14/03/18 - 11:45

Live η συνέντευξη Τύπου της FIFA - Ατάκες για το όπλο Σαββίδη, εκβιασμούς και Grexit

Ζωντανά στο sportdog η τοποθέτηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Sportdog Team
Live η συνέντευξη Τύπου της FIFA - Ατάκες για το όπλο Σαββίδη, εκβιασμούς και Grexit
5.720views 1shares
Ο ΠΑΟΚ επισκέπτεται τον Λεβαδειακό και στο νέο Pamestoixima.gr θα βρεις ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις

Μετά τη συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλειάδη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ και εκπρόσωπος των FIFA - UEFA στην Ελλάδα, Χέρμπερτ Χούμπελ, παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΠΟ.

Live η συνέντευξη Τύπου στο sportdog.gr

13:20 Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε.

13:16 Σε ερώτηση για τη σφαίρα που είχε λάβει σε επιστολή ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος: «Το να λάβεις μια επιστολή με σφαίρα τα Χριστούγεννα, δεν το θεωρώ φιλική πράξη».

13:13 Για το πότε θα είναι έτοιμη η αναφορά: «Υπολογίζω δέκα μέρες μέσα στον Μάρτιο. Το πότε θα ασχοληθεί η FIFA δεν το γνωρίζω».

13:12 «Η λέξη Grexit δεν είναι απειλή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η αναφορά που θα υποβάλλουμε περιλαμβάνει ευρήματα και καταστάσεις. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε κυρώσεις. Η FIFA το κάνει αυτό».

13:11 Υπήρξε ένταση προς στιγμήν στην αίθουσα με τον κ. Χούμπελ να επισημαίνει, με αφορμή μια επιθετική ερώτηση: «Η συμπεριφορά σας ίσως δείχνει τι δεν πάει καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν απειλεί την Ελλάδα, αλλά προειδοποιεί τι μπορεί να γίνει. Είμαστε εδώ στο πλαίσιο της εντολής που έχουμε λάβει. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε όσα έγιναν, όμως».

13:09 Για ποιο λόγο έγινε η συνέντευξη Τύπου από τη στιγμή που δεν μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα; Θα μπορούσατε να κάνετε μια γραπτή δήλωση... «Κρίναμε ότι ήταν η στιγμή να δώσουμε συνέντευξη Τύπου και να μιλήσουμε».

13:07 Για την κίνηση του Λούμπος Μίχελ κατά του διαιτητή Κομίνη είπε: «Θα ήταν άδικο να αναφερθώ μόνο σε αυτό το περιστατικό. Όλα όσα συνέβησαν ήταν ντροπή για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο».

13:02  Μιλήσατε για Grexit. Η συγγνώμη του κ. Σαββίδη σημαίνει κάτι;

«Υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών, είναι στο χέρι του δικαστή τι θα κάνει. Η πιθανότητα του Grexit, είναι πιθανή. Δεν λέω ότι θα γίνει. Όμως αν εν τέλει φτάσουν εκεί τα πράγματα, μην πει κανένας ότι δεν είχαμε κάνει αναφορά σε αυτό το ενδεχόμενο. Φαντάζεστε να κυκλοφορούσε ένας παράγοντας με όπλο στον αγωνιστικό χώρο στη Γερμανία;».

13:00 Σχολιάζοντας την απόφαση να αναβληθεί το πρωτάθλημα τόνισε: «Δεν είναι αρμοδιότητα της επιτροπής μας να σχολιάσω την απόφαση της Πολιτεία για αναβολή του πρωταθλήματος. Λήφθηκε από τον Υφυπουργό και τον Πρωθυπουργό. Προερχόμενος από το ποδόσφαιρο, κανείς δεν θέλει άδειο τον αγωνιστικό χώρο και να μην γίνονται αγώνες».

12:57 Ερωτηθείς ξανά να απαντήσει για το ζήτησεαπό την ΕΠΟ και την Πολιτεία ήταν ξανά αρνητικός να απαντήσει: «Όχι, δεν θέλω να μην είναι ευγενικός. Ως δικηγόρος, όταν με ρωτούν τι είχα συζητήσει σε μια αίθουσα. Ούτε τότε το κάνω. Κατανοήστε τι θέση μου και την επιτροπή παρακολούθησης».

12:55 «Τα μέτρα πρέπει να ληφθούν από τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν αυτά είναι ανεπαρκή, τότε θα δούμε τι θα γίνει».

12:55 Κληθείς να αναφέρει συγκεκριμένα τα μέτρα που πρότεινε για να μην υπάρχει πια βία είπε: «Η επιτροπή παρακολούθησης δεν είναι εδώ για να επιβάλει μέτρα. Τα προβλήματα προκλήθηκαν από τους Έλληνες παράγοντες. Είναι αρμοδιότητα της FIFA να δει κατά πόσο θα ανεχτεί την κατάσταση. Δεν είμαι εδώ για να προτείνω τι μέτρα πρέπει να παρθούν».

12:51 «Η κατάσταση είναι σοβαρή. Να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα, αλλά να αποφασιστεί το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα. Η κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να παρέμβει στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι χρέος της η δημόσια ασφάλεια. Πρέπει να σταματήσει η βία, κανένας από εδώ μέσα δεν πιστεύω ότι θα ήθελε να βλέπει τέτοιες εικόνες».

12:50 «Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας. Ο Τύπος έχει δύναμη. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Και στη Δημοκρατία, όμως υπάρχουν όρια. Η αναφορά στη FIFA δεν θα περιγράφει μια ιδανική κατάσταση με ουράνια τόξα. Θα είναι σοβαρή αναφορά. Δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφαση που θα πάρει η FIFA. Είναι μεγάλο το εύρος των ποινών που μπορεί να επιβληθούν. Ζητάμε μια ισχυρή ΕΠΟ που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις περιστάσεις».

12:46 «Δεν είναι στο συμφέρον κανενός να είναι οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών τα παιχνίδια. Αυτό επηρεάζει και την Εθνική σας ομάδα. Γιατί όταν παίζουν ελληνικές οι ομάδες στην Ευρώπη ακολουθούνται όλοι οι κανόνες; Ως πατέρας σας δηλώνω ότι δεν θα έστελνα τα παιδιά μου σε αυτά τα γήπεδα, σε μια κατά τα άλλα υπέροχη και πανέμορφη χώρα».

12:45 «Δεν υπάρχει θέση στη βία. Θα πρέπει να υπάρξει δέσμευση και υπόσχεση από όλους ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο παιχνίδι. Δεν γίνεται να υπάρχουν όπλα και εκβιασμοί».

12:43 «Μιλήσαμε για το πώς μπορεί η ΕΠΟ και η Πολιτεία να λάβουν μέτρα. Μας υποσχέθηκαν ότι θα λάβουν μέτρα και πως θα βρουν τη λύση. Επαναλαμβάνω ότι δεν μπορώ να πω τι συζητήθηκε προηγουμένως. Εμείς ήρθαμε εδώ για να κάνουμε συστάσεις».

12:42 «Είχα μόλις μια συνάντηση με τον Υπουργό σχετικά με το πώς θα επιλυθεί το ζήτημα της βίας. Ξεκαθαρίστηκε ότι η Πολιτεία δεν έχει σκοπό να πάρει τον έλεγχο του ποδοσφαίρου. Σε αυτή την περίπτωση όμως διακυβεύτηκε η δημόσια ασφάλεια».

12:40 «Αυτή η συμπεριφορά μας πίεζε να έρθουμε εδώ και να προβούμε σε συστάσεις. Τα σωστά βήματα πρέπει να τα αγκαλιάσει όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια. Το Grexit που έμοιαζε μακρινό, δεν είναι πλέον. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο γκρεμό».

12:39 «Όλοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, βλέπουμε τα περιστατικά βίας. Πώς μπορείς να βάζεις τα παιδιά σου στο γήπεδο, όταν υπάρχουν όπλα στον αγωνιστικό χώρο; Επικρατούν απειλές και εκβιασμοί και εκτός γηπέδου. Αυτά είναι απαράδεκτα».

12:38  «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μια παρεξήγηση που έγινε. Η επιτροπή παρακολούθησης δεν είναι εδώ για να αναλάβουμε τη διοίκηση της ΕΠΟ, να είναι σκιώδης διοίκηση. Η επιτροπή είναι εδώ για να βοηθήσει, να προτείνει και δώσει συμβουλές στο τι μπορεί να γίνει καλύτερα.

Έχω την αίσθηση ότι η παρεξήγηση δεν έχει περάσει. Έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει αγάπη για το ποδόσφαιρό σας, η οποία είναι υπερβολική κάποιες φορές. Βρήκαν ένα νέο πρόεδρο που είχε ενέργεια να προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν ενδιαφέρονται όλοι οι παράγοντες για το καλό του παιχνιδιού.

Η επιτροπή παρακολούθησης δεν είναι εδώ για να λαμβάνει αποφάσεις και να επιβάλει κυρώσεις. Μεταφέρει στη ΦΙΦΑ τι κινήσεις έχουν γίνει, τι δεν έχει γίνει. Δυστυχώς ήταν επιβεβλημένο να έρθουμε εδώ μετά από όσα έγιναν τις 2-3 τελευταίες αγωνιστικές. Όσα έγιναν ήταν απαράδεκτα».

12:36 "Καλημέρα στους Έλληνες δημοσιογράφους" είπε στα ελληνικά ο κ. Χούμπελ, εκπρόσωπος της FIFA.

12:23 Εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι FIFA και η UEFA τοποθετήθηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα γεγονότα της Τούμπας λίγες ώρες πριν από την έκτακτη συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσει σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, αξιωματούχοι της Παγκόσμιας αλλά και της Ευρωπαϊκής ομοσπονδία, καλώντας την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να πάρει άμεσα αυστηρά μέτρα. Διαβάστε τις δηλώσεις ΕΔΩ

12:22 Ένα γεγονός που οφείλουμε να σχολιάσουμε, είναι, ότι η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στην ίδια αίθουσα που εκδικάστηκαν οι προ ημερών εφέσεις των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

12:13 Όλοι αναμένουν να ακούσουν το πλάνο που θα αναφέρει ο Χούμπελ για τα επόμενα βήματα σε σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

12:11 Η συνάντηση του Βασιλειάδη με τον Χούμπερ ολοκληρώθηκε. Αναμένεται να υπάρξει και ανακοίνωση.

12:10 Εν αναμονή της άφιξης των εκπροσώπων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Στην συνάντηση ήταν και οι Γραμμένος και Δέδες.

12:03 Πειθαρχική δίωξη από τον Εισαγγελέα της ΕΠΟ, κ.Σιμιτζόγλου κατά του Ιβάν σαββιδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η κλήση γίνεται για παράβαση του πειθαρχικο κώδικα για παράβαση του άρθρου 19 περί απειλών. Αυτό προβλέπει την τιμωρία του ηγέτη του Δικεφάλου του Βορρά με 3 έως 5 έτη αποκλεισμό από τα γήπεδα. Για τον ΠΑΟΚ προβλέπονται αυστηρότατες ποινές όπως τιμωρία της έδρας, αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμός.

11: 54 Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10:20 η σύσκεψη των αντιπροσώπων FIFA-UEFA με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο.

11:45 Λίγο πριν αρχίσει η σύσκεψη Βασιλειάδη με FIFA-UEFA υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Χούμπελ, δήλωσε: «Δεν ήρθα εδώ για να επιβάλλω ποινές, ήρθα για συμβουλές. Θα μιλήσουμε για ποδόσφαιρο και όχι για πολιτική. Είμαστε εδώ για όλα αυτά που έγιναν και για το θέμα με το πιστόλι». Διαβάστε τι ειπώθηκε ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ