17/03/18 - 08:43

Τρέχουν στον Παναθηναϊκό - Τι συμβαίνει με αδειοδότηση, έτσι θα αποφευχθεί ο υποβιβασμός!

Μια νέα διάταξη μπορεί να σώσει το Τριφύλλι.

Sportdog Team
Τρέχουν στον Παναθηναϊκό - Τι συμβαίνει με αδειοδότηση, έτσι θα αποφευχθεί ο υποβιβασμός!
1.325views 0shares
Οι μάχες της Euroleague με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις στο νέο Pamestoixima.gr.

Eλπίδα στον ορίζοντα για τον Παναθηναϊκό, λόγω... UEFA! Οι Πράσινοι θα στηριχθούν στην παράγραφο 5 του άρθρου 57 του κανονισμού αδειοδότησης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ο αδειοδοτούμενος μπορεί να αιτηθεί να εισαχθεί σε εθελούσια συμφωνία με το οικονομικό όργανο της UEFA, ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ισολογισμού του».

Όπως αναφέρει η "Live Sport", η συγκεκριμένη διάταξη δεν έχει συμπεριληφθεί στον κανονισμό αδειοδότησης της ΕΠΟ, όμως στη Superleague υποστηρίζουν ότι μπορεί να γλιτώσει τον Παναθηναϊκό από έναν πιθανό υποβιβασμό λόγω των οικονομικών εκκρεμοτήτων του. 

Σύμφωνα με όσα λένε στη Superleague, με την "εθελούσια συμφωνία" η UEFA δίνει τη δυνατότητα στις ομοσπονδίες να χορηγήσουν μία περίοδο χάριτος τριών ετών σε ομάδες που αντιμετωπίζουν "ειδικές συνθήκες", ώστε να εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις. Η διοίκηση Αλαφούζου πάντως έχει καταστρώσει ένα πλάνο τριετίας για τη βιωσιμότητα της εταιρείας, με στόχο την αποπληρωμή όλων των χρεών. 

Για να προχωρήσουν όμως οι σχετικές διαδικασίες, το Τριφύλλι πρέπει να προσκομίσει στη Superleague φάκελο με στοιχεία που θα περιγράφουν την κατάστασή του συλλόγου, Αυτά τα στοιχεία θα δοθούν -σύμφωνα με το δημοσίευμα- μέχρι τη Δευτέρα κι έπειτα η Λίγκα θα τρέξει τις διαδικασίες για να μην "κοπούν" οι Πράσινοι.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ