Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες-φωτιά από FIFA για όπλα, εκβιασμούς και... σφαίρες - «Τιμωρείστε αλλιώς Grexit»!
| 2018-03-14 13:32:00

Ατάκες-φωτιά από FIFA για όπλα, εκβιασμούς και... σφαίρες - «Τιμωρείστε αλλιώς Grexit»!

Sportdog Team
Ατάκες-φωτιά από FIFA για όπλα, εκβιασμούς και... σφαίρες - «Τιμωρείστε αλλιώς Grexit»!

Ξεκάθαρη η Παγκόσμια Ομοσπονδία στη συνέντευξη Τύπου στην ΕΠΟ.

Συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, παραχώρησε στα γραφεία της Ομοσπονδίας ο υπεύθυνος της επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ. Ο άνθρωπος της FIFA μίλησε για λήψη αυστηρών και άμεσων μέτρων, καθώς και για την επιβολή τιμωριών για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ με την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη.

Ο κ. Χούμπελ μίλησε για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, ξεκαθαρίζοντας, ότι είναι ορατό πλέον το Grexit αν δεν τηρηθούν αποφάσεις. Ο παράγων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας όμως δεν ήθελε να μπει σε λεπτομέρειες για τα μέτρα που συζητήθηκαν με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Δεν άφησε όμως ασχολίαστη την εικόνα του οπλοφορούντα μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ. «όπλα και εκβιασμοί δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Χέρμπερτ Χούμπελ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε ένα σημείο υπήρξε ένταση με δημοσιογράφο εξαιτίας επιθετικής ερώτησης που του έγινε.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω μια παρεξήγηση που έγινε. Η επιτροπή παρακολούθησης δεν είναι εδώ για να αναλάβουμε τη διοίκηση της ΕΠΟ, να είναι σκιώδης διοίκηση. Η επιτροπή είναι εδώ για να βοηθήσει, να προτείνει και δώσει συμβουλές στο τι μπορεί να γίνει καλύτερα.

Έχω την αίσθηση ότι η παρεξήγηση δεν έχει περάσει. Έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει αγάπη για το ποδόσφαιρό σας, η οποία είναι υπερβολική κάποιες φορές. Βρήκαν ένα νέο πρόεδρο που είχε ενέργεια να προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν ενδιαφέρονται όλοι οι παράγοντες για το καλό του παιχνιδιού.

Η επιτροπή παρακολούθησης δεν είναι εδώ για να λαμβάνει αποφάσεις και να επιβάλει κυρώσεις. Μεταφέρει στη ΦΙΦΑ τι κινήσεις έχουν γίνει, τι δεν έχει γίνει. Δυστυχώς ήταν επιβεβλημένο να έρθουμε εδώ μετά από όσα έγιναν τις 2-3 τελευταίες αγωνιστικές. Όσα έγιναν ήταν απαράδεκτα».

«Όλοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, βλέπουμε τα περιστατικά βίας. Πώς μπορείς να βάζεις τα παιδιά σου στο γήπεδο, όταν υπάρχουν όπλα στον αγωνιστικό χώρο; Επικρατούν απειλές και εκβιασμοί και εκτός γηπέδου. Αυτά είναι απαράδεκτα».

«Αυτή η συμπεριφορά μας πίεζε να έρθουμε εδώ και να προβούμε σε συστάσεις. Τα σωστά βήματα πρέπει να τα αγκαλιάσει όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια. Το Grexit που έμοιαζε μακρινό, δεν είναι πλέον. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο γκρεμό».

«Είχα μόλις μια συνάντηση με τον Υπουργό σχετικά με το πώς θα επιλυθεί το ζήτημα της βίας. Ξεκαθαρίστηκε ότι η Πολιτεία δεν έχει σκοπό να πάρει τον έλεγχο του ποδοσφαίρου. Σε αυτή την περίπτωση όμως διακυβεύτηκε η δημόσια ασφάλεια».

«Μιλήσαμε για το πώς μπορεί η ΕΠΟ και η Πολιτεία να λάβουν μέτρα. Μας υποσχέθηκαν ότι θα λάβουν μέτρα και πως θα βρουν τη λύση. Επαναλαμβάνω ότι δεν μπορώ να πω τι συζητήθηκε προηγουμένως. Εμείς ήρθαμε εδώ για να κάνουμε συστάσεις».

«Δεν υπάρχει θέση στη βία. Θα πρέπει να υπάρξει δέσμευση και υπόσχεση από όλους ότι πρέπει να υπάρξει σεβασμός στο παιχνίδι. Δεν γίνεται να υπάρχουν όπλα και εκβιασμοί».

«Δεν είναι στο συμφέρον κανενός να είναι οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών τα παιχνίδια. Αυτό επηρεάζει και την Εθνική σας ομάδα. Γιατί όταν παίζουν ελληνικές οι ομάδες στην Ευρώπη ακολουθούνται όλοι οι κανόνες; Ως πατέρας σας δηλώνω ότι δεν θα έστελνα τα παιδιά μου σε αυτά τα γήπεδα, σε μια κατά τα άλλα υπέροχη και πανέμορφη χώρα».

«Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σας. Ο Τύπος έχει δύναμη. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Και στη Δημοκρατία, όμως υπάρχουν όρια. Η αναφορά στη FIFA δεν θα περιγράφει μια ιδανική κατάσταση με ουράνια τόξα. Θα είναι σοβαρή αναφορά. Δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφαση που θα πάρει η FIFA. Είναι μεγάλο το εύρος των ποινών που μπορεί να επιβληθούν. Ζητάμε μια ισχυρή ΕΠΟ που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις περιστάσεις».

«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα, αλλά να αποφασιστεί το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα. Η κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να παρέμβει στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι χρέος της η δημόσια ασφάλεια. Πρέπει να σταματήσει η βία, κανένας από εδώ μέσα δεν πιστεύω ότι θα ήθελε να βλέπει τέτοιες εικόνες».

Κληθείς να αναφέρει συγκεκριμένα τα μέτρα που πρότεινε για να μην υπάρχει πια βία είπε: «Η επιτροπή παρακολούθησης δεν είναι εδώ για να επιβάλει μέτρα. Τα προβλήματα προκλήθηκαν από τους Έλληνες παράγοντες. Είναι αρμοδιότητα της FIFA να δει κατά πόσο θα ανεχτεί την κατάσταση. Δεν είμαι εδώ για να προτείνω τι μέτρα πρέπει να παρθούν».

«Τα μέτρα πρέπει να ληφθούν από τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν αυτά είναι ανεπαρκή, τότε θα δούμε τι θα γίνει».

Ερωτηθείς ξανά να απαντήσει για το ζήτησεαπό την ΕΠΟ και την Πολιτεία ήταν ξανά αρνητικός να απαντήσει: «Όχι, δεν θέλω να μην είναι ευγενικός. Ως δικηγόρος, όταν με ρωτούν τι είχα συζητήσει σε μια αίθουσα. Ούτε τότε το κάνω. Κατανοήστε τι θέση μου και την επιτροπή παρακολούθησης».

Σχολιάζοντας την απόφαση να αναβληθεί το πρωτάθλημα τόνισε: «Δεν είναι αρμοδιότητα της επιτροπής μας να σχολιάσω την απόφαση της Πολιτεία για αναβολή του πρωταθλήματος. Λήφθηκε από τον Υφυπουργό και τον Πρωθυπουργό. Προερχόμενος από το ποδόσφαιρο, κανείς δεν θέλει άδειο τον αγωνιστικό χώρο και να μην γίνονται αγώνες».

Μιλήσατε για Grexit. Η συγγνώμη του κ. Σαββίδη σημαίνει κάτι;

«Υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών, είναι στο χέρι του δικαστή τι θα κάνει. Η πιθανότητα του Grexit, είναι πιθανή. Δεν λέω ότι θα γίνει. Όμως αν εν τέλει φτάσουν εκεί τα πράγματα, μην πει κανένας ότι δεν είχαμε κάνει αναφορά σε αυτό το ενδεχόμενο. Φαντάζεστε να κυκλοφορούσε ένας παράγοντας με όπλο στον αγωνιστικό χώρο στη Γερμανία;».

Για την κίνηση του Λούμπος Μίχελ κατά του διαιτητή Κομίνη είπε: «Θα ήταν άδικο να αναφερθώ μόνο σε αυτό το περιστατικό. Όλα όσα συνέβησαν ήταν ντροπή για όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο».

Για ποιο λόγο έγινε η συνέντευξη Τύπου από τη στιγμή που δεν μιλάμε για συγκεκριμένα πράγματα; Θα μπορούσατε να κάνετε μια γραπτή δήλωση... «Κρίναμε ότι ήταν η στιγμή να δώσουμε συνέντευξη Τύπου και να μιλήσουμε».

Υπήρξε ένταση προς στιγμήν στην αίθουσα με τον κ. Χούμπελ να επισημαίνει, με αφορμή μια επιθετική ερώτηση: «Η συμπεριφορά σας ίσως δείχνει τι δεν πάει καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν απειλεί την Ελλάδα, αλλά προειδοποιεί τι μπορεί να γίνει. Είμαστε εδώ στο πλαίσιο της εντολής που έχουμε λάβει. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε όσα έγιναν, όμως».

«Η λέξη Grexit δεν είναι απειλή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η αναφορά που θα υποβάλλουμε περιλαμβάνει ευρήματα και καταστάσεις. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε κυρώσεις. Η FIFA το κάνει αυτό».

Για το πότε θα είναι έτοιμη η αναφορά: «Υπολογίζω δέκα μέρες μέσα στον Μάρτιο. Το πότε θα ασχοληθεί η FIFA δεν το γνωρίζω».

Στο τέλος ο κ. Χούμπελ δέχτηκε ερώτηση για τη σφαίρα που είχε λάβει σε επιστολή ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος. «Το να λάβεις μια επιστολή με σφαίρα τα Χριστούγεννα, δεν το θεωρώ φιλική πράξη», είπε ο άνθρωπος της FIFA.

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags