Facebook Pixel Sportdog.gr | «Σφαγή» στο δικαστήριο! Η δικαίωση Ολυμπιακού από Αρετόπουλο και οι «ρουκέτες» ΠΑΟΚ για Γκαρσία
| 2018-03-02 19:38:00

«Σφαγή» στο δικαστήριο! Η δικαίωση Ολυμπιακού από Αρετόπουλο και οι «ρουκέτες» ΠΑΟΚ για Γκαρσία

Sportdog Team
«Σφαγή» στο δικαστήριο! Η δικαίωση Ολυμπιακού από Αρετόπουλο και οι «ρουκέτες» ΠΑΟΚ για Γκαρσία

Όλα όσα ειπώθηκαν, πότε θα βγει η απόφαση.

Περίπου 3.5 ώρες διήρκησε η εκδίκαση της υπόθεσης (που σας μετέφερε Live το sportdog.gr) για το ντέρμπι της Τούμπας που δεν ξεκίνησε ποτέ, λόγω του τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρσία από ρολό ταμειακής, που έπεσε από την εξέδρα, με τις δύο ομάδες να έχουν χρονικό περιθώριο μέχρι το πρωί της Δευτέρας να καταθέσουν υπομνήματα (10.00), ενώ η απόφαση αναμένεται να βγει την ίδια ημέρα.

Έτσι λοιπόν, εφόσον την Δευτέρα επιβληθεί ποινή διεξαγωγής 2-3 αγώνων κεκλεισμένων των θυρών στον ΠΑΟΚ, αξίζει να τονίσουμε ότι το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο στο γήπεδο της Τούμπας.

Από τον ΠΑΟΚ πάντως, υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε τραυματισμός του Όσκαρ Γκαρσία και ο Μάκης Γκαγκάτσης τόνισε πως πιθανότατα τραυματίστηκε μέσα στα αποδυτήρια και για αυτό ζήτησαν είτε να κατοχυρωθεί ο αγώνας υπέρ του Δικεφάλου είτε στη χειρότερη να ξαναγίνει. Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού σημείωσαν πως δεν τίθεται σε αμφισβήτηση ο τραυματισμός του Καταλανού κόουτς και από τη στιγμή που δεν ξεκίνησε το ματς, ισούται με διακοπή, άρα και τιμωρία.

Η έκθεση Αρετόπουλου... καίει τον ΠΑΟΚ

Η εκδίκαση ξεκίνησε με μία τεράστια έκπληξη, που χωρίς υπερβολή… σόκαρε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι και ζήτησαν άμεσα αναβολή, αίτημα που δεν έγινε δεκτό. Συγκεκριμένα, έπειτα από αίτημα του Αθλητικού Δικαστή, ο διαιτητής Αρετόπουλος απέστειλε συμπληρωματική Έκθεση με την οποία ανέφερε ότι διέκοψε τον αγώνα λόγω τραυματισμού αξιωματούχου ο οποίος βρισκόταν νόμιμα στον αγωνιστικό χώρο εκείνη τη στιγμή, κάτι το οποίο δεν είχε αναγραφεί αρχικά στο φύλλο αγώνα!

Ο Όσκαρ Γκαρσία βρισκόταν σύμφωνα με τον διαιτητή της αναμέτρησης της 23ης αγωνιστικής της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ κανονικά δηλωμένος στο φύλλο αγώνα ως προπονητής του Ολυμπιακού, καθώς η αντικατάσταση του αρχικά δηλωμένου σε αυτό Χρήστου Κόντη με τον 44χρονο Καταλανό τεχνικό έγινε εντός των χρονικών ορίων!

'Εξαλλοι στον ΠΑΟΚ με Αρετόπουλο!

Η συμπληρωματική Έκθεση του διαιτητή από τα Τρίκαλα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων του ΠΑΟΚ: «Με έκπληξη πήραμε την συμπληρωματική Έκθεση του διαιτητή. Αγνοούμε το πώς ζητήθηκε. Δεν συνέτρεχαν λόγοι για να ζητηθεί συμπληρωματική έκθεση. Ζητούμε να αναβληθεί ή να διακοπεί η εκδίκαση για να κληθεί ο Αρετόπουλος και να εξεταστεί. Γιατί άλλα έγραψε στο φύλλο αγώνα και άλλα λέει στη νέα Έκθεση. Επίσης ζητούμε να κληθεί ο προπονητής του Ολυμπιακού. Να κληθεί και ο ιατρός του αγώνα. Ύπουλη η συμπληρωματική έκθεση Αρετόπουλου», τόνισε ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Από την πλευρά του, ο Μάκης Γκαγκάτσης ανέφερε: «Τουλάχιστον ύποπτο το γεγονός. Έκανε τέσσερις ώρες για να κλείσει το φύλλο αγώνα, θα μπορούσε να τα γράψει εκείνη τη στιγμή. Έρχεται μετά από πέντε μέρες με συμπληρωματική Έκθεση που αντικρούεται με την αρχική. Είναι ύποπτο. Υπό ποιες πιέσεις γράφτηκε η συμπληρωματική; Πώς ζητήθηκε; Δεν έχουμε ξαναδεί τόσα χρόνια συμπληρωματική Έκθεση διαιτητή», με τον Λάμπρο Μπίρδα να τονίζει τις αντιφάσεις στην συμπληρωματική Έκθεση του Αλέξανδρου Αρετόπουλου.

ΒΟΜΒΕΣ Γκαγκάτση: Ο Γκαρσία τραυματίστηκε στα αποδυτήρια!

Μετά την απόρριψη του αιτήματος περί αναβολής της υπόθεσης από την Αθλητικό Δικαστή, ακολούθησε ημίωρη διακοπή, για να προετοιμαστούν οι νομικοί εκπρόσωποι των δύο συλλόγων. Ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης και ο Μάκης Γκαγκάτσης αμφισβήτησαν τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρσία και ζήτησαν την απαλλαγή του ΠΑΟΚ, να κατακυρωθεί υπέρ του ο αγώνας ή έστω να επαναληφθεί.

«Όλη την εβδομάδα, παρά τις συνεχείς προκλήσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού, και μέσω των ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΟΣΦΠ, αλλά και μέσω της επιστολής στην ΚΕΔ για αλλαγή διαιτητή του αγώνα για μια δήθεν συνάντηση, για την οποία υποβλήθηκαν μηνύσεις, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω ανακοινώσεων διασφάλισε την απόλυτα εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα.

Πέσανε κάποια χαρτάκια. Σε όλα τα γήπεδα πέφτουν ρολά ταμειακών μηχανών. Στη σύσκεψη των μέτρων τάξης, είπαν ότι θα φύγουν με την πρώτη ευκαιρία. Δεν ήθελαν να παίξουν. Είναι όλο μεθοδευμένο. Δεν υπάρχει τραυματισμός. Το οίδημα μπορεί να δημιουργήθηκε μέσα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού! Στον αγωνιστικό χώρο η χαρτοταινία δεν φαίνεται με σαφήνεια σε ποιο σημείο έρχεται σε επαφή. Ο Καραπαπάς φώναζε... "να μείνει κάτω, να μείνει κάτω"!

Στα αποδυτήρια ήμουν κι εγώ. Το ιατρείο με τα αποδυτήρια είναι διπλανές πόρτες. Ο φερόμενος ως προπονητής του Ολυμπιακού, με ανθρώπους ασφαλείας, κλείστηκαν ένα τέταρτο στα αποδυτήρια. Ο γιατρός από την πρώτη στιγμή ήθελε να μπει. Μετά από ένα τέταρτο εξετάστηκε ο φερόμενος ως προπονητής του Ολυμπιακού. Ο φερόμενος τραυματισμός πιστεύουμε ακράδαντα ότι προκλήθηκε μέσα στα αποδυτήρια!

Ο φερόμενος προπονητής αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο μη έχοντας τραύμα! Μέσα στα αποδυτήρια προκλήθηκε το τραύμα! Υπάρχει δήλωση αντιπροέδρου του Ολυμπιακού που λέει παίρνω την ομάδα και φεύγω, γεια σας! Η απόφαση ήταν ειλημμένη από πριν. Ο φερόμενος προπονητής του Ολυμπιακού αρχικά έπιανε το κεφάλι του, μετά το μάτι του, όπου να 'ναι..», ανέφερε ο Μάκης Γκαγκάτσης.

«Η μη έναρξη, είναι και διακοπή»

Από τον Ολυμπιακό υποστήριξαν πως δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ο τραυματισμός του Γκαρσία και σημείωσε ότι η μη έναρξη της αναμέτρησης, ισούται με διακοπή!

Αναλυτικά ο Βασίλης Δημακόπουλος υποστήριξε: «Η ένσταση του ΠΑΟΚ είναι αβάσιμη. Η διόρθωση στη λίστα των αξιωματούχων είναι εκ παραδρομής. Η παραβίαση της προθεσμίας στη δήλωση της λίστας, δεν παράγει ακυρότητα του φύλλου αγώνα. Ο τραυματισμός βεβαιώνεται πολλαπλώς και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Από το φύλλο αγώνα, την ιατροδικαστή έκθεση και από τον παρατηρητή, γίνεται λόγος για τραυματισμός. Επίσης, η μη έναρξη ενός αγώνα εξισούται με μια διακοπή αγώνα. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο: η ματαίωση του αγώνα. Άρα η μη έναρξη, είναι και διακοπή».

Ο Αργύρης Λίβας, δικηγόρος Ολυμπιακού τόνισε: "Ο τραυματισμός αποδεικνύεται από σειρά εγγράφων, αλλά και από τον γιατρό του αγώνα, γιατρό του ΠΑΟΚ".

"Μπορεί να δαγκώθηκε μόνος του ο Γκαρσία"!

Ακολούθησε η εξέταση των μαρτύρων του ΠΑΟΚ, κ.κ. Χαλβατζούλη, Τσούγκα και Σωτηράκη. Άπαντες υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε πραγματικά τραυματισμός του Όσκαρ Γκαρσία, οι αμυχές στο χείλος του προπονητή του Ολυμπιακού θα μπορούσαν να προέρχονται από τους κυνόδοντες του ιδίου και δεν γίνεται να ευθύνεται η χαρτοταινία για αυτόν, εκφράζοντας και την απορία τους για τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν και δείχνουν την αμυχή στο χείλος του.

Βασίλης Χαλβατζούλης (μάρτυρας): "Έχω δύο παιδιά και ένα εγγόνι. Από τις 18.00 ήμασταν στα γήπεδο για να δούμε τις δύο καλύτερες ελληνικές ομάδες. Είχα θέση ακριβώς πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Επί 1,5 ώρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τραγουδούσαν. Δεν είχε πεταχτεί τίποτα. Ό,τι έγινε, έγινε μπροστά μου. Πέταξε χαρτιά και ο εγγονός μου. Υπήρξαν και χαρτιά υγείας. Ήταν χαρτί ταμειακής αυτό που έπεσε στον προπονητή. Πετάχτηκε στον αέρα, είχε καμπύλη και έπεσε ξυστά στο πρόσωπο του Γκαρθία, στην πίσω πλευρά. Έπεσε από ψηλά, δεν ήταν κατευθυνόμενο. Η δική μου όραση και άποψη είναι ότι το χαρτί πέρασε ξυστά από την αριστερή του πλευρά. Κάθισε στα γόνατα.

Τον πήραν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και για μία ώρα δεν είχαμε ενημέρωση για το αν γίνει το ματς. Ο εγγονός μου, μου είπε ότι κρυώνει και καλύτερα ήταν να φεύγαμε. Έμαθα ότι ο γιατρός του Ολυμπιακού πήγε στο Διαβαλκανικό. Πήγα στο νοσοκομείο και είδα ότι εξωτερικά δεν είχε τίποτα ο κ. Γκαρσία. Δεν είχε τραύμα, τον είδα σε απόσταση 20 εκατοστών. Ένα χάρτινο αντικείμενο δεν μπορεί να κάνει ζημιά ούτε στο δέρμα, ούτε πουθενά. Ένα χαρτί, ρολό χαρτί, δεν μπορεί να κάνει ζημιά. Μη μου κάνετε ερωτήσεις για... χάρτινους τραυματισμούς. Ούτε σε muppet show δεν μπορεί να τραυματιστεί κανείς στο εσωτερικό χείλος από χαρτί. Θα έπρεπε ήδη να υπάρχει αιμάτωμα"

Βασίλης Δημακόπουλος (δικηγόρος του Ολυμπιακού): "Μπορείς να κατευθύνεις ένα ρολό χαρτί, το οποίο λέτε ότι δεν μπορεί να τραυματίσει, αν δεν υπάρχει οδηγός για να το πάει στο σώμα του άλλου;".

Ματθαίος Τσούγκας (μάρτυρας): "Είμαι ιατροδικαστής στο επάγγελμα. Μου ζήτησαν να καταθέσω ειδικές γνώσεις. Με τα στοιχεία που έχω, με το βίντεο, μπορώ να πω τα εξής: Όσα είπε ο κ. Γκαρσία έρχονται σε αντίθεση με τη χειρουργική εκτίμηση του Διαβαλκανικού. Έχω καταθέσει γνωμάτευση. Η χειρουργική εκτίμηση του Διαβαλκανικού κάνει λόγο για επιφανειακό θλαστικό τραύμα, ότι δεν αιμορραγεί και ότι δεν χρήζει συρραφής. Δεν αναφέρει οίδημα. Αυτό έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τους ισχυρισμούς του κ. Γκαρσία".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags