Facebook Pixel Sportdog.gr | Την έκανε... άλογο και καλπάζει για τελικό - Μεγάλη ανατροπή της ΑΕΛ επί της ΑΕΚ
| 2018-03-01 21:28:00

Την έκανε... άλογο και καλπάζει για τελικό - Μεγάλη ανατροπή της ΑΕΛ επί της ΑΕΚ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Την έκανε... άλογο και καλπάζει για τελικό - Μεγάλη ανατροπή της ΑΕΛ επί της ΑΕΚ

Φάουλ το γκολ της Ενωσης, 90 λεπτά ξύλο στο ματς!

Νίκη με μεγάλη ανατροπή πέτυχε η ΑΕΛ κόντρα στην ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας σε ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα και ξύλο.

Το παιχνίδι απέκτησε φοβερό ρυθμό από την έναρξή του. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην ΑΕΚ που μπήκε φορτσάτη και απείλησε στο 2' με τον Λαμπρόπουλο να μην μπορεί να νικήσει τον Μπόζοβιτς. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε δέκα λεπτά αργότερα με το σουτ του φατιόν να εξουδετερώνεται από τον Μπάρκα, ο οποίος είχε εξίσου θετική αντίδραση στην κεφαλιά του Μιλοσαβλιεβιτς στο 24'. Το φαλτσαριστό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, στο 44', ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Μασούντ στο 51', αλλά η ΑΕΛ ισοφάρισε με πέναλτι του Ναζλίδη στο 57'. Ο ίδιος παίκτης είχε φοβερή ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στο 63' αλλά σημάδεψε δοκάρι. Την ίδια κατάληξη είχε η φοβερή ατομική προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου, στο 75'. Στο 85' δε οι κιτρινόμαυροι έχασαν άλλη μία καλή στιγμή, με τον Μασούντ και τον Μπακασέτα να μην μπορούν να κάνουν το 1-2. Αυτό το πλήρωσε η ΑΕΚ στις καθυστερήσεις όπου ο Γκρίσμαν έδωσε τη νίκη με buzzer beater.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Θωμάς Ναζλίδης πήρε το πέναλτι στο οποίο και ευστόχησε, είχε και δοκάρι στο 63'. Ήταν ο καλύτερος της ΑΕΛ και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης, τις οποίες αναπτέρωσε με το γκολ του ο Γκρισμάν.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με ενδεκάδα παικτών που για πρώτη φορά παίζουν με αυτόν τη διάταξη μαζί παρατάχθηκε η ΑΕΚ για λόγους συντήρησης. Ο Μανόλο Χιμένεθ τοποθέτησε τον Μασούντ στην κορυφή της επίθεσης, με τον Μπακασέτα από πίσω του σε ρόλο δεκαριού και τους Κλωναρίδη-Λάζαρο στις πτέρυγες. Αμυντικά χαφ έπαιξαν ο Μοράν με τον Αϊντάρεβιτς. Την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος και Χουλτ. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μπάρκας.

Μετά το 1-1 ο Χιμένεθ το γύρισε σε σχήμα με τρία χαφ με την είσοδο του Γαλανόπουλου, προκειμένου να σημαδέψει το κέντρο (Αϊντάρεβιτς-Μοράν είχαν θέματα). Ο Χουλτ αντιμετώπισε πρόβλημα και αποχώρησε. Με την είσοδο του Γκάλο ο Μπακάκης μετατοπίστηκε στα αριστερά.

ΑΕΛ (Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (81' Λεοζίνιο), Κρίζμαν, Ναζλίδης

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ (79' Γκάλο), Αϊντάρεβιτς, Μοράν, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Κλωναρίδης (69' Γαλανόπουλος)

H ΦΑΣΗ Το δοκάρι του Λάζαρου στο 75'. Ο εξτρέμ της ΑΕΚ απέφυγε δυο αντιπάλους μπήκε από αριστερά στην περιοχή, το πλασέ προ του Μπόζοβιτς σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Στην επαναφορά η μπάλα έφτασε στον Μασούντ, αλλά εκείνος δεν προλαβαίνει να κάνει κάτι άλλο και ο Μασούρας πρόλαβε να διώξει!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Το ματς είχε πολλά νεύρα και παράπονα. Ο Ζαχαριάδης αρχικά το διαχειρίστηκε ορθά το παιχνίδι,αλλά μετά το έχασε. Στο γκολ του Μασούντ υπάρχει θέμα αφού προηγήθηκε σκληρό φάουλ του Μοράν, ενώ ο Ιρανός είναι οριακά εκτός θέσης. Φταίει ο δεύτερος βοηθός Μερκενίδης. Στη φάση του πέναλτι που κερδίζει ο Ναζλίδης ο Λαμπρόπουλος δεν κάνει πράβαση πάνω στον παίκτη της Λάρισας, η οποία έβγαλε και ανακοίνωση στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου για τη διαιτησία

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Το 2-1 δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην ΑΕΛ. Αλλά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά στο ΟΑΚΑ με το γκολ της Ένωσης στη Λάρισα.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Τέτοιο ρυθμό σε παιχνίδι Κυπέλλου σπάνια βλέπουμε. Ειδικά σε τόσο κακό αγωνιστικό χώρο. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες. Στην κυριολεξία έπεφταν κορμιά στο χώρο του κέντρου. Αν δεν υπήρχαν τα νεύρα από τους παίκτες των δυο ομάδων, ίσως να βλέπαμε περισσότερες ευκαιρίες. Η ΑΕΚ ήταν αρχικά καλύτερη, η ΑΕΛ όμως ισορρόπησε και έγινε απειλητική περισσότερο με γεμίσματα παρα με οργανωμένες ενέργειες. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός και τα νεύρα διατηρήθηκαν, αλλά είχαμε φάσεις και γκολ. Ήταν συναρπαστικό παιχνίδι παρά το πολύ ξύλο.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags