Facebook Pixel Sportdog.gr | «Έτσι μας την έπεσαν στην Τούμπα - Ντρέπονται οι ΠΑΟΚτσήδες - Πάει να γίνει ΑΕΚτζήδικη η Β. Ελλάδα»!
| 2018-03-13 10:15:00

«Έτσι μας την έπεσαν στην Τούμπα - Ντρέπονται οι ΠΑΟΚτσήδες - Πάει να γίνει ΑΕΚτζήδικη η Β. Ελλάδα»!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Έτσι μας την έπεσαν στην Τούμπα - Ντρέπονται οι ΠΑΟΚτσήδες - Πάει να γίνει ΑΕΚτζήδικη η Β. Ελλάδα»!

Αποκαλύψεις-φωτιά από κιτρινόμαυρο ρεπόρτερ στο sportdog.gr.

Τα όσα συνέβησαν στη μάχη τίτλου των Δικεφάλων το βράδυ Κυριακής κλήθηκε να σχολιάσει ο Νίκος Μπουσμπούκης. Μιλώντας στο sportdog.gr ο βορειοελλαδίτης δημοσιογράφος του aek-live.gr που ήταν «παρών» στην Τούμπα μετέφερε την εικόνα που αποκόμισε από τα γεγονότα που ακολούθησαν του τέρματος του Βαρέλα, το οποίο έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα.

Ο συνάδελφος εξήρε τη φιλοξενία του ΠΑΟΚ, σημείωσε όμως ότι έγινε επίθεση στα δημοσιογραφικά του γηπέδου. Δικαιολόγησε, δε, την απόφαση της ΑΕΚ να μη βγει στο γήπεδο. «Υπήρχε τρομοκρατικό κλίμα. Μία βόλτα στα επίσημα και το καταλάβαινες», ανέφερε συγκεκριμένα. Εντύπωση προκαλεί, πάντως, η άποψή του για τη διακοπή του πρωταθληματος. «Όταν δεν θες να τιμωρήσεις κάποιον, τιμωρείς τους πάντες», είπε χαρακτηριστικά.

Πώς ήταν το κλίμα στην Τούμπα μέχρι το γκολ του Βαρέλα στο 90';

«Με μια λέξη φανταστικό. Έχω βρεθεί και σε άλλα ντέρμπι στην Τούμπα και πραγματικά αυτή τη φορά όλα ήταν τέλεια. Θα έλεγε κανείς ότι το μόνο που έλειπε ήταν οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας για να λέμε πως πετύχαμε αυτό που ψάχνουμε τόσα χρόνια. Αλλά ο κ.Σαββίδης είχε άλλη γνώμη».

Πώς είδατε από τα δημοσιογραφικά την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη;

«Μόλις ο Κομίνης έδωσε το οφσάιντ όλων οι ματιές στράφηκαν στην εξέδρα, περιμένοντας να δει την αντίδραση. Και ξαφνικά αντιλαμβανόμαστε πως αυτός που έχει κάνει το ντου είναι ο Ιβάν Σαββίδης με τους ανθρώπους της ασφάλειάς του. Η πρώτη αίσθηση ήταν ότι θα πάρει την ομάδα και θα φύγει από το γήπεδο ενώ ο κόσμος φάνηκε, αρχικά, να επικροτεί αυτήν την κίνηση».

Μπορούσατε να διακρίνετε ότι οπλοφορούσε;

«Το όπλο δεν το είδαμε. Οι περισσότεροι συνάδελφοι είδαμε το όπλο για πρώτη φορά σε φωτογραφίες στο διαδίκτυο».

Πόση ώρα γινόταν ο χαμός μέσα στο γήπεδο;

«Χαμός πραγματικός. Δεν ξέρω πραγματικά πόση ώρα πέρασε. Υπήρχε τόσος κόσμος μέσα στο γήπεδο που απλώς λέγαμε συνεχώς ότι υπάρχει σύρραξη. Αργήσαμε αρκετά να καταλάβουμε τι γίνεται!»

Τι συνέβη στα δημοσιογραφικά;

«Όλα ήταν ήρεμα για αρκετή ώρα. Συνεχίσαμε το live για περίπου 1 ώρα, μέχρι να επιχειρηθεί ένα ντου των οπαδών της θύρας 3 στα δημοσιογραφικά θεωρία. Αυτό έγινε κυρίως γιατί αντιληφθήκαν ότι αυτοί που είχαμε μείνει ήμασταν ρεπόρτερ της ΑΕΚ που δεν είχαμε πού να πάμε. Ακούστηκαν συνθήματα κατά συγκεκριμένων συναδέλφων ενώ η αστυνομία μας φυγάδεψε στα vip μπουθ. Πρέπει μάλιστα να μπήκαν 2-3 οπαδοί τελικά στα δημοσιογραφικά αλλά πιστέψτε με δεν τους έχω δει και πολύ, τρέχαμε να μαζέψουμε τα λάπτοπ. Θυμάμαι κάποια λάπτοπ που πάνω στον πανικό έμειναν έξω και έναν τρελαμένο καμεραμάν να κουβαλάει την κάμερα του και το τρίποδο και να τρέχει. Ξέρετε πόσο βαρύς είναι αυτός ο εξοπλισμός

Για να ξεκαθαρίσουμε όμως τα πράγματα. Θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όχι τη διοίκηση και τους οπαδούς, για την απίστευτη φιλοξενία και την προσπάθεια διατήρησης της σωματικής μας ακεραιότητας».

Πώς κρίνεις την απόφαση της ΑΕΚ να μην παίξει τα τελευταία 5 λεπτά;

«Η ομάδα δεν έπρεπε να βγει, ακόμα και αν θεωρούνταν υπαίτια για την διακοπή του αγώνα. Υπήρχε τρομοκρατικό κλίμα. Μία βόλτα στα επίσημα και το καταλάβαινες».

Πώς σου φάνηκε η κίνηση του Βιεϊρίνια απέναντι στον Σαββίδη;

«Ήταν από τα πρώτα πράγματα που παρατηρήσαμε στη ζωντανή μετάδοση. Τον τιμάει ιδιαίτερα. Αλλά ο ίδιος έκανε μετά αυτήν την ανάρτηση στα social media;»

Τι ώρα αποχωρήσατε από το γήπεδο; Έγινε με ασφάλεια;

«Φύγαμε γύρω στις 12:15. Ναι, τα μέτρα ασφαλείας ήταν πολύ αποτελεσματικά, δεν κινδυνεύσαμε κατά την αποχώρηση μας».

Πώς είναι το κλίμα στη Θεσσαλονίκη, τις επόμενες ώρες της διακοπής;

«Υπάρχει απογοήτευση. Όσο και αν τα Μέσα εδώ συνεχίζουν να στηρίζουν τη θέση της διοίκησης, μία σημαντική μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ έχει καταλάβει απόλυτα τι έχει γίνει και ντρέπεται γι' αυτό».

Στη Βόρεια Ελλάδα αγωνία για το ματς της Τούμπας δεν είχαν μόνο οπαδοί του ΠΑΟΚ αλλά και της ΑΕΚ, η οποία λέγεται ότι έχει μεγάλη δύναμη. Πώς έζησαν οι Ενωσίτες του Βορρά το παιχνίδι της Κυριακής;

«Υπάρχει πολύ μεγάλη δύναμη στη Βόρεια Ελλάδα. Ειδικά σε νομούς γειτονικούς της Θεσσαλονίκης, η ΑΕΚ κοντεύει να γίνει πρώτη δύναμη. Ξέρω ότι θα ήθελαν πολύ να ήταν παρόντες στο γήπεδο. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να φιλοξενηθούν σε ένα ντέρμπι οπαδοί και των δύο ομάδων».

Ποια είναι η άποψή σου για τη διακοπή του πρωταθλήματος

«Όταν δεν θες να τιμωρήσεις κάποιον, τιμωρείς τους πάντες. Άλλωστε, το σύνθημα του ΠΑΟΚ ήταν ένα. Πρωτάθλημα εμείς ή κανείς. Οι φιλίες με σ=την εξουσία το κάνουν πράξη αυτό. Για μένα προσωπικά το ελληνικό ποδόσφαιρο σφύριξε λήξη, έστω και αν ο κ. Κομίνης δεν τόλμησε να το κάνει».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags