Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αν χάσουμε από ΑΕΚ δεν αξίζουμε πρωτάθλημα - Θα ήθελα Λάζαρο - Εύκολο έργο Χιμένεθ»!
| 2018-03-11 10:30:00

«Αν χάσουμε από ΑΕΚ δεν αξίζουμε πρωτάθλημα - Θα ήθελα Λάζαρο - Εύκολο έργο Χιμένεθ»!

του Γιώργου Κτενά
«Αν χάσουμε από ΑΕΚ δεν αξίζουμε πρωτάθλημα - Θα ήθελα Λάζαρο - Εύκολο έργο Χιμένεθ»!

Τρελές ατάκες από ρεπόρτερ ΠΑΟΚ!

Τον πρώτο λόγο έχει ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ, αλλά αν χάσει το παιχνίδι στην Τούμπα ίσως να μην του αξίζει να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Αυτό σχολίασε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Άκης Σακισλόγλου, δημοσιογράφος με μεγάλη εμπειρία στο ρεπορτάζ του Δικέφαλου, συμπληρώνοντας ποια είναι τα πρόσωπα που περιμένει να στηριχτεί ο Λουτέσκου για νίκη στην Τούμπα.

Ακόμα, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, αλλά και στο... εύκολο έργο που έχει ο Μανόλο Χιμένεθ στο ντέρμπι.

Άκη, ποιο πιστεύεις ότι είναι το πλάνο του Λουτσέσκου για να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ; Με ποια πρόσωπα περιμένεις να στελεχωθεί η 11άδα του ΠΑΟΚ;

Εδώ και αρκετό καιρό που ο Ρουμάνος προπονητής έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών του, το κάθε πλάνο του καθενός ξεχωριστού αγώνα ξεφεύγει από το στενό πλαίσιο της επιλογής προσώπων και εστιάζεται περισσότερο σε θέματα νοοτροπίας, αυτοματισμών και καταλληλότερης προσέγγισης του αντιπάλου. Ακόμα περισσότερο, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ που είναι μισός τίτλος, μαντεύω πως ο Λουτσέσκου δεν προβληματίζεται τόσο για τα πρόσωπα, όσο για την ψυχική κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται με δεδομένα τα όσα έχουν συμβεί εξωαγωνιστικά και επηρεάζουν ένα αγωνιστικό τμήμα. Ας μην ξεχνάμε πως ο ΠΑΟΚ την Κυριακή αντιμετωπίζει τον πιο δύσκολο, τον πιο υγιή και τον πιο αξιοσέβαστο αντίπαλο την φετινή σεζόν. Το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμα περισσότερο τώρα που έχει προκύψει η αναστάτωση των τιμωριών και η ανάγκη της νίκης. Για να σου αναφέρω, ωστόσο, κάποια πρόσωπα, θα σου πω ότι ντέρμπι χωρίς Πρίγιοβιτς, Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Μάτος, Βιεϊρίνια, Βαρέλα... δεν μπορεί να γίνει! Ο ΠΑΟΚ έχει δύο ισάξιες εντεκάδες αλλά αυτοί πρέπει να είναι βασικοί σε ένα τέτοιο ματς οπότε θεωρώ πως τα ερωτηματικά του προπονητή είναι ελάχιστα.
 
Πιθανή νίκη του ΠΑΟΚ θα δώσει ξανά αέρα πρωταθλητισμού στον σύλλογο. Αν από την άλλη πλευρά χάσει, τελειώνουν όλα για φέτος;

Θα το θέσω αλλιώς: Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει την Κυριακή, μεταθέτει το άγχος του στραβωματήματος ως το τέλος στην ΑΕΚ. Αν χάσει, δεν ξέρω κατά πόσο του αξίζει ένα πρωτάθλημα, άσχετα από τις τιμωρίες. Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω πως ακόμα και με μηδενισμό και -3 ο ΠΑΟΚ μπορεί να κόψει πρώτος το νήμα γιατί είναι πληρέστερη ομάδα από την ΑΕΚ και μπορεί να συνεχίσει χωρίς απώλειες ως την 30η αγωνιστική. Κι αν θέλεις να σου κάνω μια πρόβλεψη, στα δύο παιχνίδια που θα κοντραριστούν οι δικέφαλοι σε πρωτάθλημα και κύπελο, ο ΠΑΟΚ θα έχει τον πρώτο λόγο. Είναι ομάδα με καλύτερους και περισσότερους παίκτες.

Ποιοι παίκτες της ΑΕΚ θεωρείς ότι πρέπει να προσεχτούν από τον Δικέφαλο, για να μην κάνουν τη ζημιά;

Δεν χρειάζεται να είσαι εξπέρ για να καταλάβεις πως η ΑΕΚ έχει εργάτες και όχι πρωταγωνιστές. Είναι ομάδα με λειτουργία, με πειθαρχία και σκληρό μέταλλο. θαυμάζω και θα ήθελα να έχω στην ομάδα μου τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Το παιδί αυτό παίζει εδώ και καιρό και για τον Πέτρο Μάνταλο και εκπροσωπεί το ελληνικό στοιχείο σε μια ομάδα που πάει να πάρει το πρωτάθλημα ανορθόδοξα και «μάγκικα». Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η εμφάνιση του τερματοφύλακα σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Μπορεί να αποδειχθεί ήρωας ή και μοιραίος για την ομάδα του, ειδικά στις πρώτες φάσεις όπου θα χρειαστεί να ανταποκριθεί. Γενικά τρέφω μεγάλο σεβασμό για το σύνολο της ΑΕΚ, ακόμα και για τα παιδιά που δεν παίζουν πολύ. Εχουν κάνει μια πορεία εξαιρετική σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Μακάρι ο ΠΑΟΚ να κοντράρετε καθαρά και ποδοσφαιρικά, πέρα από το παρασκήνιο, για πολλά πολλά χρόνια. Αυτό σημαίνει υγεία ποδοσφαιρική και το θέλουμε όλοι.

Πώς περιμένεις τη μάχη των πάγκων; Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ διαθέτουν προπονητές που δείχνουν ότι γνωρίζουν πώς να φτάσουν στη νίκη. Πώς περιμένεις τη μάχη των πάγκων;

Μιλάμε για δυο επιδραστικούς προς την ομάδα τους προπονητές. Δυο προπονητές με σοβαρότητα και συνέπεια. Τον ευκολότερο ρόλο τον έχει ο Χιμένεθ που θα πρέπει να κρατήσει, να αμυνθεί, να περιμένει. Για τον Λουτσέσκου είναι μεγαλύτερη η πρόκληση και το ρίσκο. Θα πρέπει να ρει τον τρόπο να δημιουργήσει χωρίς να εκτεθεί, να βάλει ποιότητα αλλά και να έχει απάντηση στην σκληρότητα του αντιπάλου. Ο Χιμένεθ έχει για οδηγό και την εμφάνιση στο Καραϊσκάκη. Ο Λουτσέσκου το μόνο παιχνίδι που θα μπορούσε να φέρει ως παράδειγμα είναι το ντέρμπι της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό όμως και αυτό έχει ελάχιστες ομοιότητες καθώς το παιχνίδι είχε κόσμο και ο αντίπαλος ήταν σε δυσχερή θέση. Ολα τα ντέρμπι έχουν το παρασκήνιό τους. Στην προετοιμασία, στην ψυχολογία, στην κατάρτιση της ενδεκάδας και στις αλλαγές. Εχει mind game το ντέρμπι και εκεί οι ομάδες είναι ισάξιες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags