17/03/18 - 10:15

Δύο αποφάσεις «δίνουν» τον τίτλο στον Ολυμπιακό - Τι περιμένουν στο Λιμάνι, έρχονται τα πάνω-κάτω;

Γιατί οι Πειραιώτες πιστεύουν στον τίτλο, πού ποντάρουν και γιατί.

του Παναγιώτη Νικολάου
Δύο αποφάσεις «δίνουν» τον τίτλο στον Ολυμπιακό - Τι περιμένουν στο Λιμάνι, έρχονται τα πάνω-κάτω;
24.093views 0shares

Για την αθώωση στο θέμα των επεισοδίων του ντέρμπι με την ΑΕΚ «ζουν και αναπνέουν» όλοι στον Ολυμπιακό. Στο Λιμάνι δεν πρόκειται να αφήσουν στην τύχη της τη συγκεκριμένη υπόθεση, παρά το γεγονός πως φαίνεται να έχει «θαφτεί» επικοινωνιακά και να έχει κάπως ξεχαστεί λόγω των γεγονότων στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, που οδήγησαν στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν στείλει σαφή μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν και να ανεχτούν τη διατήρηση της ποινής αφαίρεσης των τριών βαθμών και υποστηρίζουν ότι αν δεν αλλάξει η πρωτόδικη απόφαση θα πρόκειται για πρωτοφανές σκάνδαλο στα ποδοσφαιρικά χρονικά.

Σημειώνουν μάλιστα, πως στο ενδεχόμενο μη διαγραφής της ποινής υπεύθυνη θα είναι αποκλειστικά η κυβέρνηση, για μια ακόμα προσπάθειά της να αποκαθηλώσει τους Πειραιώτες από το βάθρο τους ώστε να «αποδείξει» στην κοινή γνώμη πως φέρνει την ισονομία στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Πάγια θέση των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι πως δεν συνέβη τίποτα επιλήψιμο στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και ότι η αστυνομία βρισκόταν σε εντεταλμένη υπηρεσία, ώστε να δημιουργήσει πρόβλημα στους Πειραιώτες στη συνέχεια του πρωταθλήματος, μια και δεν υπήρχε κανένας ουσιαστικός και εμφανής λόγος ώστε να γίνει χρήση χημικών απέναντι σε μια πολύ μικρή μερίδα οπαδών που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αφότου είχε λήξει ο αγώνας με την Ενωση.   

Παράλληλα, οι Πειραιώτες επιμένουν ότι πέραν του ΠΑΟΚ πρέπει να τιμωρηθεί (και) η ΑΕΚ για όσα συνέβησαν στην Τούμπα και για τη στάση της να μη βγει στον αγωνιστικό χώρο ώστε να τελειώσει το ματς, παρά τη σχετική εντολή του διαιτητή Κομίνη. Στο Λιμάνι δεν μπορούν να δεχτούν ότι αν και ένα ματς δεν τελείωσε ποτέ, παρόλα αυτά όλοι πάνε να βγουν «λάδι» και σημειώνουν ότι περιμένουν ν’ αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι του... φιάσκου της Τούμπας, όπως ακριβώς προβλέπουν οι κανονισμοί και χωρίς «μαγειρέματα» και «κουκουλώματα»...

Το βέβαιο είναι ότι στον Ολυμπιακό πιστεύουν ακόμα ακράδαντα στην κατάκτηση του τίτλου, κάτι που καθόλου τυχαία επισήμανε και ο Όσκαρ Γκαρθία στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές του στον Ρέντη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ