Facebook Pixel Sportdog.gr | Ιδού η συμπληρωματική έκθεση του Αρετόπουλου που… καίει τον ΠΑΟΚ
| 2018-03-02 21:10:00

Ιδού η συμπληρωματική έκθεση του Αρετόπουλου που… καίει τον ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Ιδού η συμπληρωματική έκθεση του Αρετόπουλου που… καίει τον ΠΑΟΚ

Τι γράφει για τον Ολυμπιακό και τον Γκαρσία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης για όσα έγιναν στο ντέρμπι της Τούμπας, ξεκίνησε με μία τεράστια έκπληξη, που χωρίς υπερβολή… σόκαρε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι και ζήτησαν άμεσα αναβολή, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

Συγκεκριμένα, έπειτα από αίτημα του Αθλητικού Δικαστή, ο διαιτητής Αρετόπουλος απέστειλε συμπληρωματική Έκθεση με την οποία ανέφερε ότι διέκοψε τον αγώνα λόγω τραυματισμού αξιωματούχου ο οποίος βρισκόταν νόμιμα στον αγωνιστικό χώρο εκείνη τη στιγμή, κάτι το οποίο δεν είχε αναγραφεί αρχικά στο φύλλο αγώνα!
 

Ο Όσκαρ Γκαρσία βρισκόταν σύμφωνα με τον διαιτητή της αναμέτρησης της 23ης αγωνιστικής της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ κανονικά δηλωμένος στο φύλλο αγώνα ως προπονητής του Ολυμπιακού, καθώς η αντικατάσταση του αρχικά δηλωμένου σε αυτό Χρήστου Κόντη με τον 44χρονο Καταλανό τεχνικό έγινε εντός των χρονικών ορίων!

Αναλυτικά η συμπληρωματική Έκθεση του Αλέξανδρου Αρετόπουλου:

«Κατόπιν του σχετικού αιτήματος, σας υποβάλλω τις παρακάτω παρατηρήσεις-διευκρινίσεις:

Α. Από τον συνδυασμό των διατάξεων του άρθρου 15 παρ.2 εδ. γ και δ και άρθρου 18 παρ.1 εδ. γ του Κ.Α.Π., προκύπτει η διαδικασία που ακολουθείται πριν την έναρξη των αγώνων, η οποία έχει ως εξής: Οι ομάδες υποχρεούνται να παραδώσουν στον παρατηρητή του αγώνα τις λίστες των ποδοσφαιριστών και των αξιωματούχων εβδομήντα πέντε (-75-) λεπτά της ώρας πριν την έναρξη του αγώνα. Αυτές ακολούθως διαβιβάζονται μέσω του παρατηρητή του αγώνα στον διαιτητή, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος αυτών από τον διαιτητή και τους συνεργάτες του.

Ο κύριος έλεγχος αφορά την ταυτοπροσωπεία των αξιωματούχων και την κατοχή των δελτίων πιστοποίησης Ε.Π.Ο., που υποχρεούνται να έχουν ο προπονητής, ο βοηθός προπονητή και ο προπονητής τερματοφυλάκων της κάθε ομάδος ώστε να μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους με τις αντίστοιχες ιδιότητες. Για το λόγο αυτό οι λίστες των αξιωματούχων συνοδεύονται με τις απαιτούμενες ταυτότητες και τα δελτία πιστοποίησης Ε.Π.Ο. των προαναφερθέντων. Στην περίπτωση που προκύψουν παραλείψεις, ενημερώνουμε τον παρατηρητή του αγώνα, ώστε να έρθει σε επαφή με τις ομάδες για την εξάλειψή τους.

Στον συγκεκριμένο αγώνα, οι ομάδες παρέδωσαν εγκαίρως στον παρατηρητή του αγώνα τις λίστες τους και αυτός τις διαβίβασε σε εμάς για να προβούμε στους ελέγχους που προανέφερα. Κατά τον έλεγχο των αξιωματούχων της φιλοξενούμενης ομάδας, διαπίστωσα τα εξής: 1) Ενώ μας είχε προσκομιστεί το δελτίο πιστοποίησης Ε.Π.Ο. του προπονητή κ. GARCIA JUNEYT OSCAR, αυτός δεν βρισκόταν στη λίστα, β) απουσίαζε η ταυτότητα του κ. MARTINEZ RUBEN, ο οποίος είχε δηλωθεί ως τεχνικός διευθυντής.

Ενημερώσαμε αμέσως τον παρατηρητή του αγώνα για τις παραπάνω παραλείψεις, ο οποίος αμέσως μετά μας παρέδωσε τη διορθωμένη λίστα του, όπου φαίνεται και στις παρατηρήσεις μου στο ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ, στη θέση του προπονητή τοποθετήθηκε ο κ. GARCIA JUNEYT OSCAR και στη θέση του τεχνικού διευθυντή ο κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΗΣ. Συνεπώς, όπως εκ των ως άνω αναλυτικά αναφερόμενων προκύπτει ότι ακολουθήθηκε πιστά η εκ του κανονισμού προβλεπόμενη διαδικασία.

Β. Σύμφωνα με τον Κανόνα 5 παρ 3 περ. με τίτλο ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ των Κανόνων Παιχνιδιού 2017-18, ο διαιτητής μπορεί να διακόψει προσωρινά ή οριστικά το παιχνίδι αν ένας θεατής ρίξει αντικείμενο το οποίο έχει χτυπήσει έναν αξιωματούχο του αγώνα, έναν παίχτη ή έναν αξιωματούχου ομάδας.
Εν προκειμένω στο εν λόγω παιχνίδι υπήρξε τραυματισμός αξιωματούχου ομάδας, όπως μιας διαβεβαίωσε και ο ιατρός του αγώνα, συγκεκριμένα του κ. GARCIA JUNEYT OSCAR που προήλθε από ρίψη αντικειμένου από θεατή, ταυτόχρονα δε, μου δηλώθηκε από τους αξιωματούχους της ομάδας στην οποία ανήκει ο τραυματισθείς αξιωματούχος ότι αυτός επειδή δεν αισθάνεται καλά, χρήζει περαιτέρω ιατρικής φροντίδας σε νοσοκομείο.

Κατόπιν τούτων, έκρινα ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις τους ως άνω κανόνα που επιτάσσουν την οριστική διακοπή – μη έναρξη αγώνα.
Κατά τα λοιπά ισχύουν τα όσα αναφέρω στο ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags