Facebook Pixel Sportdog.gr | Νάρκη στη σωτηρία του ΠΑΟ με το... Ελληνικό; - Τι κάνουν κυβέρνηση και... Τρόικα!
| 2018-03-09 12:20:00

Νάρκη στη σωτηρία του ΠΑΟ με το... Ελληνικό; - Τι κάνουν κυβέρνηση και... Τρόικα!

του Νίκου Στεργίου
Νάρκη στη σωτηρία του ΠΑΟ με το... Ελληνικό; - Τι κάνουν κυβέρνηση και... Τρόικα!

Τραντάζονται τα θεμέλια του τεράστιου πρότζεκτ;

Μεγάλος ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ετοιμάζεται να μπει στην ΠΑΕ, αξιοποιώντας την έκταση του ΟΑΚΑ και έχοντας μαζί του ισχυρούς συμπαίκτες από το εξωτερικό.
 
Βεβαίως, όταν πρόκειται για ένα τόσο μεγάλο πρότζεκτ, του οποίου η υλοποίηση εξαρτάται από πολλούς -αστάθμητους αρκετές φορές- παράγοντες, καλό είναι να μην υπάρχει τόση έντονη αισιοδοξία, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει κάποιο απρόσμενο εμπόδιο που να τινάξει το deal στον αέρα.
 
Πάντως, η αλήθεια είναι ότι όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι συζητήσεις των εμπλεκόμενων φορέων βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο επίπεδο. Κάτι που μπορεί να φέρει εξελίξεις το επόμενο διάστημα, μέχρι το καλοκαίρι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, όπως σας αναφέραμε και χθες.
 
Μάλιστα, η πορεία του deal είναι ανεξάρτητη από το θέμα της αδειοδότησης που «καίει» στην παρούσα φάση τον Παναθηναϊκό. Εξάλλου, οι πληροφορίες του sportdog.gr αναφέρουν ότι δεν αναμένεται να προκύψει κάποιο πρόβλημα στη συγκεκριμένη υπόθεση και προφανώς ο Γιάννης Αλαφούζος θα είναι αυτός που θα δώσει τη λύση, προκειμένου ο σύλλογος να παραδοθεί «καθαρός» στους νέους επενδυτές.
 
Βέβαια, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον ποια θα ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αν και εφόσον ο σύλλογος έμενε χωρίς αδειοδότηση, ή, λόγω των χρεών, προέκυπταν δυσάρεστες εξελίξεις με τιμωρίες, όπως αυτή που αναμένεται από την UEFA και θα φέρει τον σύλλογο εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Το σενάριο αυτό δε μοιάζει ιδιαίτερα πιθανό, σύμφωνα και με τις προθέσεις που έχει δείξει τελευταία ο Γιάννης Αλαφούζος, ωστόσο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κάνεις δεν ξέρει πώς μπορεί να επηρεαστεί το όλο εγχείρημα που αφορά μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων.
 
Στην παρούσα φάση, πάντως, το μεγάλο «κόλλημα» που πρέπει να ξεπεραστεί είναι το γραφειοκρατικό (θυμίζουμε περίπτωση Ελληνικού) και σαφώς να δοθεί και η απαραίτητη έγκριση από την Τρόικα. Γι’ αυτό υπάρχει η άποψη ότι, πλέον, την... μπάλα την παίζει η κυβέρνηση και είναι αυτή που πρέπει με τους κατάλληλους χειρισμούς να αποφύγει όλα τα πιθανά εμπόδια και να ανάψει το πράσινο φως στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την ομάδα του.  
 
Στο μεταξύ, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γίνεται λόγος για επένδυση που μπορεί να ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ. Ακόμα κι αν ισχύουν τα συγκεκριμένα ποσά και ανεξάρτητα από τις προθέσεις των ξένων funds που εμπλέκονται στο πρότζεκτ, πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει σε αυτή τη φάση ότι μπορούν να πέσουν στα τραπέζι τέτοια νούμερα. Κι εδώ, λοιπόν, είναι καλό να κρατάμε… μικρό καλάθι, μέχρι το συγκεκριμένο πρότζεκτ να πάρει έγκριση και να γίνουν οι επίσημες παρουσιάσεις για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags