άνω χείλος και να έχω πρόβλημα λίγο πιο πάνω από το αυτί. Και πολύ περισσότερο εγκεφαλική διάσειση. Δεν κουνήθηκε το κεφάλι. Δεν ήταν ευθεία η βολή για να κουνηθεί, έστω ελαφρά, ο εγκέφαλος. Πολύ δε περισσότερο δεν κουνήθηκε η σπονδυλική στήλη ή η περιοχή του αυχένα, διότι είδα μια φωτογραφία του με κολάρο. Σε όποιον γιατρό και να πάει ο οποιοσδήποτε αν του πει ότι πονάει ο αυχένας ή το κεφάλι, είναι υποχρεωμένος να τον κρατήσει για ένα 24ωρο. Ποια είναι, όμως, τα αντικειμενικά κριτήρια; Τι έδειξαν οι εξετάσεις; Περιμένουμε να τις δούμε».

Για τις δηλώσεις Χαλβατζούλη στο Metropolis 95.5 πως οι εξετάσεις του Γκαρθία δεν έδειξαν κάτι: «Ο Χαλβατζούλης ως γιατρός που είναι, είναι αντικειμενικός. Έχει εμπειρία στο να αναλύει ακτινολογικά ευρήματα. Εμπειρία που δεν έχουν πολλοί άλλοι γιατροί. Εγώ πιστεύω τον Χαλβατζούλη, αλλά και από την ανάλυση των δυνάμεων που χτύπησαν τον Γκαρθία στο άνω χείλος. Τώρα, το γιατί ο ίδιος ο Γκαρθία ισχυρίζεται αυτά που ισχυρίζεται, ας το κρίνει ο κόσμος».

Για το αν ο Γκαρθία ήταν σε θέση να καθίσει στον πάγκο: «Καθαρά ιατροδικαστικά η σωματική βλάβη είναι ασήμαντη και δεν μπορούσε να στερήσει από τον Γκαρθία να διευθύνει την ομάδα του. Έχουμε δει παίκτες με ανοιγμένα τραύματα στο φρύδι να τους γίνεται επί τόπου συρραφή και να παίζουν κανονικά. Και ολόκληρος άντρας με ένα θλαστικό ασήμαντο τραύμα στο άνω χείλος δήλωσε ότι είναι ανίκανος; Μωρό να ήταν δεν θα γκρίνιαζε τόσο πολύ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags