Facebook Pixel Sportdog.gr | Το μεγάλο «έγκλημα» του Ολυμπιακού - Παίρνει λεφτά αλλά χάνει παικταρά - Πώς τα κατάφερε;
| 2018-03-10 18:03:00

Το μεγάλο «έγκλημα» του Ολυμπιακού - Παίρνει λεφτά αλλά χάνει παικταρά - Πώς τα κατάφερε;

του Παναγιώτη Νικολάου
Το μεγάλο «έγκλημα» του Ολυμπιακού - Παίρνει λεφτά αλλά χάνει παικταρά - Πώς τα κατάφερε;

Δε μας έχουν συνηθήσει οι Πειραιώτες σε τέτοιες «γκάφες» ...

O Μπρούνο Βιάνα αποτέλεσε προσωπική εισήγηση του Πάουλο Μπέντο, ο οποίος τον έφερε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2016.

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος στόπερ δεν «στέριωσε» στο Λιμάνι, πραγματοποίησε λίγες συμμετοχές με τους Ερυθρόλευκους και έπαψε να υπολογίζεται από τη στιγμή που ο Μπέντο απομακρύνθηκε από τον πάγκο. Εν συνεχεία, το καλοκαίρι του 2017 ο Ολυμπιακός τον παραχώρησε ως δανεικό στην πορτογαλική Μπράγκα.

Εκεί ο Βιάνα βρήκε τον καλό του εαυτό, πήρε φανέλα βασικού και απομένουν μόνο τα τυπικά ώστε η Μπράγκα να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή.

Ο Ολυμπιακός θα βάλει στα ταμεία του ένα σεβαστό ποσό από την πώληση του 23χρονου αμυντικού, αφού οι Πορτογάλοι αναφέρουν ότι η ρήτρα του ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ. Σαφώς και πρόκειται για μια επικερδή πώληση για έναν παίκτη, η αγορά του οποίου κόστισε περίπου 1.8 εκατ. στους Πειραιώτες.

Ωστόσο, μπορεί οι πρωταθλητές να βγαίνουν κερδισμένοι οικονομικά, όμως υπάρχει η αίσθηση ότι θα μπορούσαν να αποκομίσουν πολύ περισσότερα από τον ταλαντούχο Βραζιλιάνο, εάν είχαν χειριστεί διαφορετικά την περίπτωσή του.

Τόσο αγωνιστικά, καθώς δεν έκαναν την κατάλληλη υπομονή ώστε να αξιοποιήσουν το ταλέντο του, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Γιατί μπορεί να βγάζουν κέρδος από την πώλησή του, όμως οι μετοχές του Βιάνα ανεβαίνουν διαρκώς, σε σημείο που γράφεται πως η Λάτσιο ενδιαφέρεται έντονα για την απόκτησή του και δίνει ακόμα και 8 εκατ. ευρώ!

Συνεπώς, δεν θα προκαλέσει εντύπωση εάν η Μπράγκα τον παραχωρήσει στους Ιταλούς το ερχόμενο καλοκαίρι με ένα ποσό σαφώς μεγαλύτερο των τριών εκατομμυρίων, το οποίο όμως θα μπορούσε να μπει στα ταμεία του Ολυμπιακού σε διαφορετική περίπτωση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags