Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρωτάθλημα θα πάρει όλους θα τους τρελάνει - ΑΕΚάρα πρώτη με Λιβάγια πριν την Τούμπα
| 2018-03-04 19:09:00

Πρωτάθλημα θα πάρει όλους θα τους τρελάνει - ΑΕΚάρα πρώτη με Λιβάγια πριν την Τούμπα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πρωτάθλημα θα πάρει όλους θα τους τρελάνει - ΑΕΚάρα πρώτη με Λιβάγια πριν την Τούμπα

Με γκολ του Κροάτη η Ένωση νίκησε 1-0 και πέρασε στην κορυφή.

Σε ένα παιχνίδι που το τελικό, φτωχό σκορ δεν αντικατοπτρίζει τη συνολική εικόνα του, η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει τον Πανιώνιο και να πάει με ανεβασμένο το ηθικό και πρώτη στη βαθμολογία στην Τούμπα για το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ μπήκε με πολύ δύναμη στο παιχνίδι και επέβαλλε τον ρυθμό της. Οι παίκτες του Χιμένεθ πίεσαν εξ αρχής ψηλά και σφυροκόπησαν με ευκαιρίες την εστία του Πανιωνίου, με τον Κότνικ να κάνει τέσσερις επεμβάσεις (7', 13', 15', 20'). Στο 21' ο Λιβάγια με κεφαλιά έβαλε μπροστά την Ένωση, η οποία συνέχισε με τον ίδιο καταιγιστικό, σημειώνοντας άλλες πέντες φάσεις μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ χαλάρωσε, συνέχιζε όμως να ψάχνει το δεύτερο γκολ. Δεν της βγήκαν όμως οι προσπάθειες την ώρα που ο Πανιώνιος προσπάθησε μπας και πάρει κάτι από το παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να φτιάξει φάση, αλλά στις καθυστερήσεις άγχωσε τους Ενωσίτες, δημιουργώντας προϋποθέσεις. Η λειτουργία της άμυνας των γηπεδούχων όμως ήταν θετική. Έτσι η ΑΕΚ επικράτησε 1-0.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Μάρκο Λιβάγια άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη για την ΑΕΚ, με το γκολ που σημείωσε. Ήταν ο πρωταγωνιστής από τους κιτρινόμαυρους.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ O Μανόλο Χιμένεθ είχε να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις των Σιμόες, Χουλτ και Τσιγκρίνσκι. Έτσι παρέταξε την ΑΕΚ με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια Τσιντώτας, τους Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες στην άμυνα και Γαλανόπουλος-Κονέ κεντρικά χαφ. Στις πτέρυγες ο Χριστοδουλόπουλος πήρε θέση δεξιά ο Μπακασέτας, και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αραούχο, πίσω από τον οποίο οργάνωνε το παιχνίδι ο Λιβάγια.

Με εφτά προβλήματα παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ ο Πανιώνιος με τον Μιχάλη Γρηγορίου να μην υπολογίζει τους Σιώπη, Τασουλή, Ντουρμισάι, Νίλσεν, Μακρύλλο, Λάμπρου και Ουάσινγκτον.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος (88' Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Χριστοδουλόπουλος (64' Μασούντ), Λιβάγια (69' Μπακάκης), Μπακασέτας, Αραούχο.

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου (65' Μπραχίμι), Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Πινιώτης (72' Γεσίλ), Σαββίδης, Σαραμαντάς, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (82' Βουκελάτος)

Η ΦΑΣΗ Η ευκαιρία του Αραούχο στο 25'. Ο Λιβάγια τον έβγαλε ενώπιος ενωπίω με τον Κότνικ, που σε πρώτο χρονο απέκρουσε το πλασέ, στην επαναφορά ο Αργεντινός έπιασε θεαματικό ψαλίδι, αλλά ο Βλάχος έδιωξε πάνω στη γραμμή, σε κόρνερ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Η διαιτησία του Αρετόπουλου δεν επηρέασε την εικόνα του παιχνιδιού. Ο Γρεβενιώτης δεν αντιμετώπισε δύσκολες φάσεις, αν και οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαματυρήθηκαν στο ημίχρονο, ότι χάρισε 2 κάρτες, έκοψε  σουτ στην εστιά για τραυματισμό και έδωσε κάρτα στο 8' (Βράνιες) για διαμαρτυρία...

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ H AEK πέρασε στην κορυφή, στο +2 από τον ΠΑΟΚ, χωρίς να συνυπολογίζεται οποιαδήποτε μελλοντική απόφαση αφαίρεσης βαθμών από τους συνδιεκδικητές του τίτλου, καθώς υπάρχουν εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις. Με τη νίκη η Ένωση πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στην Τούμπα και δείχνει πιο έτοιμη από τους Θεσσαλονικείς για να κατακτήσει τον τίτλο, παρά την αμφισβήτηση που έχει δεχτεί η αρμάδα του Χιμένεθ, όλη τη χρονιά. «Πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε», φώναζαν οι οπαδοί της Ένωσης.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΑΕΚ σε ένα ακόμα παιχνίδι μπήκε με διάθεση να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο και να φτιάξει φάσεις από τα άκρα, με ανεβάσματα και φορτώματα του Γκάλο και του Λόπες. Πολλές φορές είδαμε όμως συνεργασίες του Λιβάγια με τον Αραούχο που έψαχναν ο ένας τον άλλον. Το γκολ όμως μπήκε ύστερα από σέντρα του Βραζιλιάνου μπακ και εκτέλεση του Κροάτη μεσοεπιθετικού. Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ έδωσε πολύ χώρο στον Πανιώνιο, για να κάνει συντήρηση δυνάμεων, ενόψει Τούμπας, αλλά δεν το πλήρωσε.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Το γκολ του Λιβάγια

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags