12/03/18 - 23:20

Επιστολή Βασιλειάδη στη FIFA - Γιατί διέκοψε το πρωτάθλημα και τι αναφέρει για τον Σαββίδη!

Διαβάστε το κείμενο του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Sportdog Team
Επιστολή Βασιλειάδη στη FIFA - Γιατί διέκοψε το πρωτάθλημα και τι αναφέρει για τον Σαββίδη!
1.975views 0shares

Μετά τα χθεσινά γεγονότα στο ντέρμπι ΠΑΟΚΑΕΚ, οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ραγδαίες, με την Κυβέρνηση να αποφασίζει την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, γνωστοποίησε με επιστολή στη FIFA τους λόγους, που τον ώθησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Στο κείμενο του κ. Βασιλειάδη αναφέρονται ως αιτίες για τη διακοπή του πρωταθλήματος η εισβολή του οπλισμένου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του χθεσινού ντέρμπι, αλλά και η γενικότερη ταραγμένη κατάσταση, που επικρατούσε στο ελληνικό πρωτάθλημα στις τελευταίες αγωνιστικές.

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής:

«Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς κάναμε τεράστια πρόοδο μαζί, ώστε να θεσπίσουμε νέους κανονισμούς σχετικά με τη διαφάνεια, την ευθύνη και τις αυστηρές τιμωρίες. Παρ' όλα αυτά, το ελληνικό ποδόσφαιρο διάγει τεταμένους καιρούς εδώ και μερικά παιχνίδια, με το τελευταίο παράδειγμα να σημειώνεται χθες, κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο ελληνικός και ο διεθνής Τύπος παρουσίασε πολυάριθμες φωτογραφίες του προέδρου και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, κ. Ι. Σαββίδη, να εισέρχεται οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Γι' αυτόν τον λόγο, βασισμένοι στα χθεσινά γεγονότα, καθώς και σε διάφορα συμβάντα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αγωνιστικών, είμαι αναγκασμένος να προβώ στην απόφαση διακοπής του ελληνικού πρωταθλήματος, ώστε να διασφαλίσω την ασφάλεια των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και όλων των εμπλεκομένων στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ