02/03/18 - 10:59

Ξανά στο προσκήνιο Μπέος, Τσακογιάννης κ.α. - Έτσι είδε ο γερμανικός Τύπος τις ποινές του Korioplis!

Υπάρχει ενδιαφέρον και εκτός Ελλάδας για αυτό το θέμα.

Sportdog Team
Ξανά στο προσκήνιο Μπέος, Τσακογιάννης κ.α. - Έτσι είδε ο γερμανικός Τύπος τις ποινές του Korioplis!
770views 0shares

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Deutsche Welle, και διαβάζουμε στο ΑΠΕ, «Η είδηση της καταδίκης ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση των στημένων αγώνων στην Ελλάδα δεν πέρασε απαρατήρητη από τον γερμανικό τύπο. Η εφημερίδα Sddeutsche Zeitung γράφει: «Εξαιτίας της εμπλοκής τους σε σκάνδαλο στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο τη χρονιά του 2011, 58 άτομα καταδικάστηκαν την Τετάρτη στην Αθήνα σε έως και δέκα χρόνια φυλάκισης, κατά περίπτωση με τριετή αναστολή. Οι καταδικασθέντες έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν έφεση».

Πιο αναλυτικό το σχετικό άρθρο της αθλητικής εφημερίδας Kicker: «Δωροδοκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απόπειρα εκβίασης: σε ποινές φυλάκισης έως και δέκα χρόνων καταδικάστηκαν 58 άτομα στην Ελλάδα τα οποία ενεπλάκησαν σε σκάνδαλο στημένων αγώνων το 2011», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, για παράδειγμα, θα πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων για δωροδοκία, χειραγώγηση και παράνομα στοιχήματα. Η μεγαλύτερη ποινή, δέκα ετών, επιβλήθηκε στον πρώην ιδιοκτήτη της ομάδας της Ηλιούπολης Γιώργο Τσακογιάννη ο οποίος κατηγορήθηκε επιπλέον για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απόπειρα εκβίασης και παράνομη οπλοκατοχή».

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ