13/03/18 - 11:07

Ποιο Grexit; Να τι... περιμένει την Ελλάδα - Αυτά ετοιμάζουν ΣΥΡΙΖΑ-FIFA - Aρχίζει το πρωτάθλημα;

Το sportdog.gr αποκαλύπτει το μεγάλο «κόλπο».

του Νίκου Στεργίου
Ποιο Grexit; Να τι... περιμένει την Ελλάδα - Αυτά ετοιμάζουν ΣΥΡΙΖΑ-FIFA - Aρχίζει το πρωτάθλημα;
14.918views 13shares

Όλα στον αέρα φαίνεται πως είναι σχετικά με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά την απόφαση για την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος, για όσα έγιναν στην Τούμπα, στο ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.
 
Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες έχει επανέλθει ξανά το σενάριο του Grexit, μία λύση που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τη FIFA, όπως «αποκάλυψε» χθες στην ανακοίνωσή της η παγκόσμια ομοσπονδία και όπως δήλωσε ανοιχτά σήμερα ο Γιώργος Βασιλειάδης.  
 
Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του sportdog.gr, η συγκεκριμένη «τιμωρία» (σ.σ. το Grexit) δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να εφαρμοσθεί και στην πραγματικότητα δεν έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς το ενδεχόμενο να τιμωρηθούν οι ελληνικοί σύλλογοι, ή το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές ή τις διεθνείς διοργανώσεις.

Το «τίμημα» μίας τέτοιας εξόδου είναι πολύ βαρύ, όσον αφορά τον οικονομικό αντίκτυπο που θα έχει στις ομάδες, σε μια περίοδο που τα έσοδα είναι ελάχιστα, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη «λύση» να μην υπάρχει στο μυαλό κανενός, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα έχουν συζητηθεί μέχρι στιγμής.

 Το πιο πιθανό, λοιπόν, είναι να «χρησιμοποιείται» το Grexit ως ένα μεγάλο... φόβητρο, όπως, άλλωστε, συνέβη και πριν από δύο χρόνια και να παρουσιαστεί η FIFA ως «μπαμπούλας», προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να βγει... λευκός καπνός από τον ανελέητο «πόλεμο» που έχε ξεσπάσει ανάμεσα στους ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 
Όσον αφορά τώρα τη διακοπή που αποφασίστηκε, βάσει προγράμματος και μόνο, δεν μπορεί να επεκταθεί μετά την 31η Μαρτίου. Αυτό επειδή, λόγω του Μουντιάλ της Ρωσίας, τα εθνικά πρωταθλήματα πρέπει αυστηρά να ολοκληρωθούν μάξιμουμ ως τις 20 Μαϊού. Κάτι που σημαίνει, λοιπόν, ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού δε θα αργήσει να αποφασίσει την επανέναρξη του πρωταθλήματος, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο ως αφορά τις δικαστικές «μάχες».
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ