Facebook Pixel Sportdog.gr | «Με αβαντάζ στην Τούμπα η ΑΕΚ, αδικημένοι στον ΠΑΟΚ - Το έχει η μοίρα με Κομίνη»!
| 2018-03-11 11:35:00

«Με αβαντάζ στην Τούμπα η ΑΕΚ, αδικημένοι στον ΠΑΟΚ - Το έχει η μοίρα με Κομίνη»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Με αβαντάζ στην Τούμπα η ΑΕΚ, αδικημένοι στον ΠΑΟΚ - Το έχει η μοίρα με Κομίνη»!

Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει τη μάχη του τίτλου στην Τούμπα.

Την άποψη, ότι η ΑΕΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον ΠΑΟΚ στον αγώνα που θα δώσουν για τον τίτλο, εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης. Μιλώντας στο sportdog.gr για τη μάχη των Δικεφάλων, στην Τούμπα, ο έμπειρος τεχνικός ανέλυσε την αναμέτρηση και πως βλέπει την κόντρα Λουτσέσκου-Χιμένεθ.

Παράλληλα σχολίασε τον ορισμό του Κομίνη σε ένα ακόμα παιχνίδι που μυρίζει... μπαρούτι, αλλά και τα όσα συμβαίνουν σε δικαστικό μέτωπο. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε για το ματς που θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Πως βλέπετε τεχνικά το παιχνίδι της Τούμπας;

«Είναι πολύ ιδιαίτερο ματς. Η ΑΕΚ έχει καλύτερο ρυθμό και ψυχολογία. Πάει με μεγάλο αβαντάζ στη Θεσσαλονίκη. Έχει μεγαλύτερη ηρεμία σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, για τον οποίο δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης. Μόνο έτσι θα διατηρήσει ελπίδες για να παραμείνει ζωντανός στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος».

Δεν έφταιγαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ

Πόσο επηρεάζονται οι παίκτες από όσα συμβαίνουν εξωαγωνιστικά;

«Ο ΠΑΟΚ είχε δημιουργήσει μία κατάσταση πολύ ευνοϊκή με τις σερί νίκες που είχε κάνει. Είχε προσδοκίες μεγάλες και έκαναν μεγάλη προσπάθεια τα παιδιά αυτά. Ξαφνικά βρέθηκαν μέσα σε δέκα ημέρες, να είναι στον τοίχο. Σίγουρα είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση και είναι δεδομένο, ότι θα επηρεαστούν. Θα έχουν άγχος, νευρικότητα, πίεση για όλο αυτό που συνέβη. Στην τελική ανάλυση δεν έφταιγαν αυτοί για αυτό που συνέβη με τον Ολυμπιακό. Αισθάνονται μεγάλη αδικία. Στην Τρίπολη όμως έκαναν πολύ άσχημη εμφάνιση».

Που αποδίδετε την ήττα από τον Αστέρα;

«Σε αυτό το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ έβγαλε προβλήματα που είχε στην αρχή της χρονιάς. Δεν μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα εκτός έδρας. Έβγαλε τέτοιο χαρακτήρα στην Τρίπολη. Ο Αστέρας είναι μία ομάδα που έχει καθιερωθεί πλέον ανάμεσα στις μεγάλες του ελληνικού πρωταθλήματος. Έχει οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα. Δημιουργεί πάντα προβλήματα στους μεγάλους. Ειδικά ο ΠΑΟΚ δύσκολα του έχει πάρει αποτέλεσμα εκεί μέσα».

Δεν παίζει με την πλάτη στον τοίχο ο Χιμένεθ

Λουτσέσκου εναντίον Χιμένεθ. Πως βλέπετε τη μάχη των προπονητών στον πάγκο;

«Ο Χιμένεθ είναι ο προπονητής που έχει την ομάδα του από πέρσι. Ξέρει τι να περιμένει από τους παίκτες του και ξέρει τι θα γίνει όσον αφορά την αγωνιστική συμπεριφορά τους. Τώρα πια έχει και ένα ατού, με τη βαθμολογική διαφορά που έχει πάρει η ΑΕΚ. Δεν παίζει με την πλάτη στον τοίχο, κάτι που δεν συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ. Αυτό, όταν έχεις έμπειρη ομάδα, μπορείς και το εκμεταλλεύεσαι».

Πως θα πάει το ματς;

«Ο ΠΑΟΚ με την ανάγκη που έχει θα βγει να πιέσει από την αρχή. Η ΑΕΚ έχει την αντεπίθεη και έχει τον τρόπο να εκμεταλλεύεται χώρους. Αν της δώσει την ευκαιρία ο ΠΑΟΚ να βγει θα το εκμεταλλευτεί. Είναι ένα παιχνίδι που θα έχει πολύ τακτική μέσα. Θα παίξουν με σοβαρότητα οι δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ αν κάνει το λάθος να βγει από την πρώτη στιγμή μπροστά, ενδεχομένως να αντιμετωπίσει προβλήματα».

Βλέπετε κάποιον νικητή ή κάποιο άλλο αποτέλεσμα;

«Θεωρώ ότι είναι πιθανά και τα τρία αποτελέσματα».

Πολλά γκολ θα μπούνε;

«Όχι. Ξέρεις όμως, ότι αν βρεθεί πρώτος πίσω στο σκορ ο ΠΑΟΚ, τότε θα δώσει περισσότερους χώρους στην ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα η Ένωση θα μπορεί να το εκμεταλλευτεί καλύτερα, γιατί ο ΠΑΟΚ θα βγει μπροστά όλη η ομάδα. Δεν θα έχει και άλλη επιλογή. Αντίθετα, αν σκοράρει ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ δεν θα ανοιχτεί να παίξει ψηλά. Θα το πάει διαφορετικά το ματς. Νίκη της ΑΕΚ σημαίνει ότι δύσκολα μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση μετά».

«Περιμένω καλή διαιτησία από Κομίνη»

Ποια είναι η άποψή σας για τον διαιτητή Κομίνη που σφυρίζει το ματς;

«Εμένα μου αρέσει. Είναι καλός διαιτητής και φορμαρισμένος. Τον είχα δει και πέρσι στον τελικό του Κυπέλλου από κοντά. Στο γκολ που κρίθηκε το ματς ευθύνει έχει ο δεύτερος βοηθός. Νομιζω, όμως ότι διαχειρίστηκε πολύ καλά τον αγώνα αυτόν με τις τόσο ιδιαίτερες συνθήκες, ύστερα από φοβερά επεισόδια. Περιμένω καλή διαιτησία από αυτόν και ελπίζω να τον βοηθήσουν και οι παίκτες με τη συμπεριφορά τους σε αυτό».

Πως σχολιάζετε το γεγονός, ότι ο Κομίνης ήταν πέρσι στον επεισοδιακό τελικό, στο παιχνίδι των πλέι οφ της Λεωφόρου που διακόπηκε αλλά ήταν και τέταρτος στο ντέρμπι της Τούμπας με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ;

«Φαίνεται, ότι το έχει η μοίρα του».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags