Facebook Pixel Sportdog.gr | Ποιο -3; ΠΑΟΚάρα με 1-3 στη Νέα Σμύρνη και τελικό για να σηκώσει ξανά την κούπα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-02-28 21:26:00

Ποιο -3; ΠΑΟΚάρα με 1-3 στη Νέα Σμύρνη και τελικό για να σηκώσει ξανά την κούπα! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Ποιο -3; ΠΑΟΚάρα με 1-3 στη Νέα Σμύρνη και τελικό για να σηκώσει ξανά την κούπα! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Κατάπιε» τον Πανιώνιο και πάει τελικό ο Δικέφαλος!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο γήπεδο, ανέλαβε εξ’ αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα στο 3’ με κεφαλιά του Πρίγιοβιτς, που μπλόκαρε ο Κότνικ. Ο Πανιώνιος «απάντησε» με την προβολή του Γεσίλ από τη μικρή περιοχή, που κόντραρε στον Βαρέλα, όμως από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ΠΑΟΚ ήταν ο κυρίαρχος της αναμέτρησης στο πρώτο ημίχρονο. Ο Δικέφαλος προειδοποίησε με το χαμένο τετ α τετ του Πρίγιοβιτς στο 15’, που απέκρουσε ο Κότνικ, και τελικά άνοιξε το σκορ στο 24’. Από αντεπίθεση των «ασπρόμαυρων» και γύρισμα του Πρίγιοβιτς, ο Λημνιός πήρε την κεφαλιά και εν συνεχεία ο Μαουρίσιο είχε εύκολη δουλειά, αφού απλώς «έσπρωξε» την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι προ κενής εστίας.

Δέκα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ μετέτρεψε την υπεροχή του σε ακόμα ένα γκολ. Ο Αζεβέδο έβγαλε την σέντρα από αριστερά και ο Πρίγιοβιτς έπιασε πολύ δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με τον Κότνικ να μην μπορεί να κάνει τίποτα για αποτρέψει το 2-0! Ο Πανιώνιος είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 43’, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού κατέληξε στο δοκάρι σε κοντινή κεφαλιά του Μασούρα.

Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνιος ξεκίνησε καλύτερα και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πιέσει και να πετύχει ένα γκολ, που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδίκηση ενός καλύτερου αποτελέσματος. Οι Κυανέρυθροι βρέθηκαν πολύ κοντά στη μείωση του σκορ στο 60’, όμως απώλεσαν μια τεράστια ευκαιρία. Ο Πασχαλάκης νίκησε τον Σπιριντόνοβιτς σε διαγώνιο πλασέ και στην επαναφορά ο Παπαγεωργίου σούταρε άουτ προ κενής εστίας!

Τελικά, όχι μόνο δεν έγινε το 2-1, αλλά αντίθετα ο ΠΑΟΚ πέτυχε και τρίτο γκολ! Στο 73’ ο Μπανανά απομάκρυνε την μπάλα από την περιοχή του Πανιωνίου. Αυτή κατέληξε στον Μπίσεσβαρ, ο οποίος έπιασε ένα φοβερό σουτ στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα με δύναμη στην κάτω δεξιά γωνία του Κότνικ, που δεν μπόρεσε να αποκρούσει.

Το μόνο που κατάφερε ο Πανιώνιος ήταν να μειώσει στο 85’ με τον Κόρμπο, όμως το  τελικό 3-1 δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ εν όψει της ρεβάνς.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο ΠΑΟΚ λειτούργησε συνολικά πολύ αποτελεσματικά στην επίθεση, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο σέντερ φορ του Δικεφάλου έφτιαξε το πρώτο γκολ, πέτυχε το δεύτερο και γενικότερα ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις της ομάδας του, έχοντας ευκαιρίες να πετύχει κι άλλο τέρμα.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μιχάλης Γρηγορίου κατέβασε τον Πανιώνιο με σύστημα 4-2-3-1. Ο Κότνικ κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με την άμυνα να αποτελείται από τους Βλάχο, Γκιοατά, Μπανανά και Σαραμαντά από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο έπαιξαν οι Ουάσινγκτον και Κόρμπος, με τον Σαββίδη μπροστά τους ως «δεκάρι». Στο δεξί άκρο της επίθεσης κινήθηκε ο Μασούρας, στο αριστερό ο Σπιριντόνοβιτς και στην κορυφή ο Γεσίλ.

Παρόμοιος (4-2-3-1) ήταν και ο σχηματισμός για τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου. Τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, δίδυμο στόπερ οι Μαλεζάς και Βαρέλα, δεξί μπακ ο Βιεϊρίνια και αριστερό ο Αζεβέδο. Στον άξονα κινήθηκαν ο Κάνιας με τον Μαουρίσιο και μπροστά τους τον Πέλκα, ο οποίος έπαιξε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον σέντερ φορ, Πρίγιοβιτς. Σε θέση δεξιού εξτρέμ κινήθηκε ο Λημνιός, ενώ στα αριστερά ήταν ο Μακ.

Η ΦΑΣΗ: Η διπλή ευκαιρία του Πανιωνίου με Σπιριντόνοβιτς και Παπαγεωργίου στο 60’. Εάν οι Κυανέρυθροι είχαν μειώσει σε 2-1, ίσως η εικόνα της αναμέτρησης στη συνέχεια να ήταν διαφορετική. 

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Εμμανουήλ Σκουφάς είχε καλή διαιτησία, ενώ πήρε καλό βαθμό και στον πειθαρχικό έλεγχο, κάνοντας χρήση της κίτρινης κάρτας όποτε χρειάστηκε για να μην αφήσει το παιχνίδι να ξεφύγει.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα «καθαρό» σκορ πρόκρισης, αφού ο Πανιώνιος ψάχνει νίκη με 3 γκολ διαφορά στη ρεβάνς.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ... Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο παιχνίδι κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και δείχνει πανέτοιμος να κυνηγήσει το νταμπλ. Ο Δικέφαλος είναι –ουσιαστικά- ήδη στον τελικό του Κυπέλλου και περιμένει να δει τι θα γίνει με την ποινή που θα του επιβληθεί στο πρωτάθλημα, το οποίο επίσης διεκδικεί με αξιώσεις.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ τα γκολ του αγώνα.

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά (Σταυρόπουλος 46΄), Σαραμαντάς, Σαντάνα (Μπραχίμι 68'), Κόρμπος, Μασούρας, Σαββίδης, Σπιριντόνοβιτς, Γεσίλ (Παπαγεωργίου 46΄)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μαλεζάς, Αζεβέδο, Μαουρίσιο (Σάκχοφ 76΄), Κάνιας, Λημνιός, Πέλκας (Μπίσεσβαρ 65΄), Μακ, Πρίγιοβιτς (Κουλούρης 69΄)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags