Facebook Pixel Sportdog.gr | Έξαλλοι στον Ολυμπιακό, ποιον κατηγορούν για τις γκέλες - Έτσι το γυρίζουν και παίρνουν πρωτάθλημα!
| 2018-03-06 09:20:00

Έξαλλοι στον Ολυμπιακό, ποιον κατηγορούν για τις γκέλες - Έτσι το γυρίζουν και παίρνουν πρωτάθλημα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Έξαλλοι στον Ολυμπιακό, ποιον κατηγορούν για τις γκέλες - Έτσι το γυρίζουν και παίρνουν πρωτάθλημα!

Γιατί βράζουν στο Λιμάνι και γιατί πιστεύουν ακόμα στον τίτλο.

Πίκρα, απογοήτευση, αλλά και εκνευρισμός είναι τα στοιχεία που συναντάει κανείς στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, λίγες ώρες μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και τη διαφαινόμενη απώλεια του φετινού πρωταθλήματος.

Στο Λιμάνι, βέβαια, δεν έχουν πάψει να πιστεύουν στο θαύμα της κατάκτησης του τίτλου, ωστόσο παραδέχονται πως η ομάδα τους είναι εκείνη κυρίως που δείχνει σε κάθε αγωνιστική πως δεν πιστεύει στην ανατροπή και απογοητεύει με τη συμπεριφορά της στα γήπεδα. Είναι χαρακτηριστικό πως στον Πειραιά γίνεται ευθέως λόγος για μια άρρωστη ομάδα, που πάσχει από φυσική κατάσταση και από έλλειψη ισχυρών προσωπικοτήτων, ενώ άπαντες παραδέχονται πως το καλοκαίρι δεν υπήρξε καμιά ισορροπία στη διαμόρφωση του ρόστερ, με αποτέλεσμα την κακή φετινή βαθμολογική συγκομιδή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ωστόσο, στο Λιμάνι δεν ξεχνούν ούτε και παραλείπουν να αναφέρουν και να υπογραμμίσουν πως πολύ μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του βαθμολογικού πίνακα έχει διαδραματίσει και συνεχίζει να το κάνει ακόμα, η διαιτησία

Στον Ολυμπιακό είναι «πυρ και μανία» από την αντιμετώπιση που έχει η ομάδα από τους «άρχοντες» των αγώνων και όσους τους ορίζουν και δεν ξεχνούν να αναφέρουν πως η βαθμολογία θα ήταν τελείως διαφορετική αυτή τη στιγμή, αν οι Ερυθρόλευκοι έπαιρναν τα σφυρίγματα που δικαιούνται σε κάθε ματς. Είναι χαρακτηριστικό πως στην ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό τούς καταδίκασε ένα πέναλτι-εφεύρεση στο 86ο λεπτό κι έτσι η πειραϊκή ομάδα στερήθηκε δύο βαθμούς, που ήρθαν να προστεθούν σε έναν ακόμα που χάθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, όταν κατακυρώθηκε το γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη στο 94'. Τότε, σύμφωνα με τους ανθρώπους των Πειραιωτών, ο ίδιος ο διαιτητής, Τάσος Παπαπέτρου, παραδέχθηκε μετά το τέλος του ματς πως έκανε λάθος στην κρίση του και έπρεπε να υποδείξει το επιθετικό φάουλ πάνω στον Αλμπέρτο Μποτία...

Παράλληλα, από αυτό το λάθος, η ΑΕΚ πήρε δύο επιπλέον βαθμούς στη μάχη του τίτλου, ενώ δύο ακόμα κέρδισε με το πέναλτι-εφεύρεση που δόθηκε επί του Μάρκο Λιβάγια στο ματς με τη Λαμία για παράβαση εκτός περιοχής. Εξάλλου, παρόμοιες περιπτώσεις διαιτητικής εύνοιας έχουν καταγραφεί φέτος και υπέρ του ΠΑΟΚ, σε ματς του οποίου δόθηκαν ακόμα και 7 λεπτά καθυστερήσεων κι ενώ ο Δικέφαλος βρισκόταν πίσω στο σκορ με τη συμπλήρωση του 90λεπτου... 

Γενικότερα, στον Πειραιά «βράζουν» με το γεγονός ότι όλα τώρα θεωρούνται «καλώς καμωμένα» στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο μοιάζει να ζει μέρες απόλυτης... εξυγίανσης, ενώ όταν παρόμοια διαιτητικά λάθη στο παρελθόν γίνονταν υπέρ του Ολυμπιακού, ξεσηκωνόταν ο τόπος. Είναι χαρακτηριστικό πως στο Λιμάνι απορούν για το πώς γίνεται να θεωρείται τώρα εξυγίανση και καθαρό ποδόσφαιρο αυτό που πριν από μερικά χρόνια ονομαζόταν «παράγκα» κι ενώ οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι εμφανίζονταν κάποτε να βρίσκονται στα... μέσα και τα έξω της διαιτησίας παραμένουν ακόμα και σήμερα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Στον Πειραιά τονίζουν ότι αυτό το απόστημα πρέπει κάποια στιγμή να σπάσει και ότι αν όντως ίσχυε φέτος το περιβόητο 50-50% στη διαιτησία, τότε ο Ολυμπιακός θα μπορούσε και θα άξιζε να διεκδικεί στα ίσια τον τίτλο από ομάδες, που δεν έχουν το δικό του «μέταλλο» πρωταθλητισμού. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν  έχουν πετάξει ακόμα «λευκή πετσέτα» στη μάχη του τίτλου και ότι θα τα δώσουν όλα για το... θαύμα μέχρι τέλους, πιστεύοντας ακράδαντα ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν έχουν το απαιτούμενο βάρος φανέλας και εμπειριών για να πορευτούν έως το φινάλε του «μαραθωνίου» χωρίς άλλες... γκέλες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags