21/03/18 - 13:12

Ιστορική ημέρα για την ΑΕΛ - Διαβάστε τι έγραψε στο επίσημο σάιτ της!

Αξέχαστη η 21η Μάρτη για τους "βυσσινί".

Sportdog Team
Ιστορική ημέρα για την ΑΕΛ - Διαβάστε τι έγραψε στο επίσημο σάιτ της!
1.211views 0shares
Οι μάχες της Euroleague με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις στο νέο Pamestoixima.gr.

Την 21η Μαρτίου του 1988 θυμήθηκε στο επίσημο σάιτ της η ΠΑΕ ΑΕΛ, ημέρα την οποία δικαιώθηκε και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας μετά από εξέγερση 6 ημερών, λόγω αφαίρεσης βαθμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εκείνο το πρωινό της 21ης Μαρτίου 1988, η εξεγερμένη θεσσαλική πρωτεύουσα ξύπνησε μ' ένα κρυφό πόθο να φουντώνει στα στήθια της. Ο παλλαρισαϊκός ξεσηκωμός, ο ανεπανάληπτος αγώνας του "βυσσινί" λαού, κοίταζαν κατάματα τη δικαίωση. Που ήρθε, μετά την πρωτόγνωρη εξέγερση των 6 ημερών, καβάλα στις ακτίνες του ήλιου της δικαιοσύνης.

Η κατασταλτική κωδεΐνη δεν ήταν δυνατόν να μετατραπεί σε λησταρχίνα τίτλου. Η πρωθυπουργική παρέμβαση ήταν επιβεβλημένη και το επίμαχο άρθρο εναρμονίστηκε με τα διεθνώς κρατούντα. Ο λαός της Λάρισας νίκησε, η ΑΕΛ δικαιώθηκε και ο δρόμος για την κατάκτηση του κορυφαίου άθλου στην ποδοσφαιρική ιστορία της Ελλάδας, ξανάνοιξε!!!

Τριάντα χρόνια μετά, ο ιστορικός αγώνας ΟΛΩΝ των Λαρισαίων μας υπενθυμίζει την ανίκητη δύναμη της ενότητας και εξακολουθεί να αποτελεί φάρο φωτεινό για όλες τις "βυσσινί" γενιές.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ