Facebook Pixel Sportdog.gr | «Μαχαιριές» για ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ - «Κακοστημένη ομάδα, αν δε νικήσει τον ΠΑΟ - Τέλος και -3»!
| 2018-03-04 12:00:00

«Μαχαιριές» για ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ - «Κακοστημένη ομάδα, αν δε νικήσει τον ΠΑΟ - Τέλος και -3»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Μαχαιριές» για ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ - «Κακοστημένη ομάδα, αν δε νικήσει τον ΠΑΟ - Τέλος και -3»!

Απίστευτες ατάκες από γνωστό «ερυθρόλευκο» στο sportdog.gr.

Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι των «αιωνίων» σύμφωνα με τον Πέτρο Ξανθόπουλο. Ο παλαίμαχος αμυντικός των Πειραιωτών μίλησε στο sportdog.gr για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπως ήταν φυσικό όμως, η κουβέντα ξέφυγε των στενών ορίων του old firm του ελληνικού ποδοσφαίρου και πέρασε σε άλλο επίπεδο.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο 58χρονος βετεράνος των ερυθρόλευκων μίλησε για όσα συνέβησαν στην Τούμπα και κλήθηκε να εκτιμήσει την έκβαση του πρωταθλήματος. «Πλέον παίζουν δυνατή μπάλα τα δικαστήρια», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Τέλος και μείον τρεις στον ΠΑΟΚ»

Ας ξεκίνησουμε ανάποδα. Πώς σχολιάζετε τα γεγονότα στην Τούμπα;

«Αυτά πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν. Είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο. Όποιος πετάει αντικείμενα εις βάρος προπονητών, παικτών, διαιτητών και να μην τον βρει, πρέπει το ματς να σταματάει. Τέλος, έφυγες. Δεν έχει “το βρήκα - δεν το βρήκα, χτύπησες, πέθανες-δεν συνεχίζει, χτύπησες, δεν πέθανες, συνεχίζει. Μην τρελαθούμε. Έχουμε χάσει το μέτρο. Πέταξες κάτι; Τέλος και μείον τρεις. Μην ασχολούμαστε με αυτά. Είναι αστεία, πρέπει να μπει νόμος για όλα αυτά και για όλες τις ομάδες. Ούτε δικαστήρια, ούτε τίποτα. Δεν μιλάω μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για κάθε ομάδα, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ή ΑΕΚ. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή; Να σκοτωθεί κάποιος για να διακοπεί το ματς; Έχουμε τρελαθεί τελείως;».

Ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Θα του κάνει καλό στο ντέρμπι ότι δεν έπαιξε στην Τούμπα

«Δεν έχει σημασία αν είναι σε καλή ή κακή κατάσταση ο Ολυμπιακός. Αυτά τα ματς είναι διαφορετικά. Δεν ξέρεις ποιος θα είναι ο νικητής. Δεν έχει σχέση αν είσαι πρώτος ή τελευταίος. Τα παραδείγματα είναι εκατομμύρια στο παρελθόν. Είναι ένα ματς ιδιαίτερο και ενδιαφέρον. Θα νικήσει ο τυχερότερος, ο ουσιαστικότερος ή ο καλύτερος. Δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη».

Δεν χάνουν ρυθμο οι παίκτες, αφού δεν έπαιξαν ένα ματς;

«Όταν είσαι 7 αγωνιστικές από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος δεν μπορείς να πεις, ότι δεν έχεις ρυθμό. Δεν έπαιξες και ένα παιχνίδι, τί έγινε; Μην ψάχνουμε δικαιολογίες. Μπορεί να είχες ρεπό. Μετράει πως θα μπεις στο παιχνίδι και η ψυχολογία, να παλέψεις και να τα δώσεις όλα, για να κερδίσει η ομάδα του».

Ο Παναθηναϊκός πώς σας φαίνεται;

«Ο Παναθηναϊκός στην κατάσταση που βρίσκεται έχει μεγάλο κίνητρο. Έχει ένα επιπλέον θετικό στοιχείο που του αποβάλλει το άγχος. Ό,τι και να συμβεί, κανείς δεν θα του πει τίποτα. Αντιθέτως, αν δε νικήσει ο Ολυμπιακός θα του πούνε “μα καλά δεν μπορείς να κερδίσεις αυτόν τον Παναθηναϊκό που έχει τώσες απώλειες παικτών;”. Είναι μεγάλο ατού αυτό για τους πράσινους. Πάνε χωρίς φόβο να κλέψουν ένα παιχνίδι δύσκολο και για τις δύο ομάδες».

Ποιος παίκτης του Παναθηναϊκού θέλει προσοχή;

«Μια μεγάλη ομάδα δεν μπορεί να κοιτάζει ατομικά τον αντίπαλο. Πρέπει πάντα να τον σέβεται συνολικά. Ο Παναθηναϊκός έχει νεαρή ομάδα, θα τρέξει και θα πρεσάρει. Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερους παίκτες και πρέπει να αποδείξει, ότι είναι ανώτερος μέσα στο γήπεδο».

«Κακοστημένη ομάδα»

Ποια είναι τα προβλήματα του Ολυμπιακού;

«Ο Ολυμπιακός αυτήν την στιγμή είναι μία κακοστημένη ομάδα, χωρίς ταχύτητα, αργή, που παίζει προβλέψιμο ποδόσφαιρο. Έχει κάποιες καλές μονάδες, αλλά από την αρχή της σεζόν έχει προβλήματα».

Έχετε μπει ποτέ στη θέση του Γκαρθία; Έχει έρθει στην Ελλάδα, έχει μία ομάδα που δεν την έφτιαξε ο ίδιος. Το άγχος κλώνισε την υγεία του και πριν πάει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό χτυπήθηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

«Προφανώς είναι έτσι. Το έζησε το πέρασε και θα ζήσει το επόμενο ματς καθαρά ποδοσφαιρικά. Μην ξεχνάμε, ότι το ματς θα γίνει χωρίς κόσμο».

Πως κρίνετε ότι το ντέρμπι θα διεξαχθεί κεκλεσμένων των θυρών;

«Είναι τελείως αντιεμπορικό. Τα παιχνίδια πρέπει να διεξάγονται με κόσμο. Το ποδόσφαιρο χωρίς την παρουσία οπαδών είναι σαν το φαγητό χωρίς αλάτι. Παρ' όλα αυτά ο παίκτης ο επαγγελματίας έχει συνηθίσει».

Τι σημαίνει ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι των αιωνίων;

«Αν δεν κερδίσεις τελείωσες. Έχεις πρόβλημα μεγάλο μετά. Όλα τα αρνητικά αποτελέσματα επηρέασαν φέτος τον Ολυμπιακό. Είναι σε μία κατάσταση που δεν είναι καλή αλλά είναι κοντά. Γι'αυτό πρέπει να το κερδίσει, γιατί δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Πλέον παίζουν πολύ δυνατή μπάλα και τα δικαστήρια. Οπότε ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι έτοιμος για όλα».

Ποια είναι η εκτίμησή σας για την έκβαση του πρωταθλήματος;

«Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν δείξει καλύτερο πρόσωπο για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός κουβαλά την τεχνογνωσία για το πως μπορείς να είσαι κοντά στον τίτλο, φέτος όμως έχουν μπει εμπόδια στον στόχο του. Οι δυο άλλες ομάδες είναι και πιο καλά προπονημένες».

Από τους δύο δικέφαλους ποιον ξεχωρίζετε;

Η ΑΕΚ έχει πολύ σταθερή πορεία από την αρχή της σεζόν. Μία τέτοια ομάδα πάντα μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε άσχημα, μετά ισορρόπησε και σταθεροποιήθηκε. Μπορεί να μην έχει τα μεγάλα ονόματα, αλλά έχει αρχές, παίκτες που τρέχουν και κάνουν αυτό που τους λέει ο προπονητής. Είναι 23 ματς αήττητος και αυτό κάτι λέει. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική».

Συμφωνείται με την πρόταση της ΑΕΚ για διακοπή πρωταθλήματος μέχρι να τελεσιδικήσουν όλες οι υποθέσεις;

«Σαν ιδέα είναι σωστή. Με τη λογική ότι αυτά που εκκρεμούν, πρέπει να γίνουν γρήγορα, για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Μία ομάδα που θα πάει να παίξει ένα παιχνίδι, πρέπει να ξέρει αν είναι πρώτη, δεύτερη ή τρίτη. Αυτό δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη. Η ΑΕΚ αυτό το έκανε όχι για να διακοπεί και να επωφεληθεί για λόγους ξεκούρασης, αλλά για να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες. Είναι αρκετά πράγματα να συμβούν. Πρέπει η βαθμολογία να ξεκαθαρίσει γρήγορα. Δεν γίνεται να έχουμε βαθμολογία με 15 αστερίσκους. Δεν είμαστε μαθηματικοί να λύνουμε εξισώσεις».

Έχετε ξαναζήσει παρόμοιες καταστάσεις στην καριέρα σας;

«Όχι είναι πρωτόγνωρο αυτό. Ο κόσμος έχει τρελαθεί. Φταίνε οι ομάδες και οι διοικήσεις για αυτό».

Ποια είναι η γνώμη σας για τη φετινή διαιτησία;

«Θεωρώ ότι έχει τα λαθάκια της. Αν είναι ανθρώπινα... οκ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags