Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκα πρώην ερυθρόλευκου για γυναικείο ποδόσφαιρο - «Θέλω γυναίκες στη Μασία»
| 2018-03-10 02:31:00

Ατάκα πρώην ερυθρόλευκου για γυναικείο ποδόσφαιρο - «Θέλω γυναίκες στη Μασία»

Sportdog Team
Ατάκα πρώην ερυθρόλευκου για γυναικείο ποδόσφαιρο - «Θέλω γυναίκες στη Μασία»

Ποιος πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού έκανε τέτοια δήλωση;

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, συμμετείχε στην ημερίδα «Είναι το ποδόσφαιρο και είναι γυναικείο», που αξιολόγησε το παρόν και το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου και υποστήριξε την ανάγκη υποστήριξης και ανάπτυξής του.

«Μου αρέσει να παρακολουθώ το ποδόσφαιρο των γυναικών. Η απόσταση μεταξύ του γυναικείου και του ανδρικού ποδοσφαίρου είναι πολύ κοντά. Δεν είναι άλλο άθλημα, αλλά είναι αλήθεια ότι αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν το είχαμε δει πριν», υποστήριξε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού.

«Υπάρχουν αθλήματα που έχουν μεγαλύτερη προβολή στα μέσα ενημέρωσης όπως το τένις, ενώ το ποδόσφαιρο των γυναικών δεν την έχει. Όμως αυτά τα βήματα που έχουν γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, πριν δεν υπήρχαν. Βέβαια, πρόκειται για μια μακρά διαδικασία», πρόσθεσε ο Βάσκος προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πιστεύει, ότι το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου της Μπαρτσελόνα πρέπει να περάσει μέσα από την Masia. «Θα ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί ακαδημία, ώστε τα κορίτσια να μπορούν να προχωρήσουν σε εκείνες τις κατηγορίες που δεν υπήρχαν πριν. Ήταν υπέροχο να ανακαλύψω τον κόσμο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η εμπειρία ήταν μεγάλη και με τα γήπεδα γεμάτα κόσμο, όπως την ημέρα που έπαιξαν στο San Mames με 30.000 φιλάθλους».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags