12/03/18 - 21:25

Η απόφαση του Βασιλειάδη - Γιατί διεκόπη το πρωτάθλημα, τέλος και το Κύπελλο!

Κίνδυνος για τη δημόσια τάξη, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό.

Sportdog Team
Η απόφαση του Βασιλειάδη - Γιατί διεκόπη το πρωτάθλημα, τέλος και το Κύπελλο!
2.826views 0shares

Ως κύριο λόγο της διακοπής του πρωταθλήματος βλέπει ο Γιώργος Βασιλειάδης το γεγονός, ότι ο Ιβάν Σαββίδης εισήλθε στο γήπεδο, στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ οπλοφορών. Παράλληλα, γνωστοποιείται ότι εκτός της Superleague, αναβάλλονται και οι αναμετρήσεις για οτ Κύπελλο Ελλάδας.

Διαβάστε την απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β' 868/12-3-2018, είναι η ακόλουθη:

«Αποφασίζουμε τη διακοπή επ' αόριστον διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος SUPER LEAGUE περιόδου 2017-2018, καθώς και των ποδοσφαιρικών αγώνων Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων Α' και Β' εθνικής κατηγορίας (SUPER LEAGUE-FOOTBALL LEAGUE) περιόδου 2017-2018, με άμεση ισχύ από 12/03/2018.

Η ως άνω διακοπή κρίθηκε απαραίτητη λόγω της αυξημένης αντιπαλότητας και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως διαμορφώθηκε με την εμφάνιση αξιωματούχου ομάδας και συγκεκριμένα του προέδρου της γηπεδούχου ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Σαββίδη, να οπλοφορεί κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 11/03/2018 στο γήπεδο της Τούμπας, μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΑΕΚ και που απεικονίζεται στο video της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα που έχει δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο, καθώς και τις εμπρηστικές δηλώσεις των αξιωματούχων κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και ιδίως κατά τις τελευταίες αγωνιστικές.

Το γεγονός αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια καθόσον πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ