Facebook Pixel Sportdog.gr | Νέες τρομερές ατάκες Βασιλειάδη για Σαββίδη και πρωτάθλημα!
| 2018-03-13 09:36:00

Νέες τρομερές ατάκες Βασιλειάδη για Σαββίδη και πρωτάθλημα!

Sportdog Team
Νέες τρομερές ατάκες Βασιλειάδη για Σαββίδη και πρωτάθλημα!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έκανε νέες δηλώσεις.

«Αν θέλουν Ευρώπη, να βάλουμε κανόνες και να σταματήσει αυτή η αηδία», δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης στον ΑΝΤ1, βάζοντας στο κάδρο και τον Ιβάν Σαββίδη: «Όταν κάνει αυτή την «μπούκα», εγώ τι θα πω στον 17άρη όταν βλέπει τον πρόεδρό του να κάνει αυτά;».

«Θα παραιτηθώ οποιαδήποτε στιγμή εφόσον δω ότι η μάχη χάνεται. Τώρα κάνουμε πίσω για να πάρουμε φόρα», τόνισε και διευκρίνισε ότι οι "αρμόδιοι φορείς" δεν είναι η κυβέρνηση: «Στην επιστολή της η ΦΙΦΑ ζητάει από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου να πάρουν μέτρα. Αρμόδιοι φορείς δεν είναι η κυβέρνηση» και ξεκαθάρισε ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει μέχρι να εξασφαλιστεί η «ηρεμία» και να «μπουν κανόνες».

Αναφέρθηκε σε «κάποιους» προέδρους που θέλουν «στρατούς» για να προωθούν τα συμφέροντά τους, τονίζοντας πως «πρέπει να απομονώσουμε αυτούς τους λίγους».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις Σαββίδη – κυβέρνησης, ο κ. Βασιλειάδης είπε: «Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει φέτος οκτώ αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Δηλαδή αν δεν είχαμε αυτή τη σχέση που λένε, πόσους θα είχε παίξει;».

«Αν είχαμε εξαιρετικές σχέσεις με αυτό το σύστημα δεν θα κάναμε αυτόν τον χαμό με τη διαιτησία. Αποκόψαμε το σύστημα της διαιτησίας από την «παράγκα». Το πρωτάθλημα θα διακοπεί όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να εφαρμοστούν οι κανόνες", συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας την ψηφοθηρία στον χώρο του ποδοσφαίρου, ο κ. Βασιλειάδης είπε: «Αν ήταν έτσι, θα κάναμε συμμαχία με τον Ολυμπιακό», εννοώντας προφανώς ότι η ομάδα του Πειραιά διαθέτει μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκα. Χθες το βράδυ υπήρξε ανακοίνωση και από την «επιτροπή παρακολούθησης» που έχουν διορίσει στην ΕΠΟ η FIFA και η UEFA, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«H επιτροπή της FIFA που είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της ΕΠΟ καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα και καλεί όλους τους εθνικούς φορείς του ποδοσφαίρου να δράσουν άμεσα και να βάλουν ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη κατάσταση που εμφανίστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρόλο που τα πρόσφατα γεγονότα έγιναν στο πλαίσιο μιας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αρμόδιων δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί στενά την κατάσταση και τώρα περιμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και γρήγορα.

Παράλληλα, η επιτροπή παρακολούθησης έχει ενημερωθεί για την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ για τη σεζόν 2017-2018. Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε μορφής βίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων, θα υποχρέωνε τη FIFA να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων-μελών της FIFA, υποβάλλοντας έκθεση στο συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις που προβλέπονται από το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανόμενης και την τιμωρία του μέλους της ένωσης».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags