Facebook Pixel Sportdog.gr | «Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ - Δεν θα γινόταν τίποτα αν μετρούσε το γκολ - Αδικήθηκε ο Σαββίδης»
| 2018-03-18 11:30:00

«Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ - Δεν θα γινόταν τίποτα αν μετρούσε το γκολ - Αδικήθηκε ο Σαββίδης»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ - Δεν θα γινόταν τίποτα αν μετρούσε το γκολ - Αδικήθηκε ο Σαββίδης»

Τρελές ατάκες από τον παλαίμαχο άσο του ΠΑΟΚ.

Την άποψη ότι «στέρησαν» από τον ΠΑΟΚ να παίξει τα ματς φωτιά του δεύτερου γύρου, τα οποία θα τον έστεβαν πρωταθλητή εξέφρασε ο Νίκος Φρούσσος. Μιλώντας στο sportdog.gr ο παλαίμαχος επιθετικός του «Δικεφάλου» του Βορρά αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν στην Τούμπα, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Υποστήριξε, ότι από αίσθημα αδικίας έκανε «ντου» ο Σαββίδης, αλλά και ότι αν μετρούσε το γκολ δεν θα συνέβαινε απολύτως τίποτα.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΜΕΤΡΟΥΣΕ

Η κουβέντα ξεκίνησε από την απόφαση της κυβέρνησης για τη διακοπή του πρωταθλήματος, μία λύση που θυμίζει περισσότερο το «νίπτω τας χείρας μου» του Πόντιου Πιλάτου, κάτι που φάνηκε από την άμεση ανταπόκριση της FIFA στο κάλεσμα της Πολιτείας. «Είναι τραγικό για το ποδόσφαιρο όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα», σχολιάζει ο βετεράνος φορ που σκόραρε 26 γκολ σε 76 ματς με την ασπρόμαυρη φανέλα και συνεχίζει: «Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ήταν πρωταθλητής. Όλα ξεκίνησαν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό που δεν έγινε. Με την ΑΕΚ το γκολ ήταν καθαρό, έπρεπε να μετρήσει. Αν μετρούσε το γκολ δεν θα γινόταν τίποτα. Ούτε επεισόδια ούτε η είσοδος του Σαββίδη. Το γκολ είναι καθαρό, χωρίς να μειώσω την αξία της ΑΕΚ, δεν επηρεάζει τη φάση ο Μαουρίσιο, ούτε ενοχλεί τον Μπάρκα. Εγώ τα βλέπω αντικειμενικά. Όχι επειδή έπαιξα στον ΠΑΟΚ λέω ότι είναι γκολ. Αν ήταν οφσάιντ θα το έλεγα».

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥ

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε, ότι συνέβη η φάση του αιώνα στο παιχνίδι του αιώνα, λες και συνωμότησε το σύμπαν. «Αν γινόταν στο 10' ή στο 15' μπορεί να μη γινόταν και τίποτα», υποστηρίζει ο Νίκος Φρούσσος, ο οποίος έχει τη δικιά του άποψη για την εξέλιξη των δικαστικών.«Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής. Έγινε αυτό που έγινε όμως. Υπάρχουν νόμοι που δεν μπορεί να τους αποφύγει κανένας. Μία απόφαση ενός διαιτητή κατέστρεψε έναν αγώνα και τη χαρά του κόσμου να πάρει το πρωτάθλημα».

Η συζήτηση πήγε και στη ρητορική που επικοινωνείται από τη Βόρεια Ελλάδα περί οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος. «Δεν νομίζω να συμφέρει κανένα», λέει και συμπληρώνει: «Πρέπει να βρεθεί μία λύση. Να αποφευχθούν τα παρατράγουδα που συμβαίνουν κάθε λίγο στα παιχνίδια. Πρέπει κάτι να αλλάξει. Ο ΠΑΟΚ ήταν φέτος η καλύτερη ομάδα. Και δικαιώς θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Συνέβη αυτό που συνέβη στο ματς με τον Ολυμπιακό και στερήθηκε την ευκαιρία να το διεκδικήσει. Αν κέρδιζε εκείνη την αναμέτρηση δεν θα έχανε και στην Τρίπολη. Θα είχε άλλη ψυχολογία».

ΑΔΙΚΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΡΕ

Η πλειοψηφία υποστηρίζει, ότι η είσοδος του Σαββίδη στέρησε από τον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Ποια είναι η γνώμη του παλιού γκολτζή; «Όταν αδικείσαι εκείνη τη στιγμή κανεις πράγματα που δεν θέλεις. Δεν σκέφτεσαι. Θα μπορούσε να το αποφύγει. Αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ σε δύο παχνίδια στην ουσία», απαντά.

Οι δικαστικές αποφάσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Παρ'όλα αυτά υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν, ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει και έχει κριθεί ο πρωταθλητής, 5 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. «Νομίζω ότι όποια ομάδα είναι επικεφαλής θα το σηκώσει. Ας περιμένουμε να βγούνε και οι αποφάσεις όμως», αναφέρει με προβληματισμό ο Νίκος Φρούσσος.

Ο συνεντευξιαζόμενος με σιγουριά δηλώνει για τον ΠΑΟΚ, ότι θα ήταν πρωταθλητής. Οι... απέναντι από τους Θεσσαλονικείς όμως υποστηρίζουν, ότι οι ασπρόμαυροι δεν βρήκαν αντίσταση στα ματς της περιφέρειας και πως στα κρίσιμα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ δεν απέδειξε αυτό για το οποίο φώναζε, ότι είναι έτοιμος για τίτλο. Οπότε η τελευταία ερώτηση αφορούσε ποιο μεγάλο παιχνίδι θυμάται φέτος από τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου. « Έχουν παίξει πολλά καλά ματς. Η ουσία όμως είναι το αποτέλεσμα. Αυτό μετράει.. Όσον αφορά τα ματς φωτιά, αυτά του δεύτερου γύρου δεν έγιναν καν. Ο ΠΑΟΚ ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Με την ΑΕΚ θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσε να είχε χάσει, γιατί η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ όμως έβαλε το γκολ, το οποίο έπρεπε να μετρήσει», κατέληξε ο Νίκος Φρούσσος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags