Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρελό ξέσπασμα Καζαντζόγλου - «Χείμαρρος» για ποδόσφαιρο, τιμωρίες, Λάρισα, Ατρόμητο και... Μοράν!
| 2018-03-02 10:00:00

Τρελό ξέσπασμα Καζαντζόγλου - «Χείμαρρος» για ποδόσφαιρο, τιμωρίες, Λάρισα, Ατρόμητο και... Μοράν!

Sportdog Team
Τρελό ξέσπασμα Καζαντζόγλου - «Χείμαρρος» για ποδόσφαιρο, τιμωρίες, Λάρισα, Ατρόμητο και... Μοράν!

Δεν κρατιέται με τίποτα ο «κιτρινόμαυρος» ρεπόρτερ. 

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου είναι διευθυντής στο enwsi.gr

Ο πρώτος στόχος έχει επιτευχθεί. Από εκείνο το δύσκολο καλοκαίρι του 2013, όταν ο οργανισμός ΑΕΚ αποφάσισε να μπει σε διαδικασία αυτοκάθαρσης, είχαν τεθεί οι επιδιώξεις της ομάδας: να γίνει ξανά ΑΕΚ, να είναι ανταγωνιστική, να διεκδικεί τίτλους και ευρωπαϊκές πορείες όπως της αναλογεί βάσει της ιστορίας της και βέβαια να θέσει τα θεμέλια για την επιστροφή στο σπίτι. Παράλληλα, είχε τεθεί ως αναγκαίο – και έτσι ήταν – να φτιάξει ξανά το ποδόσφαιρο. Να επιστρέψει συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο σε συνθήκες κανονικότητας, που βιάστηκαν επανειλημμένα την τελευταία 20ετία.

Οσα περνούσαν αποκλειστικά από το χέρι της ΑΕΚ, έφτιαξαν και με το παραπάνω. Η ΑΕΚ επέστρεψε τρένο και άφησε οριστικά πίσω θλιβερές καταστάσεις, κατέκτησε ήδη το κύπελλο, φέτος διεκδικεί το νταμπλ και κατέγραψε εντυπωσιακή ευρωπαϊκή πορεία. Την ίδια στιγμή, παρά τα συνεχόμενα εμπόδια που επιχειρήθηκαν να τεθούν από διάφορες πλευρές, η ΑΕΚ έχει βάλει στο τελικό στάδιο και το θέμα του γηπέδου, με τις τελευταίες ημέρες να βάζουν μπροστά με κάθε επισημότητα την ανέγερση της "Αγιά Σοφιάς".

Τι έχει απομείνει; Το ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν φτιάχνει ποτέ. Οποια πέτρα και αν σηκώσεις, θα βρεις βρώμα και δυσωδία. Ομάδες δορυφόροι, παραρτήματα, κόσμος που δρα ανεξέλεγκτα, επικοινωνιακοί στρατοί που επιχειρούν να δείξουν τη δική τους αλήθεια, διαιτητές που ακόμα δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Μέσα σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό, η ΑΕΚ προσπαθεί να σταθεί με αξιοπρέπεια.

Δεν μπαίνει σε πολέμους ανακοινώσεων, δεν λειτουργεί ως δικομανής να κυνηγά κάθε πιθανή και απίθανη περίπτωση που μπορεί να "πληγώσει" τον αντίπαλο, δεν επενδύει στον τομέα της επικοινωνίας. Ισως θα έπρεπε, γιατί βλέπετε πόσα συμβαίνουν γύρω μας. Εδώ έφτασε Φλεβάρης για να πειστεί ο κόσμος – και αν έχουν πειστεί όλοι – πως η ΑΕΚ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε ρόστερ από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Αλλά αυτή είναι η επιλογή, ο καθένας μπορεί να την κρίνει.

Αλλά το ζήτημα είναι να μη χαθεί η τελευταία στάλα λογικής. Σκεφτείτε μόνο τι συμβαίνει με τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις. Ο Ολυμπιακός πήρε δεύτερη συνεχόμενη αναβολή στην υπόθεση αφαίρεσης βαθμών. Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως αναβολή θα ζητήσει (και θα λάβει) την Παρασκευή και ο ΠΑΟΚ. Τι σημαίνει αυτό; Πως μια κομβική αγωνιστική για το πρωτάθλημα, με ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, έξοδο του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και ματς της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο, θα διεξαχθούν με τις ομάδες να μη ξέρουν ξεκάθαρα την θέση τους στη βαθμολογία. Οπως συνέβη δηλαδή και την περασμένη Δευτέρα, αλλά εκεί ας πούμε πως υπήρχε η δικαιολογία της έλλειψης χρόνου.

Αλλά δείτε τι συνέβη. Η ΑΕΚ πήγε στο Περιστέρι και έμεινε στο Χ. Ουδείς μπορεί να αξιολογήσει με ασφάλεια εάν ήταν θετικό, κακό ή τραγικό αποτέλεσμα. Αυτό που μπορεί να λεχθεί είναι πως η ΑΕΚ πήρε την ισοπαλία και πήρε έναν βαθμό. Δηλαδή, εκεί που ήθελε να πάει στη γεμάτη Τούμπα με -2 από τον ΠΑΟΚ, τώρα – αν δεν υπάρξει πραξικόπημα στη χώρα – θα πάει με +2 και σε άδειο γήπεδο. Αλλά η πλειοψηφία των Ενωσιτών, το εκλάμβανε ως αρνητικό!

Είναι φανερό πως το πρωτάθλημα χάνει κάθε έννοια αξιοπιστίας και αλλοιώνεται κάθε λογική ισονομίας. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Ωστόσο, υπάρχει το αίτημα της ΑΕΚ που ζητά από την Πολιτεία να πράξει το αυτονόητο. Να προστατευθεί το προϊόν, να πάψει ο βιασμός της λογικής. Να δούμε εάν έχει απομείνει κάτι.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δείτε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Ο Ατρόμητος παίζει κόντρα στην ΑΕΚ με τη μισή ομάδα να είναι παιδιά από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό! Ισονομία; Δε νομίζω. Η Λάρισα σπεκουλάρει και αφήνει υπόνοιες, προπαγανδίζοντας εις βάρος της ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή, όταν η Λάρισα έπαιζε άμυνα χάντμπολ με την ΑΕΚ, άνοιγε σαν βεντάλια σε άλλους. Ακόμα και η μοναδική ομάδα που η ΑΕΚ έχει καλές σχέσεις (Λαμία), έπαιξε με τέτοιο τρόπο που δόθηκε η αφορμή για να σπεκουλάρουν όλη τη σεζόν.

Να μιλήσουμε για το ματς στη Λάρισα. Δείτε ποιος είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η ΑΕΚ και θα καταλάβετε πολλά. Οποιος δεν μπορεί να το αντιληφθεί, μάλλον έχει παρασυρθεί από το επικοινωνιακό τσουνάμι που σας έλεγα πιο πάνω. Μια ομάδα που θαρρείς και βγάζει το κόμπλεξ και τη λύσσα όσων βρίσκονται απέναντι.

Δεν κλείνω τα μάτια στα ζητήματα της ΑΕΚ. Είναι φυσικό αυτή η ομάδα να έχει τεντώσει τα όρια της. Είναι εντυπωσιακό πως δεν έβγαλε περισσότερους τραυματισμούς. Αναφέρομαι σε μυϊκούς, αλλά και σε άλλους που προέρχονται από χτυπήματα και καταπόνηση. Εχει παίξει τα περισσότερα ματς, όλα σε απίστευτη ένταση, δίχως κανένα "φιλικό" και συνεχίζει ακόμα. Βρίσκεται στα "κόκκινα". Λογικό;

Τι νομίζω ό,τι πρέπει να συμβεί. Να έχει 40.000 με τον Πανιώνιο. Να πάρει το ματς ο κόσμος. Να δώσει ώθηση και να φτιάξει τον Χιμένεθ και τους παίκτες του. Υψηλή κριτική, ανάθεμα για τους παίκτες που ήρθαν και καημός για εκείνους που δεν ήρθαν, είναι περιττοί Μάρτη μήνα. Δεν θα σας πω ότι μου αρέσει ο Μοράν, δεν θα πω ό,τι δεν υπάρχουν κενά. Αλλά τώρα, δεν υπάρχει τίποτε που θα αλλάξει. Αυτό που μπορεί είναι να δώσει το μεγάλο συν ο κόσμος.

Η ΑΕΚ πρέπει να ηρεμήσει. Να κάνει παίκτες της όπως ο Μοράν να κατανοήσουν που βρίσκονται. Δεν είναι μόνο οι απελπιστικές εμφανίσεις, είναι και το δεύτερο συνεχόμενο χτύπημα εκτός φάσης που θα φέρει ποινή. Στην ίδια λογική και ο Μασούντ, που έφτασε να δείχνει επηρεασμένος από όλη την κριτική που δέχθηκε. Αλλά ξέρετε, αυτά τώρα ελάχιστα μετρούν. Ολοι και όλα, θα κριθούν και θα αξιολογηθούν στο φινάλε. Τώρα θέλει στήριξη για να επιτευχθούν οι στόχοι. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags