Facebook Pixel Sportdog.gr | Στο δεύτερο «ντου» έρχεται υποβιβασμός – Τι λέει ο Δάρας για Βασιλειάδη και Grexit
| 2018-03-15 15:14:00

Στο δεύτερο «ντου» έρχεται υποβιβασμός – Τι λέει ο Δάρας για Βασιλειάδη και Grexit

Sportdog Team
Στο δεύτερο «ντου» έρχεται υποβιβασμός – Τι λέει ο Δάρας για Βασιλειάδη και Grexit

Για συμφωνία μικρών ομάδων και Υπουργού κάνει λόγο ο πρόεδρος του Πανιωνίου.

Το άριστο κλίμα κάτω από το οποίο ολοκληρώθηκε το χθεσινό ραντεβού του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τους εκπροσώπους των Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητου, Ξάνθης, Παναιτωλικού, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιωνίου επιβεβαίωσε ο Χρήστος Δάρας.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ο πρόεδρος των Νεοσμυρνιωτών αποκάλυψε πως οι έξι προαναφερθείσες ΠΑΕ (κι ενώ σήμερα επίκειται η συνάντηση Βασιλειάδη με τις άλλες έξι «μικρές» ομάδες» αποφάσισαν ομόφωνα να υπογράψουν το νέο αυστηρό πλαίσιο κανονισμών, προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα.

Αυτό, ουσιαστικά, περιλαμβάνει πως από ‘δω και στο εξής οι ΠΑΕ θα ευθύνονται για την ασυνόμευση εντός αγωνιστικών χώρων (και η αστυνομία εκτός αυτών), ενώ σε περίπτωση που υπάρξει «ντου» οπαδών για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σεζόν, τότε η υπαίτια ομάδα θα τιμωρείται με υποβιβασμό!

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Δάρας:

«Έγινε μια πολύ ωραία και εποικοδομητική συζήτηση όπου ακούστηκαν οι προτάσεις του υπουργού, παρουσία και του προέδρου της ΕΠΟ. Το επιστέγασμα ήταν πως για να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα, το οποίο ζητάμε επίμονα όλες οι ομάδες, διότι δεν προσφέρει τίποτα η διακοπή, είναι η αυστηροποίηση των ποινών. Ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε να δεσμευτούμε εγγράφως για την ασφάλεια των γηπέδων και για τυχόν επεισόδια. Οι έξι μας που ήμασταν χθες στο ραντεβού δηλώσαμε ομόφωνα πως θα υπογράψει το εν λόγω αυστηρό πλαίσιο κανονισμού. Είναι πιο σκληρά τα μέτρα, αλλά έτσι πρέπει να γίνει».

«Ο πρώτος βασικός άξονας είναι πως ως ΠΑΕ θα είμαστε υποχρεωμένοι για την ασφάλεια εντός γηπέδων και η αστυνομία εκτός. Ο δεύτερος πως αν κατά τη διάρκεια μίας σεζόν υπάρξει είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο πάνω από δύο φορές, τότε θα έχουμε αυτόματα υποβιβασμό της ομάδας. Σκληραίνουν τα μέτρα, αλλά δεν υπάρχει και άλλη λύση για το ελληνικό ποδόσφαιρο»!

«Εμείς πληρώνουμε το μάρμαρο για άλλες ομάδες και τελικώς καταστρέφεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχω εικόνα για το τι απόφαση θα πάρουν οι άλλες ομάδες. Τις “μεγάλες” τις άφησε για αργότερα, ίσως γιατί περιμένει τις δικαστικές αποφάσεις. Αίσθησή μου είναι πως όλες οι ΠΑΕ θα υπογράψουν. Όποιος δεν το κάνει, σημαίνει πως φοβάται για επεισόδια… Ένας που δεν φοβάται, όσο αυστηροί και να είναι οι νόμοι, γιατί να μην υπογράψει;»

Για το αν ο υπουργός ανέφερε κάτι για για Grexit: «Δεν ανέφερε κάτι, διότι και η FIFA δεν αναφέρει ότι σας βάζουμε Grexit κλπ. Απλώς κάνει συστάσεις… Λένε πως αν δεν συμμορφωθούμε, τότε θα υπάρχουν κυρώσεις. Γίνεται κακοποίηση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένα Grexit θα είναι ταφόπλακα για όλους. Ήδη έχουμε μεγάλη δυσφήμιση εντός κι εκτός Ελλάδας, υπάρχει μία απαξίωση. Δε νομίζω πως θα φτάσουμε σε Grexit».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags