Facebook Pixel Sportdog.gr | Χιμένεθ: «Γι' αυτό ήμουν θυμωμένος πριν το ματς» - Τι είπε για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
| 2018-03-04 20:37:00

Χιμένεθ: «Γι' αυτό ήμουν θυμωμένος πριν το ματς» - Τι είπε για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Sportdog Team
Χιμένεθ: «Γι' αυτό ήμουν θυμωμένος πριν το ματς» - Τι είπε για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Διαβάστε πού στάθηκε ο Ισπανός μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου.

Στην πίεση που είχαν οι παίκτες του στάθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά τη νίκη με 1-0 επί του Πανιωνίου, τονίζοντας ότι ήταν πολύ θυμωμένος πριν τον αγώνα, επειδή όλοι ήθελαν να παρακολουθήσουν το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και αυτός τους έλεγε να μείνουν συγκεντρωμένοι σε αυτό με τους Νεοσμυρνιώτες.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ στην συνέντευξη Τύπου:

Για την διαφορά εικόνας της ΑΕΚ στο πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο: «Είναι κάτι που οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να μάθουν να το ελέγξουν. Ήταν περισσότερη η πίεση που ένιωσαν, από αυτή του αντιπάλου. 60% κατοχή, 16 τελικές απέναντι σε 0, μόνο το σκορ έτσι όπως έμενε ήταν που θα μας έδινε την ευκαιρία να αποτύχουμε και φοβηθήκαμε ότι θα χάσουμε. Αλλά αν θέλουμε να είμαστε νικήτρια ομάδα, θα πρέπει να κερδίσουμε αυτό το φόβο».

Για το αν δημιούργησε πίεση η ήττα του ΠΑΟΚ: «Φυσικά, γιατί σήμερα ήμουν πραγματικά θυμωμένος από το γεύμα. Έχουμε μια ομάδα που έχει πολύ λίγη εμπειρία. Όλοι συζητούσαν να δούμε τον ΠΑΟΚ με τον Αστέρα, αλλά ότι και να γινόταν, το σημαντικό ήταν τι θα κάναμε εμείς με τον Πανιώνιο, Παίκτες όπως ο Ράμος, ο Πικέ δεν το σκέφτονται καν, έχουν την εμπειρία. Εμείς χτίζουμε το μέλλον. Έχουμε πολλά ακόμη να πετύχουμε και το ελάχιστο λάθος θα μας αφήσει εκτός. Καταλαβαίνω την όρεξη που έχει όλος ο κόσμος. Από τον Ιούνιο μου λένε ότι πρέπει να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά αυτό θα κριθεί τον Μάιο, την τελευταία αγωνιστική. Αυτό το κλίμα δημιουργεί άγχος».

Για το πως μπορεί να νικήσει η ΑΕΚ αυτό τον φόβο: «Απλώς παίζοντας όπως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο, Έχουμε ποιότητα, έχουμε όρεξη. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να ωριμάζουμε απέναντι στις δυσκολίες. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και μια προπόνηση στο ψυχολογικό κομμάτι, αν και αυτό είναι και θέμα χαρακτήρα κάθε παίκτη. Εγώ συνήθως δεν είμαι τόσο τρελαμένος στον πάγκο, όσο εδώ στην Ελλάδα, αλλά αν καθίσω, η ομάδα μου θα σταματήσει».

Για το αν είναι θετικό που η ΑΕΚ έχει πλέον ένα ματς τη βδομάδα: «Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα επανέλθουν κάποιοι τραυματίες και θα μπορέσουν να ξεκουραστούν κάποιοι που είναι πολύ... τιμωρημένοι. Φαντάζεστε τι είναι 72 ώρες πριν από το παιχνίδι, το... κάστινγκ που πρέπει να κάνω για την ενδεκάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τους ποδοσφαιριστές μου, αλλά ειδικότερα τέσσερις. Ο Λόπες και ο Κονέ επιστρέφουν μετά από πολύ καιρό και παίζουν 90 λεπτά σήμερα και είναι σημαντική η προσπάθεια που έκαναν ο Λιβάγια και ο Αραούχο παρά τις ενοχλήσεις που είχαν, για να βοηθήσουν την ομάδα. Και πραγματικά χειροκροτώ την καρδιά που είχαν οι υπόλοιποι, γιατί το παιχνίδι με τη Λάρισα ήταν θλιβερό στις συνθήκες που έγινε, σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν θεωρεί καλό ή κακό να παίξει η ΑΕΚ χωρίς κόσμο στην Τούμπα: «Δεν ξέρω τι είναι το καλύτερο. Αυτό θα το αφήσω στους δικαστές να αποφασίσουν. Αλλά για να είναι όλα ξεκάθαρα οι αποφάσεις πρέπει όλες να ληφθούν πριν τελειώσει το πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags