Facebook Pixel Sportdog.gr | «Ξύπνησε» με τεσσάρα ο Ολυμπιακός και περίμενει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και... -3!
| 2018-03-11 16:48:00

«Ξύπνησε» με τεσσάρα ο Ολυμπιακός και περίμενει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και... -3!

του Δημήτρη Σκούφου
«Ξύπνησε» με τεσσάρα ο Ολυμπιακός και περίμενει ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και... -3!

Ελπίδες για τίτλο μετά το 4-0 στα Χανιά επί του Πλατανιά.

Χωρίς να ανεβάσει ρυθμούς σε κανένα σημείο του αγώνα ο Ολυμπιακός νίκησε πολύ εύκολα με 4-0 τον Πλατανιά στα Χανιά και διατήρησε τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα, περιμένοντας παράλληλα και την απόφαση για το -3, αλλά και το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Το σκορ για τους Ερυθρόλευκους άνοιξε στο 14' ο Ρομαό ύστερα από ωραία σέντρα του Κούτρη, που πήρε την πάσα από τον Μιραλάς. Δέκα λεπτά αργότερα ο Φορτούνης έβγαλε την κάθετη στον Ανσαριφάντ, αυτός πλάσαρε πάνω στον Κλιάιτς και στο "ριμπάουντ" ο Μάριν έγραψε το 0-2 από κοντά. 

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει στο ρελαντί, αλλά παρόλα αυτά στο 35' ο Μιραλάς πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στο Λιμάνι. Το τελικό 0-4 σημείωσε ο Παπ Σισέ με όμορφη κεφαλιά στο 58', ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Ομάρ από δεξιά.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μπορεί ο Ρομαό να έδειξε τον δρόμο για το τρίποντο, όμως ο καταλυτικότερος παίκτης στο σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν ο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος αγωνίστηκε βασικός μετά από καιρό και ήταν εξαιρετικός στο χώρο του κέντρου, με πολλά τρεξίματα και σωστές μεταβιβάσεις στο παιχνίδι των Πειραιωτών.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Για τον Πλατανιά ο Κλιάιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ντικαμονά - Καρυπίδης - Στάμου οι τρεις κεντρικοί αμυτνικοί και οι Ουες και Πλιάτσικας οι δύο ακραίοι φουλ μπακ (σύστημα 5-3-2). Μάλσα, Δημούτσος και Νίλι ήταν στη μεσαία γραμμή και οι Ενσικουλού - Κασάλιτσα στην επίθεση.

Για τον Ολυμπιακό ο Όσκαρ Γκαρσία παρέταξε σε διάταξη 4-2-3-1 τον Προτό στο τέρμα, τους Μποτία - Σισέ στο κέντρο της άμυνας, τον Ομάρ στο δεξί άκρο και τον Κούτρη στο αριστερό. Η έκπληξη έγινε με τον Μαρτίνς στο κέντρο στο πλάι του Ρομαό, ενώ η  τριάδα πίσω από τον Ανσαριφάρντ αποτελούνταν από τους Μιραλάς, Φορτούνη και Μάριν.

Η ΦΑΣΗ: Το πρώτο γκολ που άνοιξε το δρόμο για την εύκολη νίκη του Ολυμπιακού. Ο Μιραλάς έβγαλε ωραία στα αριστερά στον Κούτρη και αυτός με παράλληλη σέντρα βρήκε τον Ρομαό, που από κοντά έγραψε το 0-1 με προβολή.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε ο διαιτητής Τζοβάρας, λόγω και του χαλαρού χαρακτήρα της αναμέτρησης, που κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Ολυμπιακός πήρε μια άνετη νίκη, χωρίς να γνωρίσει την παραμικρή αντίσταση από τον Πλατανιά και πλέον περιμένει να δει τι θα γίνει στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, αλλά και με την έφεση που περιμένει να εκδικαστεί την Τρίτη.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Το παιχνίδι στα Περιβόλια δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής, καθώς στο 35' ήταν ήδη 0-3 για τον Ολυμπιακό, που δεν χρειάστηκε να ανεβάσει ποτέ ρυθμούς, φτάνοντας σε μια πολύ χαλαρή επικράτηση.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε ΕΔΩ τα δύο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού, ΕΔΩ αυτό του Μιραλάς και ΕΔΩ το γκολ του Σισέ 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου):
Κλιάιτς, Νίλι, Καρυπίδης, Στάμου (46' Πατράλης), Ντικαμονά, Ουές, Δημούτσος (46' Κοροβέσης), Μάλσα, Πλιάτσικας (71' Παπανικολάου), Ενσικουλού, Κασάλιτσα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρσία): Προτό, Ομάρ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Μαρτίνς (66' Ζιλέ), Φορτούνης (62' Σεμπά), Μάριν, Μιραλάς (75' Τζούρτζεβιτς), Ανσαριφάρντ.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το live της αναμέτρησης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags