Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αστείος ο Ολυμπιακός, πέναλτι στον Δώνη - Ας κράταγαν τον Λεμονή, τέλος ο Ουζουνίδης»!
| 2018-03-05 22:01:00

«Αστείος ο Ολυμπιακός, πέναλτι στον Δώνη - Ας κράταγαν τον Λεμονή, τέλος ο Ουζουνίδης»!

του Γιώργου Κτενά
«Αστείος ο Ολυμπιακός, πέναλτι στον Δώνη - Ας κράταγαν τον Λεμονή, τέλος ο Ουζουνίδης»!

«Βόμβες» στο sportdog.gr από πράσινο ρεπόρτερ.

Είναι αστείο να φωνάζει ο Ολυμπιακός για τη διαιτησία μετά από τα 20 τελευταία χρόνια, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr o Γιώργος Σπανουδάκης, με αφορμή το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.  

Ο δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ των Πράσινων, σχολίασε ακόμα ότι στον Ολυμπιακό έχουν γίνει σοβαρά λάθη από την αρχή της σεζόν. Αλλά και ότι αν έμενε ο Λεμονής στην ομάδα, θα διεκδικούσε μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα.

Μίλησε για την επόμενη μέρα του συλλόγου όσον αφορά το κομμάτι επενδυτής, αλλά και για το μέλλον ποδοσφαιριστών και Ουζουνίδη.    

«Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση. Διότι ο Ουζουνίδης έχει καταφέρει να δώσει συγκεκριμένους ρόλους στους παίκτες που έχει στη διάθεσή του. Είναι δεδομένα τα αγωνιστικά προβλήματα και οι λιγότερες λύσεις που έχει σε σχέση με τον Γκαρσία, αλλά ήταν σαφώς περισσότερο διαβασμένος στο παιχνίδι. Κι αν δεν είχε το μόνιμο πρόβλημα στα τελειώματα των φάσεων, θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα και τη νίκη», ήταν το αρχικό σχόλιο του Γιώργου Σπανουδάκη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τη διαιτησία και όσα ακούγονται:

«Είναι αστείο ο Ολυμπιακός μετά από 20 χρόνια να κάθεται και να μιλάει για τη διαιτησία. Επί σειρά ετών παρότρυνε να επενδύσουν οι αντίπαλοί του σε παίκτες και να μην ασχολούνται με τη διαιτησία. Και μέσα σε λίγους μήνες έχει αναγάγει σε πρώτο θέμα τη διαιτησία, για να κρύψει τις αδυναμίες του. Υπάρχει ένα ξεκάθαρο πέναλτι σε βάρος του Δώνη, άλλωστε, που δεν υποδείχθηκε. Για το πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός, το χτύπημα είναι όντως εκτός περιοχής, αλλά η κίνηση του παίκτη ξεγελάει τον διαιτητή. Απλά είναι αστείο να θεωρεί κανείς ότι ο Παναθηναϊκός ευνοείται από τη διαιτησία μετά από όσα έχουν γίνει».

Πριν από το ντέρμπι υπήρχε η αντίληψη ότι ο Παναθηναϊκός μπορούσε να γίνει εύκολη λεία για τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, αλλα τελικά δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Ερυθρόλευκους.

«Στον Ολυμπιακό κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο από το ξεκίνημα της σεζόν. Δεν γνωρίζω καλά τι συμβαίνει στην ομάδα, αλλά είναι ξεκάθαρο από όσα βλέπω ότι υπάρχουν σοβαρά λάθη. Από την επιλογή του Χάσι το περασμένο καλοκαίρι και τη μανία με κάθε τίμημα να μπουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό πληρώνει τώρα ο Ολυμπιακός, για αυτό δεν έχει καθόλου καλή φυσική κατάσταση. Και όσους προπονητές κι αν αλλάξουν, αυτό το θέμα δεν φτιάχνει στη μέση της σεζόν. Επίσης, ήταν λάθος που έφεραν έναν ξένο προπονητή, στη μέση της σεζόν. Δεν έφτιαξε την ομάδα και θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα προσαρμογής. Έχω την αίσθηση ότι αν έμενε ο Λεμονής στη θέση του, θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Χωρίς να υποστηρίζω ότι έχει καλή ομάδα».

Πώς περιμένεις την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό. Επενδυτές που θα σώσουν τον σύλλογο ή ρόστερ που θα στελεχωθεί σε μεγάλο βαθμό από την ακαδημία;

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λύση στον ορίζοντα. Αν υπήρχε, κάποιος θα είχε εμφανιστεί, ώστε να γλιτώσει την ομάδα από τη φημολογούμενη τιμωρία από την Ευρώπη. Είναι εύκολα αντιληπτό ότι οποισδήποτε επενδυτής θα θέλει την ομάδα στην Ευρώπη, για να εξασφαλίσει έσοδα. Οπότε αν υπήρχε κάποιος για να αναλάβει, θα είχε ήδη εμφανιστεί. Το πλάνο νομίζω ότι είναι να χαμηλώνει συνεχώς ο πήχης και ο Παναθηναϊκός να τρέχει απλώς με το βάρος της φανέλας του και με τη σοβαρότητα του Ουζουνίδη».

Πώς περιμένεις να είναι το ρόστερ της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου - Ποιοι θα φύγουν, ποιοι θα μείνουν κ.λπ;

«Οποιοσδήποτε κάνει πρόβλεψη για το ρόστερ του Παναθηναϊκού, έχει λιγότερες πιθανότητες να το πετύχει από ο,τι να πιάσει το Τζόκερ. Οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί να φύγει με προσφυγή, οποισδήποτε παίκτης έχει πρόταση και κινηθεί έτσι, μπορεί να αποχωρήσει. Η ΠΑΕ στην ουσία ξεπουλάει για να εξοικονομήσει χρωστούμενα και όχι για να βγάλει χρήματα. Αυτή είναι η τραγική πολιτική του Παναθηναϊκού: Αντί να πουλάει τους καλούς του παίκτες, φτοντίζει να τους φτάνει σε σημείο να του χρωστάει τόσα, ώστε να φεύγουν από μόνοι τους και να γλιτώνει μέρος των οφειλών. Επίσης, μεγάλο ερώτημα είναι το τι σκέφτεται και ο Ουζουνίδης. Δε νομίζω ότι εύκολα μπορεί να τον πείσει όποιος του παρουσιάσει απλώς ένα πλάνο, γιατί και πέρσι πλάνο του παρουσίασαν αλλά δεν ίσχυε. Περιμένω να ολοκληρώσει αξιοπρεπώς τη σεζόν και στη συνέχεια να ψάξει για να βρει άλλη ομάδα και να συνεχίσει την καριέρα του. Μοιάζει αδύνατο να μείνει στην ομάδα με τόσα αφερέγγυα άτομα που την απαρτίζουν». 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags