Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκα Αρειανου για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ: «Ας κάνει ό,τι θέλει ο Καρυπίδης»
| 2018-03-05 23:38:00

Ατάκα Αρειανου για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ: «Ας κάνει ό,τι θέλει ο Καρυπίδης»

Sportdog Team
Ατάκα Αρειανου για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ: «Ας κάνει ό,τι θέλει ο Καρυπίδης»

Παράγων του Άρη μίλησε για την Ένωση.

Ο λόγος για τον Παύλο Μυροφορίδη που κλήθηκε να μιλήσει για την κούραση του Άρη και θυμήθηκε όταν η ΑΕΚ έπαιζε σε τρεις διοργανώσεις.

Aναλυτικά όσα είπε στον Arena:

Για την εικόνα του γηπέδου στον αγώνα με τα Τρίκαλα: «Από την αρχή της χρονιάς το ξέρουμε. Το γήπεδο του Άρη μόνο με τα καρεκλάκια είναι επιβλητικό, φαντάσου να βάλεις και τις ψυχές μέσα. Το απολαύσαμε αλλά στεναχωρηθήκαμε δυο φορές πιο πολύ».

Για την εμφάνιση της ομάδας κόντρα στα Τρίκαλα: «Στο ποδόσφαιρο είναι όλα σχετικά, δηλαδή μπορείς να κάνεις μια φάση γκολ γρήγορα και να λύσεις ένα παιχνίδι, αν πάλι όχι, να το χάσεις και ας κάνεις 20 ευκαιρίες. Σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την ομάδα και δεν είναι η ομάδα ικανοποιημένη από τον εαυτό της, αλλά δεν μειώνουμε την προσπάθεια των παικτών. Η προσπάθεια έγινε, πήραμε έναν πόντο. Ούτε η νίκη μας έδινε το πρωτάθλημα χθες, ούτε ο ένας πόντος. Τρία αποτελέσματα έχει το ποδόσφαιρο, γνωρίζουμε πως μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε και προχωράμε. Πνιγήκαμε στην έντασή μας».

Για την ψυχοσύνθεση της ομάδας μετά από αρνητικά αποτελέσματα: «Είναι καλό να ξέρεις όταν δεν κερδίζεις, να το περνάς γρήγορα. Όλα είναι σχετικά, γιατί στο ποδόσφαιρο μπορείς να χτυπήσεις 10 δοκάρια και να μη βάλεις γκολ και να μη κάνεις φάση και να κάνεις γκολ. Δεν πρέπει να στεκόμαστε στο ποιος, που, τι, πρέπει να βλέπουμε μπροστά. Τα παιδιά βγάλανε απίστευτη στεναχώρια, γιατί με την αξία τους έχουν καταφέρει να φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο και θα τον ξαναφέρουν στην συνέχεια. Ο κόσμος εκτιμάει την προσπάθεια που γίνεται και στενοχωρηθήκανε δυο φορές πέρα από του ότι δεν κερδίσανε, γιατί στεναχώρησαν τον κόσμο. Αν στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ το αξίζαμε να κερδίσουμε, χθες κατ‘εμέ ήταν δίκαιο το Χ, δεν κάναμε κάτι για να κερδίσουμε, δεν ήμασταν καλά. Δεν θέλουμε να κοροϊδευόμαστε, αλλά δεν μπορεί ένα παιχνίδι να μηδενίσει μια προσπάθεια».

Για την διαιτησία με τα Τρίκαλα και την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Άρη: «Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα ψυχολογίας, πέρα της τακτικής των προπονητών, όταν ξεκινάει ένα παιχνίδι και μέχρι το 15-17 λεπτό πάει να φύγει η ομάδα μας στην αντεπίθεση και κόβεται με φάουλ και δεν παίρνει κάρτα ο αντίπαλος, ενώ ο δικός μας παίκτης στο πρώτο φάουλ που κάνει παίρνει κάρτα, δεν λειτουργεί θετικά. Στο μυαλό ενός παίκτη γυρνάνε πολλά, ότι μπορεί να γίνει κάτι κακό στη συνέχεια, ότι μπορεί να επηρεάσει τον αγώνα. Και θα μου πείτε αυτό έφταιξε ; Και αυτό. Η θέληση μερικές φορές λειτουργεί αρνητικά, γιατί η πίεση σε πνίγει όταν θες κάτι πολύ. Το μυαλό το χάσανε οι ποδοσφαιριστές μας πάνω στην τρέλα τους για να πάρουν τη νίκη».

Για το αν η φάση στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης με τα Τρίκαλα, όταν ο Βέρτζος βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του, ήταν πέναλτι: «Πιστεύω επειδή η μπάλα κατευθυνόταν στην εστία, ήταν πέναλτι. Είναι ξεκάθαρο, θα ξεχάσουμε και αυτό που ξέρουμε αν δεν είναι πέναλτι αυτό».

Για την διαιτησία του πρόσφατου αγώνα με τα Τρίκαλα αλλά και γενικότερα στο πρωτάθλημα: «Έχω ξαναπεί οι διαιτητές είναι άνθρωποι, ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν ήταν για αυτό το ματς όμως. Αν είχε 2.000-3.000 κόσμο που θα έβλεπαν το ματς με τα σπόρια, θα το έβγαζε καλά το ματς, αλλά είχε πολύ περισσότερο και δεν άντεξε. Δεν γίνεται να παίζουν τον Άρη έτσι. Έμειναν 14 ματς. Στην Ελλάδα είναι σε καλό επίπεδο η διαιτησία όταν θέλει. Δεν έχουμε απαιτήσεις, το 50-50 θέλουμε εμείς. Ήρθε διαιτητής με την ΑΕ Καραϊσκάκης και έκανε γύρω-γύρω το κέντρο μόνο, δεν ήταν σε καμία φάση κοντά, δεν ήταν για το ματς. Στην κακή μέρα μπορεί να κάνουμε ισοπαλία, μπορεί και να χάσουμε, άνθρωποι ήμαστε, αλλά δεν πρέπει να μας αλλοιώσουν το αποτέλεσμα ποτέ. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε άλλωστε να μας αλλοιώσουν το αποτέλεσμα».

Για τους εξωγενείς παράγοντες που ίσως μπορέσουν να επηρεάσουν την ομάδα ώστε να μην πετύχει τον στόχο της: «Να είστε σίγουροι, πως πιο ξεκάθαρα από εμένα δεν βλέπει κανείς. Είναι ξεκάθαρο να κάνουν όλοι το καλύτερο για τις ομάδες τους, να μην προσπαθήσουν να μας ρίξουν στην λακκούβα όμως, γιατί θα τους σκεπάσει η άσφαλτος. Το κεφάλι να μην μας ζαλίζουν, δεν ασχολούμαστε με κανέναν, τα του οίκου μας κοιτάμε μόνο, στο τέλος εμείς θα χαμογελάσουμε».

Για το αν κινηθεί ο Άρης για κάποιον παίκτη της Βέροιας: «Δεν έχουμε ελλείψεις. Δεν θα κάνουμε μεταγραφή από την Βέροια».

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: «Μόνο την Καλλιθέα έχουμε στο μυαλό μας τώρα, πάντα υπάρχει αυτό που έρχεται, αν είναι να κοιτάξω με ποιον παίζουμε τον Απρίλιο και τον Μάιο, θα χάσουμε τη μπάλα. Είναι πραγματικότητα, το μυαλό μας είναι μόνο στην Καλλιθέα».

Για την κόπωση των παικτών του Άρη από εδώ και στο εξής: «Στην οικοδομή τους έχουμε ; Προπόνηση κάνουν. Οι ίδιοι 11 παίκτες παίζουν 80 ματς στην Αγγλία και στην Ιταλία και οι δικοί μας παίζουν 30. Η ΑΕΚ έπαιξε τρία παιχνίδια την εβδομάδα, την πάτησε. Όταν δεν μπορεί το κορμί μπορεί η καρδιά και η ομάδα μας διαθέτει την παλικαριά και την καρδιά να κάνει μεγάλα πράγματα».

Για το αν μείνει για δέκα ακόμη χρόνια στον Άρη, όπως είπε ο Θεόδωρος Καρυπίδης: «Μίλησα με τον Θεόδωρο, κάτω από 12 χρόνια δεν συζητάω, δέκα χρόνια είναι λίγα. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να ανέβει η ομάδα. Η εικόνα του γηπέδου χθες πρέπει να είναι η μόνιμη Κυριακή του Άρη».

Για τις φωτογραφίες που διέρρευσαν με τον Θεόδωρο Καρυπίδη, να πανηγυρίζει το γκολ του Αστέρα Τρίπολης σε βάρος του ΠΑΟΚ: «Αν δε μπορεί να πανηγυρίσει ένας άνθρωπος, τι να κάνουμε. Ελευθερία λόγου έχουμε στη χώρα μας, ας λέει ο καθένας ότι θέλει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags