Facebook Pixel Sportdog.gr | «Αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ - Να φύγει από Ελλάδα ο Γκαρθία - Δεν είχε το δικαίωμα ο Σάββας»!
| 2018-03-11 14:05:00

«Αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ - Να φύγει από Ελλάδα ο Γκαρθία - Δεν είχε το δικαίωμα ο Σάββας»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ - Να φύγει από Ελλάδα ο Γκαρθία - Δεν είχε το δικαίωμα ο Σάββας»!

Φωτιές από βετεράνο ΑΕΚτζή που κατέκτησε πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ.

Ανήκε στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας του ΠΑΟΚ που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1985, το οποίο είναι και το τελευταίο στην ιστορία του συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Η καρδιά του Λάκη Στεργιούδα όμως χτυπάει πιο δυνατά για την ΑΕΚ, την οποία και υπηρέτησε 16 χρόνια (1972-1984) ως παίκτης, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα (1977-78, 1978-79), δύο Κύπελλα (1977-78, 1982-83) και μετέπειτα προπονητής τερματοφυλάκων.

Ο τελευταίος πρωταθληματικός γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μίλησε στο sportdog.gr για τη μάχη των Δικεφάλων στην Τούμπα. Δεν ήθελε όμως να κάνει προβλέψεις για την έκβαση της αναμέτρησης, η οποία όπως φαίνεται θα κρίνει τον φετινό τίτλο, για τον οποίο ήταν ξεκάθαρος. «Ας τον κερδίσει ο καλύτερος», τονίζει και στέκεται στην τιμωρία που δέχθηκε ο «Δικέφαλος» του Βορρά, την οποία και θεωρεί άδικη και τα βάζει με Αρετόπουλο, Θεοδωρίδη, περισσότερο όμως με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία.

Ο Λάκης Στεργιούδας μίλησε για την ΑΕΚ της δεκαετίας του '90, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους παίκτες του τότε και του σήμερα και έχρισε τον “μαθητή” του, Ηλία Ατματσίδη ως τον καλύτερο τερματοφύλακα που έβγαλε το ελληνικό ποδόσφαιρο διαχρονικά. Στο τέλος της συνέντευξης που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω αναφέρεται και στα δύο αφεντικά των ομάδων, τον Ιβάν Σαββίδη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Διαβάστε την άποψή του.

Πως βλέπετε το παιχνίδι της Τούμπας;

«Είναι ένα κλασικό ντέρμπι. Έχει ενδιαφέρον γιατί παίζουν και οι δύο ομάδες για τον ίδιο σκοπό και το δικαιούνται. Είναι οι ομάδες που από την αρχή του πρωταθλήματος έχουν ξεχωρίσει σε ποιότητα και αγωνιστικότητα. Βέβαια όλα αυτά που έχουν συμβεί με την τιμωρία του ΠΑΟΚ για το ματς με τον Ολυμπιακό θεωρώ ότι αδικούν παράφορα τον Δικέφαλο του Βορρά. Η κατάσταση όμως άλλαξε με την απόφαση. Αλλά η συμπεριφορά του Γκαρθία ήταν κάκιστη για μένα».

Δικαιολογείτε δηλαδή τις αντιδράσεις από πλευράς ΠΑΟΚ...

«Για μένα πρέπει να στηριχθεί το ποδόσφαιρο. Εγώ υπηρέτησα την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Χαίρομαι για τη θέση που βρίσκονται. Θα ήθελα να δω το γήπεδο της Τούμπας γεμάτο με κόσμο. Δεν νοείται πρωτάθλημα χωρίς οπαδούς. Είναι άδικο αυτό, γιατί βρέθηκε ένας ανεγκέφαλος που πέταξε ένα αντικείμενο. Δεν ευθύνεται ο ΠΑΟΚ. Χαρτοπόλεμος έγινε και βρέθηκε ένας ανεγκέφαλος και ζημίωσε την ομάδα του. Οι τελευταίες εξελίξεις όμως θα φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο».

«Δεν είχε δικαίωμα ο Θεοδωρίδης»

Πέρσι όμως είχε ζημιωθεί για παρόμοιο περιστατικό άλλη ομάδα σε ματς του ΠΑΟΚ...

«Εκεί χτύπησε ο Ίβιτς και τώρα ζημιώνεται ο ΠΑΟΚ. Δεν έχει δικαίωμα όμως ο Ολυμπιακός να φεύγει έτσι. Είχα σε εκτίμηση τον κύριο Θεοδωρίδη με τον οποίο γνωρίζομαι. Δεν μου άρεσε αυτό το “παίρνω την ομάδα και φεύγω”. Κανένας δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Ο διαιτητής στην προκειμένη περίπτωση είναι υπόλογος. Και βέβαια ο προπονητής έπρεπε να είχε φύγει επί τόπου από την Ελλάδα. Δεν είναι συμπεριφορά επαγγελματία αυτή».

Υπερτερεί κάποιος στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

«Αμφότεροι έχουν παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο και έχουν κάνει τις καλύτερες πορείες. Εκτιμώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο βάθος σε ρόστερ. Είδαμε όμως και την προηγούμενη Κυριακή στο ντέρμπι των αιωνίων, ότι ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση της ιστορίας πήρε αποτέλεσμα. Άρα έχει να κάνει με ψυχολογία και πως θα σε πάει το ματς. Ο ΠΑΟΚ παίζει εντός έδρας μεν, αλλά χωρίς κόσμο, όπως αγωνίστηκε και ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκι. Άρα...».

Ποιος από τους δύο δικεφάλους θέλετε να σηκώσει τον τίτλο;

«Και όταν έπαιξα στον ΠΑΟΚ, οι πάντες γνώριζαν ότι είμαι ΑΕΚτζής. Μεγάλωσα και γαλουχήθηκα από τα 18 μου στην Ένωση. Έπαιξα 12 χρόνια εκεί, ήμουν και προπονητής τερματοφυλάκων άλλα 4. Αγαπώ όμως και τα δύο σωματεία, είναι λογικό όμως να προτιμώ τον κιτρινόμαυρο Δικέφαλο. Ας παιχτεί καλό ποδόσφαιρο και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Ποια είναι η άποψή σας για τους Πασχαλάκη-Τσιντώτα που θα υπερασπιστούν τις εστίες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αντίστοιχα;

«Είναι πάρα πολύ καλοί τερματοφύλακες. Είναι γκολκίπερ που διαθέτουν διάρκεια και όλα τα προσόντα. Προέρχονται από μικρές ομάδες. Μπράβο σε αυτούς που τους επέλεξαν. Η θέση είναι ιδιόρρυθμη και ιδιαίτερα στις μεγάλες ομάδες. Δεν είναι απλό να υπερασπίζεσαι την εστία ομάδων όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός».

Δεν έχει βγει άλλος σαν τον Ατματσίδη

Ποιος είναι ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας διαχρονικά;

«Διαφωνούν πολλοί με την άποψή μου. Ο καλύτερος τερματοφύλακας όλων των εποχών είναι για μένα ο Ηλίας Ατματσίδης. Μέχρι σήμερα κανείς δεν τον έχει ξεπεράσει. Από τα 19 μου μέχρι σήμερα δεν έχω ξαναδεί άλλον να παίζει τέρμα με τέτοιο τρόπο. Συμπτωματικά μάλιστα έχει παίξει μπάλα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, όπως εγώ. Ο Ηλίας είναι σαν “παιδί” μου».

Ποια στοιχεία είχε ο Ατματσίδης που δεν τα βρίσκετε σε άλλους τερματοφύλακες μέχρι σήμερα;

«Ο Ηλίας άκουγε και γυμναζόταν πάρα πολύ. Είχε ένα τεράστιο πλεονέκτημα, ήταν κατά 99% ήταν κάποια κλάσματα δευτερολέπτων μπροστά από τον αντίπαλο, με τις εξόδους του. Λάθη σίγουρα υπήρχαν, αλλά σταμάταγε 10 φορές σε κάθε ματς επιθετική προσπάθεια του αντιπάλου. Ήταν πολύ γρήγορος στην σκέψη και το σώμα. Ήξερε μπάλα και σπάνια τον βλέπαμε να αποκρούει. Μπλόκαρε τη μπάλα και η προσπάθεια σταμάταγε εκεί. Σπάνια έδιωχνε με γροθιές».

Καμία σύγκριση με τη δεκαετία του '90

Η φετινή ΑΕΚ και το όλο κλίμα ενθουσιασμού που επικρατεί με την πορεία της σας θυμίζει κάτι από την ομάδα των 90s;

«Είναι πολύ καλή ομάδα η σημερινή, δεν το συζητάμε. Δεν μπορούμε όμως να μπούμε σε συγκρίσεις. Δεν έχει η τωρινή ΑΕΚ, Ατματσίδη, Μανωλά, Κασάπη, Μπορμπόκη, Σαβέφσκι, Σαμπανάτζοβιτς, Κωστή, Μπατίστα, Τσιάρτα, Κετσπάγια. Βάλτε και τον πάγκο. Η δεκαετία του '90 ήταν πιο μπροστά και από το σημερινό ποδόσφαιρο. Θυμάμαι ότι έβλεπα τον Κετσπάγια από τον πάγκο και δεν τον κυνηγούσαν μόνο οι αντίπαλοι, αλλά και οι συμπαίκτες του, για να τον φτάσουν. Τα δεδομένα ήταν διαφορετικά, άλλοι οι καιροί».

Ποια είναι η γνώμη σας για τον Ιβάν Σαββίδη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη;

«Ο Μελισσανίδης είναι από τους πιο αξιόλογους παράγοντες που γέννησε η Ελλάδα. Είναι προσωπικότητα. Ξέρει το ποδόσφαιρο. Είναι πανέξυπνος. Δεν μπορώ να κρίνω τον Σαββίδη, δεν τον γνωρίζω. Σίγουρα όμως έκανε οργανωμένη ομάδα τον ΠΑΟΚ, αν και ταλαιπωρήθηκε στην αρχή. Είναι αξιόλογος πολύ ο φετινός ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags