Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερές δηλώσεις Μπακασέτα για ΑΕΚ και πρωτάθλημα - «Δεν μας αγγίζουν όσα λένε»!
| 2018-03-04 12:31:00

Τρομερές δηλώσεις Μπακασέτα για ΑΕΚ και πρωτάθλημα - «Δεν μας αγγίζουν όσα λένε»!

Sportdog Team
Τρομερές δηλώσεις Μπακασέτα για ΑΕΚ και πρωτάθλημα -  «Δεν μας αγγίζουν όσα λένε»!

Στην τελευταία στροφή της σεζόν!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο match programme της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο:

-Μένουν επτά ματς, έχετε πλέον να διαχειριστείτε επτά τελικούς, πώς εισπράττεις την ατμόσφαιρα μέσα στην ομάδα ενόψει της τελικής ευθείας; 
-«Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι μέχρι το τέλος της χρονιάς, που μέχρι στιγμής κρίνεται επιτυχημένη για την ομάδα μας. Τώρα, όμως, μπαίνουμε στην τελική ευθεία και αυτά τα τελευταία ματς που απομένουν θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά και θα κρίνουν αν θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε τα όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας». 

-Μπορείτε, εκτιμάς, να διαχειριστείτε αυτή την πίεση που θα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη όσο πλησιάζουμε στο τέλος; 
-«Αυτό είναι και η αλήθεια. Από εδώ και πέρα η πίεση θα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη παιχνίδι με παιχνίδι αλλά το σημαντικό για εμάς είναι ότι μέχρι σήμερα καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε πλήρως στα δύσκολα και στα καθοριστικά ματς της χρονιάς. Εχουμε πλέον μάθει στα δύσκολα και πρέπει απλώς να παραμείνουμε ήρεμοι για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που είναι μπροστά μας. Να σκεφτούμε ότι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα σαράντα ματς και ότι απλώς απομένουν ακόμα επτά. Τώρα κρίνεται όλη η χρονιά και είμαι πεπεισμένος ότι αν εμείς είμαστε στο 100% που μπορούμε, τότε θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας». 

-Ο σημερινός σας αντίπαλος, ο Πανιώνιος, κρύβει κινδύνους για την ΑΕΚ; 
-«Ο Πανιώνιος είναι ομάδα που μας έχει κάνει αρκετές ζημιές και θέλει την προσοχή μας. Είναι ομάδα που συνδυάζει το ταλέντο, αλλά και την εμπειρία κάποιων παικτών, διαθέτει παιδιά που διψάνε για τη διάκριση είτε ατομική είτε ομαδική και τα τελευταία χρόνια έχει φτιάξει μια αξιοπρεπέστατη ομάδα, η οποία μπορεί να χτυπήσει κάθε αντίπαλο αν δεν τον βρει συγκεντρωμένο». 

-Πόσο δύσκολο είναι να παραμείνετε ήρεμοι ψυχοσωματικά επικεντρωμένοι πλέον στο πρωτάθλημα, όταν μέχρι πριν από μερικές μέρες παίζατε και για τους τρεις στόχους; 
-«Γεγονός είναι ότι αυτή η διαχείριση είναι δύσκολη! Μας πείραξε πολύ ο αποκλεισμός από την Ευρώπη και με τον τρόπο που ήρθε, αλλά εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί! Πρέπει να τα αφήσουμε όλα στην άκρη και να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην προσπάθεια, αποφασισμένοι και ήρεμοι για τη συνέχεια. Θέλαμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη, αλλά πλέον καλούμαστε να γυρίσουμε σελίδα αφού μπροστά μας υπάρχουν οι δύο εγχώριοι στόχοι». 

-Η κόπωση της ομάδας είναι πλέον περισσότερο διαχειρίσιμη; Και σε ρωτάω γιατί υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν, πλέον, ότι η ΑΕΚ έπιασε ταβάνι και έχει αρχίσει να ξεφουσκώνει… 
-«Δεν μας απασχολούν αυτά. Αυτά μπορούν να τα λένε και ας τα λένε, έχουν ακουστεί και… άλλα που δεν μας αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο, αλλά η ουσία είναι ότι μέχρι και τον Ατρόμητο είχαμε να αντιμετωπίσουμε για περίπου ενάμιση μήνα ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόγραμμα. Εδώ που έχουμε φτάσει δεν μπορούμε να σκεφτούμε την κούραση είτε είναι σωματική είτε ψυχολογική. Μπροστά μας υπάρχουν μόνο οι στόχοι που θέλουμε να κατακτήσουμε». 

-Απ’ όλη την εφετινή προσπάθεια της ΑΕΚ τι είναι αυτό που σε ικανοποίησε περισσότερο, τι είναι αυτό που κρατάς μέχρι σήμερα; 
-«Αυτό που κρατάω είναι την θεαματική βελτίωση που έχει η ομάδα εδώ και ένα χρόνο. Με ικανοποιεί που από το καλοκαίρι, που ξεκινήσαμε, όλοι είχαμε την ίδια διάθεση, όλοι ήμασταν πεινασμένοι και κάθε φορά επιδιώκαμε το καλύτερο χωρίς να συμβιβαστούμε. Με ικανοποιεί ότι μέχρι σήμερα δεν χαλαρώσαμε ποτέ, αλλά αντίθετα όλοι επιδιώκαμε το κάτι παραπάνω. Και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε. Να παραμείνουμε στο 100% μέχρι το τέλος». 

-Βελτίωση βεβαίως παρουσιάζει σε σχέση με την πρώτη του χρονιά και ο… Μπακασέτας! 
-«Είναι καλύτερη η δεύτερη χρονιά μου στην ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι λόγω του τραυματισμού μου έχασα την προετοιμασία. Οσο, όμως, περνούσε ο καιρός ένιωθα ολοένα και καλύτερα, μπήκα στην ομάδα, βρήκα ρυθμό, αλλά αυτό που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο είναι ότι μέσα σε ένα χρόνο έμαθα μια καινούργια θέση, κατάφερα να προσαρμοστώ στα δεδομένα της και με πολύ δουλειά να μπορώ να αξιοποιώ τα προσόντα μου για να ανταποκρίνομαι σε περισσότερες θέσεις μέσα στο γήπεδο». 

-Οι παρεμβάσεις που κατά καιρούς έχεις κάνει με τις τοποθετήσεις σου, αυτό που μου δείχνουν είναι ότι θα ήθελες ένα καλύτερο περιβάλλον ποδοσφαιρικού πολιτισμού στη χώρα μας σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί… 
-«Εντάξει, πάντα προέχει το να προσαρμόζεσαι στα δεδομένα. Αλλά όταν υπάρχει μια σειρά γεγονότων που σε δυσαρεστούν, δεν μπορεί να μείνεις απαθής και να μην σχολιάσεις. Αγώνες που δεν γίνονται, αγωνιστικοί χώροι στους οποίους δεν μπορείς να παίξεις, μικρά παιδιά που αντιδρούν με το χειρότερο τρόπο ως νέοι φίλαθλοι και πολλά ακόμα… Ολοι πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το ποδόσφαιρό μας και κάποια στιγμή να έρθει πιο κοντά στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Πιστεύω ότι αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί, μπορούμε να το βελτιώσουμε γιατί και σαν χώρα και σαν ποδοσφαιριστές δεν έχουμε να ζηλέψουμε πολλά πράγματα σε σχέση με τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags