Facebook Pixel Sportdog.gr | Υποκλίθηκε στην «Κυρία» η Τότεναμ - Πρόκριση με τεράστια ανατροπή για Γιουβέντους! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2018-03-07 23:37:00

Υποκλίθηκε στην «Κυρία» η Τότεναμ - Πρόκριση με τεράστια ανατροπή για Γιουβέντους! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Υποκλίθηκε στην «Κυρία» η Τότεναμ - Πρόκριση με τεράστια ανατροπή για Γιουβέντους! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχασε, αλλά προκρίθηκε και η Σίτι.

Τι κι αν βρέθηκε να χάνει με 1-0; Τι κι αν ήταν σε βάρος της το 2-2 το πρώτου αγώνα στο Τορίνο; Η Γιουβέντους απέδειξε και πάλι το πόσο μεγάλη ομάδα είναι, γύρισε το ματς με την Τότεναμ και με τη νίκη της με 2-1 μέσα στο "Γουέμπλεϊ", πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Σε αυτά βρίσκεται και η Μάντσεστερ Σίτι, που έκανε... αγγαρεία απέναντι στην Βασιλεία, χάνοντας με 2-1. Παρά την ήττα, οι Πολίτες πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, λόγω του 4-0 του πρώτου ματς στην Ελβετία.

Τότεναμ - Γιουβέντους 1-2

Με τον αέρα του θετικού αποτελέσματος στην Ιταλία η Τότεναμ πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα και απείλησε αρκετές φορές την εστία του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, κυρίως με τον "ζωηρότατο" Σον. Παρόλα αυτά, η Γιουβέντους "φωνάζει" δικαιολογημένα για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε πάνω στον Ντάγκλας Κόστα σε μαρκάρισμα του Βερτόνχεν στο 17' κι ενώ το σκορ ήταν 0-0.

Στο 39' οι Λονδρέζοι κατάφεραν να προηγηθούν με τον Σον, όταν ο Τρίπιερ σέντραρε από δεξιά και ο Nοτιοκορεάτης με "τσαφ" έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του "Τζίτζι". Η Τότεναμ είχε το πάνω χέρι, πια, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην.

Ο Αλέγκρι έβαλε στο ματς τους Λιχστάινερ και Ασαμόα και άλλαξε την διάταξή του, έχοντας πλέον τέσσερις αμυντικούς. Αυτό βοήθησε την "Γηραιά Κυρία", που έφτασε στην ισοφάριση με κοντινή προβολή του Ιγκουαϊν στο 64', ύστερα από σέντρα του Λιχστάινερ και κεφαλιά - πάσα του Κεντίρα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Ιγκουαϊν έβγαλε τρομερή κάθετη στον Ντιμπάλα στο 67' και ο τελευταίος με πανέμορφο πλασέ σημείωσε το 1-2 και την ολική ανατροπή για την Γιουβέντους. Η Τότεναμ προσπάθησε για το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και στο 90΄ είχε δοκάρι με τον Κέιν, με τους αμυντικούς των "μπιανκονέρι" να διώχνουν πάνω στην γραμμή και να "κλειδώνουν" τη νίκη-πρόκριση της Γιουβέντους.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Τρίπιερ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνχεν, Μπεν Ντέιβις, Ντάιερ (74' Λαμέλα), Μουσά Ντεμπελέ, Έρικσεν, Ντέλε Άλι (85' Γιορέντε), Σον Χέουνγκ-Μιν, Κέιν.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπενατιά (61' Λίχτσταϊνερ), Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Ματουιντί (60' Ασαμόα), Ντιμπάλα, Ντόουγκλας Κόστα, Ιγκουαΐν (83' Στουράρο).

Μάντσεστερ Σίτι - Βασιλεία 1-2

Σε... αγγαρεία εξελίχτηκε το ματς στο Μάντσεστερ, τουλάχιστον για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία είχε επικρατήσει στο πρώτο με 4-0 και είχε εξασφαλίσει την πρόκριση. Το σκορ άνοιξαν οι "Πολίτες" στο 8' με τον Γκάμπριελ Ζεζούς, όμως η Βασιλεία έπαιξε σοβαρά και γύρισε το ματς.

Στο 17' η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Ελιουνούσι που με δυνατό σουτ ισοφάρισε, ενώ στο 71' ο ίδιος παίκτης έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια και έβγαλε στον Λανγκ, που από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 1-2 υπέρ της Βασιλείας, η οποία αποχαιρέτησε με μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη τον θεσμό.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Μπράβο, Ντανίλο, Στόουνς, Λαπόρτ, Ζίντσενκο, Γιαγιά Τουρέ, Γκιουντογάν (66' Ιμπραχίμ Ντίαθ), Φόντεν (89' Ανταραμπιόγιο), Μπερνάρντο Σίλβα, Σανέ, Γκαμπριέλ Ζεζούς.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Βάτσλικ, Λανγκ, Σούχι, Φάμπιαν Φράι, Λακρουά, Ριβέρος, Ντιέ, Τσούφι, Μπουά (68' Στόκερ), Μοχάμεντ Ελγιουνούσι, Ομπερλέν (74' Φαν Βόλφσβινκελ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags