Facebook Pixel Sportdog.gr | «Νίκη στην Τούμπα για να τελειώνουμε - Στάχτη στα μάτια του κόσμου ο ΠΑΟΚ - Πού απέτυχε»!
| 2018-03-11 13:05:00

«Νίκη στην Τούμπα για να τελειώνουμε - Στάχτη στα μάτια του κόσμου ο ΠΑΟΚ - Πού απέτυχε»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Νίκη στην Τούμπα για να τελειώνουμε - Στάχτη στα μάτια του κόσμου ο ΠΑΟΚ - Πού απέτυχε»!

Αιχμηρός ρεπόρτερ της ΑΕΚ για τη μάχη Δικεφάλων.

Έτοιμη για διπλό στην Τούμπα είναι η ΑΕΚ. Μιλώντας στο sportdog.gr ο Γιώργος Τσακίρης εμφανίζεται αισιόδοξος, ότι η Ένωση θα καθαρίσει τον τίτλο στον κρίσιμο αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Παραδέχτηκε όμως, ότι στο μυαλό του Χιμένεθ μπορεί να είναι περισσότερο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, λόγω της ανοδικής πορείας της ομάδας του Ουζουνίδη. Παράλληλα ο υπηρέτης του κιτρινόμαυρου ρεπορτάζ σχολίασε τον ορισμό του Κομίνη, αλλά και τις αντιδράσεις από πλευράς Θεσαλονικιών για την τιμωρία που δέχτηκαν για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο sportdog.gr.

Σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ΑΕΚ πριν το παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ;

«Παρά το γεγονός ότι έχουμε πάντα στο μυαλό μας τις δεδομένες τεράστιες απουσίες της (Μάνταλο - Γιόχανσον - Τσόσιτς), η ΑΕΚ τούτη την περίοδο, είναι στη καλύτερή της φάση σε επίπεδο διαθέσιμων ποδοσφαιριστών. Ερωτηματικό είναι ο Τσιγκρίνσκι, αλλά έτσι όπως τα πάει φέτος ο Λαμπρόπουλος, όλα καλά, κανένα πρόβλημα.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ είναι έτοιμη. Περισσότερο προετοιμασμένη είναι σε ψυχολογικό. Θέλει και μπορεί το διπλό να τελειώνει...».

Πιο πολύ Παναθηναϊκό βλέπει ο Χιμένεθ

Πως προετοιμάζει ψυχολογικά ο Χιμένεθ τους παίκτες για αυτό το ματς;

«Δεν είναι αυτά τα ματς που χρειάζονται ιδιαίτερης προετοιμασίας σε ψυχολογικό επίπεδο από τον εκάστοτε κόουτς. Τι μεγαλύτερο κίνητρο ψυχολογικά από το γεγονός ότι κρίνεται ο μεγάλος στόχος, ο τίτλος του πρωταθλητή; Η διαχείριση που κάνει τώρα ο Μανόλο αφορά το επόμενο ματς. Αυτό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και τα υπόλοιπα που ακολουθούν. Γι' αυτό και στην ομιλία του ανέφερε μεν ότι «πάμε για διπλό όπως σε κάθε ματς» και συμπλήρωσε «το θέμα είναι όμως πως χρειάζεται το ίδιο να γίνει και στα άλλα παιχνίδια που ακολουθούν, αν κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ και χάσουμε τα υπόλοιπα δεν θα πετύχουμε το στόχο μας». Καλά το κάνει ο Ισπανός. Πιο σημαντικό είναι πάντα ένα ματς με τον Παναθηναϊκό ειδικά όπως βλέπουμε την ομάδα του Ουζουνίδη!».

Είναι επηρεασμένοι οι παίκτες της ΑΕΚ από όσα συμβαίνουν σε εξωαγωνιστικό επίπεδο;

«Όχι... Δεν τους έχει συμβεί φέτος ακόμη κάτι τέτοιο... Δεν επηρεάζονται από εξωαγινιστικά ζητήματα. Παίζουν στο χορτάρι και μόνο εκεί οι παίκτες της ΑΕΚ. Ό,τι κερδίζουν και ό,τι χάνουν, εκεί... Το μόνο που έχει συμβεί είναι ότι έχουν εμπεδώσει ότι πρέπει να τους κερδίσουν και στο σπίτι τους για να τελειώνουν και να κλείσουν και στόματα».

Πως πιστεύεις, ότι θα παίξει η ΑΕΚ στην Τούμπα;

«Με 4-4-1-1 (ή 4-2-3-1 αν σας αρέσει καλύτερα). Θαρρώ θα ξεκινήσει Τσιντώτα και τετράδα στην άμυνα Γκάλο, Μπακάκη (αριστερά), Λαμπροπουλο  και Βράνιες. Σιμόες - Κονέ στα χαφ και Μπακασέτα (αριστερό χαφ), Λάζαρο (δεξί χαφ), Λιβάια (σε ελεύθερο ρόλο) πίσω από τον Αραούχο (φορ)».

Τον ορισμό του Κομίνη πως τον σχολιάζεις;

«Είναι αναμενόμενη επιλογή και γνωστή καιρό στους Βόρειους... Όπως και εκείνη του Σιδηρόπουλου στην Τρίπολη».

Δεν μοιάζει με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό η ΑΕΚ

Ποια είναι η άποψή σου για τη στάση της ΑΕΚ απέναντι σε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Με έχει εντυπωσιάσει θετικά. Ειλικρινά τη χαίρομαι. Είναι κορυφαία σε επίπεδο επικοινωνιακής πολιτικής (και ευτυχώς δεν μοιάζει σε τίποτα στους αντίστοιχους που υπάρχουν σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ) και μοιάζει πολύ μακριά από τις υπόλοιπες εντός κι εκτός συνόρων σε επίπεδο παρουσίας και ουσιαστικής συμμετοχής στα ζητήματα του ποδοσφαίρου με προτάσεις και λύσεις σε προβλήματα.

Το ίδιο εντυπωσιασμένος είμαι με το πώς συμπεριφέρεται ο κ. Μελισσανίδης! Εξαιρετικός... Χωρίς μεγαλοστομίες και λαϊκισμούς. Ταπεινά και όμορφα όπως πρέπει να συμβαίνει στην ΑΕΚ. Δεν το περίμενα για να είμαι ειλικρινής ότι θα ήμουν τόσο ικανοποιημένος... ».

Τίποτα άξιο αναφοράς στις αντιδράσεις του ΠΑΟΚ

Ποια είναι η γνώμη σου για τα συλλαλητήρια ασπρόμαυρων και ερυθρόλευκων αποχρώσεων;

«Εντάξει απ' ότι είδα στην Θεσσαλονίκη δεν το πήρε και κανείς στα σοβαρά. Πανικό επικοινωνιακό είχαμε και τελικά δεν πείστηκε κανείς. Όταν βλέπεις να μη φτάνουν έστω τα 1000 άτομα στην Θεσσαλονίκη, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν έπεισαν ούτε τον εαυτό τους οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ. Τώρα 10 άτομα στην Ετ3, δέκα στα τρένα και 15 σε δημαρχείο, δεν υπάρχει κάτι σοβαρό και άξιο αναφοράς. Όπως και να 'χει απέτυχαν αυτα τα συλλαλητήρια γιατί ήταν επί της ουσίας εξελίξεις που δρομολογούσαν οι ΠΑΕ και δεν το έκανε ο κόσμος ο ίδιος σαν κίνηση αντίδρασης στην αδικία, διότι δεν πείστηκε πως συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι χαζός ο κόσμος, υποψιασμένος είναι πολύ...».

«Στάχτη στα μάτια του κόσμου η στάση του ΠΑΟΚ»

Πώς σχολιάζεις το γεγονός, ότι ο ΠΑΟΚ και σε επίσημο επίπεδο (με τις αναρτήσεις του Γιώργου Σαββίδη) εμπλέκει την ΑΕΚ στις δικαστικές υποθέσεις του, παρότι η Ένωση είναι απέξω;

«Θαρρώ το γεγονός ότι πολλοί ΠΑΟΚτσήδες υποστηρίζουν ότι είναι αστεία η πολιτική του συλλόγου τους και το γεγονός ότι κρίνουν πως κάτι κρύβει η ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα σχόλια πανικού του συμβούλου της είναι η απάντηση που ψάχνετε... Πρέπει τα «ή εμείς ή κανείς με κάθε τρόπο», το «δικός μας ο Γραμμένος» και γενικά αυτό το αλλαζονικό ύφος να τα αποδείξεις στην πράξη. Όταν αυτό δεν συμβαίνει προσπαθείς να βρεις τρόπο να ρίξεις στάχτη στα μάτια των δικών σου, να τους κάνεις να καταλάβουν πως δεν φταις εσύ, κάτι άλλο έγινε. Όμως το ψέμα πάντα έχει κοντά ποδάρια και η αδυναμία είναι διαχρονικό φαινόμενο στη συγκεκριμένη διοίκηση του ΠΑΟΚ κυρίως λόγω της παρουσίας ανίκανων γύρω από την ιδιοκτησία από τα στελέχη της ΠΑΕ, σε αυτά του ποδοσφαιρικού τμήματος, στην τραγική - κάκιστη επικοινωνία και ακόμη και στην τεχνική ηγεσία. Με λιγότερους ικανούς σε ΟΛΑ τα πόστα, ο ΠΑΟΚ ψάχνει το μέγιστο αποτέλεσμα και κέρδος, αυτά δεν γίνονται... ».

Η ΑΕΚ έχει αδικηθεί δύο φορές στο παρελθόν, το 1988 με Λάρισα και το 2008 με τον Ολυμπιακό. Πόσο προετοιμασμένη είναι για να μην επαναληφθεί η ιστορία;

«Απόλυτα. Τρίτη φορά δεν θα υπάρξει...».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags