Facebook Pixel Sportdog.gr | Ούτε σήμερα η απόφαση για την έφεση του Ολυμπιακού – Τι συνέβη και πότε θα βγει
| 2018-03-09 16:52:00

Ούτε σήμερα η απόφαση για την έφεση του Ολυμπιακού – Τι συνέβη και πότε θα βγει

Sportdog Team
Ούτε σήμερα η απόφαση για την έφεση του Ολυμπιακού – Τι συνέβη και πότε θα βγει

Οι Πειραιώτες κατηγόρησαν την Αστυνομία!

Προθεσμία μέχρι την Τρίτη, 13 Μαρτίου, για κατάθεση υπομνημάτων έλαβε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, σχετικά με την έφεση για την τιμωρία που της επιβλήθηκε λόγω επεισοδίων οπαδών της στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-2), για τα οποία οι Ερυθρόλευκοι έχουν ήδη τιμωρηθεί πρωτόδικα με -3 βαθμούς, δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο.

Οι Πειραιώτες κατά την εκδίκαση της έφεσης την Παρασκευή, ζήτησαν να γίνει χρήση της αναλογικότητας, θεωρώντας ότι η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι δυσανάλογη του παραπτώματος, με τον δικηγόρο τους, Βασίλη Δημακόπουλο, να αναφέρει: «Οι κυρώσεις που μας επιβλήθηκαν δεν έχουν την αναλογικότητα προς τον βαθμό της παραβατικότητας. Οι ποινές είναι απολύτως δυσανάλογες και θα πρέπει να περιοριστούν, σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας. Ο διαιτητής και ο παρατηρητής λένε ότι το προσωπικό ασφαλείας συνέδραμε στην εκτόνωση της έντασης, συνεπώς ο Ολυμπιακός έκανε ότι ήταν δυνατόν».

Από την πλευρά του, ο έτερος νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αργύρης Λίβας, τόνισε: «Σε όλη την διάρκεια του αγώνα οι φίλαθλοί μας επέδειξαν άψογη συμπεριφορά. Υπήρξαν μόνο κάποιες μικρές αψιμαχίες με τα όργανα της αστυνομίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο. Δεν δεχόμαστε ότι υπάρχει τραυματισμός όπως αναφέρει η Έκθεση της αστυνομίας, την οποία αμφισβητούμε.

Η καύση πανό και κασκόλ δεν αποτελεί φθορά περιουσίας. Οι φίλαθλοι δεν εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσουν κάποια φθορά. Δεν έγιναν φθορές εντός του γηπέδου. Μπήκαν και διαμαρτυρήθηκαν στους δικούς μας ποδοσφαιριστές. Η αποστολή της ΑΕΚ έχει αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags