Facebook Pixel Sportdog.gr | Σαρωτικές αλλαγές στον Ολυμπιακό - Τσουνάμι αποχωρήσεων και... έξυπνες βόμβες - Ρεπορτάζ με ονόματα
| 2018-03-19 12:06:00

Σαρωτικές αλλαγές στον Ολυμπιακό - Τσουνάμι αποχωρήσεων και... έξυπνες βόμβες - Ρεπορτάζ με ονόματα

του Παναγιώτη Νικολάου
Σαρωτικές αλλαγές στον Ολυμπιακό - Τσουνάμι αποχωρήσεων και... έξυπνες βόμβες - Ρεπορτάζ με ονόματα

Χαμός στο Λιμάνι, ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται. 

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στο ρόστερ του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν, όπως σας έχουμε ενημερώσει κατ’ επανάληψη. Οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζουν μια σειρά από προσθαφαιρέσεις, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πιο ανταγωνιστικό σύνολο, ενώ έχουν αποφασίσει να διαφοροποιήσουν την πολιτική τους στις μεταγραφές.

Όπως είναι λογικό, ακόμα είναι πολύ νωρίς για να γίνεται λόγος για ονόματα, ωστόσο είναι ξεκάθαρη η τακτική που θα ακολουθηθεί από τους Πειραιώτες και δεν θα έχει σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αρχικά, οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να κάνουν μεγάλη στροφή στην εγχώρια αγορά, καθώς βασικός στόχος είναι η ελληνοποίηση του ρόστερ και ήδη η αρχή έγινε με την απόκτηση, όπως φημολογείται, του νεαρού άσου του ΟΦΗ, Δημήτρη Μάνου, οποίος λέγεται ότι είναι μεγάλο ταλέντο (διαβάστε τη γνώμη του Νίκου Αλέφαντου για τον παίκτη ΕΔΩ).   

Παράλληλα, στο Λιμάνι υπάρχει πρόθεση να γυρίσουν οι περισσότεροι δανεικοί στου Ρέντη, προκειμένου να αξιολογηθούν εκ νέου από τον προπονητή (είτε αυτός είναι ο Όσκαρ Γκαρσία είτε όχι). Υπάρχει η αίσθηση, άλλωστε, ότι για κάποιες περιπτώσεις έχουν γίνει λάθος εκτιμήσεις, όπως είναι αυτή του Κώστα Τσιμίκα, ο οποίος, όπως σας ενημερώσαμε και σε άλλο ρεπορτάζ, έχει σοβαρές πιθανότητες να γυρίσει στο Λιμάνι, μετά τη σούπερ σεζόν που κάνει στην Ολλανδία.

Βέβαια, στον Ολυμπιακό θα κοιτάξουν να «ψωνίσουν» και από το εξωτερικό, ωστόσο δεν αναμένεται να γίνουν τα «ανοίγματα» του παρελθόντος. Οι κινήσεις θα είναι πιο στοχευμένες και θα αφορούν παίκτες, νεαρούς, ταλαντούχους και εξελίξιμους, που θα μπορούν να αποκτηθούν με σχετικά περιορισμένο κόστος.

Μία τέτοια περίπτωση είναι, άλλωστε, και ο Κίριλ Ντεσπόντοφ της Λέφσκι Σόφιας. Ο 21χρονος Βούλγαρος εξτρέμ θεωρείται κορυφαίο ταλέντο στην πατρίδα του, αν και δύσκολα θα μπορούσαν οι Πειραιώτες να προσφέρουν 1,5 εκατ. ευρώ για την αγορά του, όπως ακούγεται.

Φυσικά, το «ερυθρόλευκο» πλάνο προβλέπει και μια σειρά από αποχωρήσεις. Πολλοί παίκτες θα δώσουν «εξετάσεις» στα εναπομείναντα παιχνίδια πρωταθλήματος, ωστόσο για κάποιους έχει παρθεί απόφαση αποχώρησης, όπως είναι οι Βέλγοι της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου και του Κέβιν Μιραλάς, που πολύ δύσκολα μπορούν να ανατραπούν τα δεδομένα. Αν εξαιρεθεί η περίπτωση του Σίλβιο Προτό, οι υπόλοιποι είναι «φευγάτοι», με τους Οτζίτζα Οφόε και Γκιγιόμ Ζιλέ να θεωρούνται ήδη με το ένα πόδι εκτός ομάδας και τον Μπιόρν Ένγκελς να δίνει «μάχη» για την παραμονή του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags