16/03/18 - 17:14

Απάντηση της ΕΡΤ σε ΠΑΟΚ για το οφσάιντ – Να τι συνέβη και ποιες οι επόμενες ενέργειες

Μεγάλος ντόρος για την πληροφορία που διαψεύστηκε.

Sportdog Team
Απάντηση της ΕΡΤ σε ΠΑΟΚ για το οφσάιντ – Να τι συνέβη και ποιες οι επόμενες ενέργειες
4.870views 0shares

Απάντηση στις κατηγορίες του ΠΑΟΚ περί στημένων διαρροών έδωσε η ΕΡΤ, μετά τον μεγάλο ντόρο που δημιουργήθηκε την Πέμπτη, σχετικά με την πληροφορία δημοσιογράφου που ακούστηκε στον «αέρα» της ΕΡΑ Σπορ, πως η UEFA θεωρεί οφσάιντ το γκολ του Βαρέλα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η συγκεκριμένη είδηση πάντως διαψεύστηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η οποία ξεκαθάρισε πως δεν παίρνει θέση για συγκεκριμένες φάσεις.

Ιδού η απάντηση της ΕΡΤ:

Σε απάντηση της υπ΄αριθμ. 545/16.03.2018 επιστολής του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του ΠΑΟΚ σχετικά με σχόλια σε αθλητικές εκπομπές της ΕΡΤ για τον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, επισημαίνονται τα εξής:

1.      Ο δημοσιογράφος Μάνος Σταραμόπουλος δεν ανήκει στο δυναμικό της ΕΡΤ, ούτε είναι εξωτερικός συνεργάτης της και στη συγκεκριμένη εκπομπή ήταν προσκεκλημένος για να μιλήσει για θέματα διεθνούς ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτου, είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ δεν φέρει την ευθύνη για τα λεγόμενα προσκεκλημένων της.

2.      Η ΕΡΑ σπορ σε καμία περίπτωση δεν υιοθέτησε το «ρεπορτάζ» του κ. Σταραμόπουλου και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία σχετική αναφορά σε δελτίο ειδήσεων της ΕΡΑΣΠΟΡ,  στο site και το  facebook της ΕΡΤ, ενώ δεν απεστάλη στους συντάκτες με δελτίο Τύπου ή άλλη προωθητική ενέργεια.

3.   Ο σχολιασμός συγκεκριμένης πληροφορίας από δημοσιογράφο της ΕΡΤ θα εξεταστεί και θα ελεγχθεί σύμφωνα με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η ΕΡΑΣΠΟΡ τηρεί πάντα τους κανόνες της πολυφωνίας και της αντικειμενικής πληροφόρησης όλων των Ελλήνων φιλάθλων, χωρίς μεροληψία και οπαδικές εξαρτήσεις.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ