13/03/18 - 01:30

Πως είδαν οι Ρώσοι το «ντου» του Ιβάν; - Το πιστόλι και η FIFA

Έτσι διαχειρίστηκαν τα γεγονότα στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Sportdog Team
Πως είδαν οι Ρώσοι το «ντου» του Ιβάν; - Το πιστόλι και η FIFA
2.904views 0shares

Στα κεντρικά θέματα στο ρωσικό τύπο βρέθηκαν τη Δευτέρα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, στον αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

- Η ελληνική αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββιδη, γράφει το πρακτορείο ΡΙΑ ΝΟΒΟΣΤΙ .

Το ίδιο με τίτλο, « Ο Ιβάν από το Ροστόφ», βάζει υπό ερωτηματικό το θέμα αν πράγματι ο Σαββίδης όρμησε κατά του διαιτητή απειλώντας τον με πιστόλι.

Σε ανταπόκριση από την Ελλάδα το εν λόγω πρακτορείο δίνει επίσης και τη θέση της εκπροσώπου του ελληνικής καταγωγής ρώσου επιχειρηματία, Τατιάνας Γκόρντινα, ότι, ναι μεν ο Ιβαν Σαββιδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο καταπατώντας έτσι τον κανονισμό αλλά δεν υπήρξε καμμία απειλή με όπλο.

Στο site του αθλητικού τηλεκαναλιού «Ματς» το θέμα παρουσιάζεται με τον τίτλο: Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ σταμάτησε το παιγνίδι μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο με πιστόλι .

Την περιγραφή της στιγμής εισόδου του Σαββίδη στο ματς και την αιτία που την προκάλεσε με την ακύρωση του γκολ την αναγράφουν όλα τα ρωσικά ΜΜΕ, τα αθλητικά κυρίως δίνουν και εκτενές ρεπορτάζ. Τα μεγάλα ρωσικά πρακτορεία δίνουν, επίσης και την καταδίκη του επεισοδίου από τη fifa, όπως την παρουσιάζει στο λογαριασμό του στο Twitter, ο δημοσιογράφος, Ρίτσαρντς Κόνουει .

Το ΤΑΣΣ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τον κανονισμό διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος, σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο από 50.000 ευρώ και πάνω, καθώς και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για τρία χρόνια του προσώπου, ενώ κάνει λόγο για τις πιθανές τιμωρίες που μπορεί να έχει ο σύλλογος .

Στο ίδιο μήκος κύματος και το εκτενές ρεπορτάζ του δημοφιλούς εκδοτικού «Σοβιέτσκι Σπορτ», που συνοδεύεται με το σχετικό βίντεο και τη φράση ότι η αναμέτρηση δεν τελείωσε αφού ο διαιτητής Κομίνης δεν κατάφερε να πείσει τους παίκτες της ΑΕΚ να επιστρέψουν στον αγώνα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ