Facebook Pixel Sportdog.gr | «Μαχαιριές» για Φορτούνη: «Πισωγύρισμα και... πολύ ξύλο - Θα δώσουν 7 εκατ. για τον πάγκο;»
| 2018-03-22 19:05:00

«Μαχαιριές» για Φορτούνη: «Πισωγύρισμα και... πολύ ξύλο - Θα δώσουν 7 εκατ. για τον πάγκο;»

του Γιώργου Κτενά
 «Μαχαιριές» για Φορτούνη: «Πισωγύρισμα και...  πολύ ξύλο - Θα δώσουν 7 εκατ. για τον πάγκο;»

Ατάκες-φωτιά για τον άσο του Ολυμπιακού και τη μεταγραφή του.

Θέμα με το μέλλον του Κώστα Φορτούνη φαίνεται ότι υπάρχει στον Ολυμπιακό και δεν αποκλείεται το προσεχές καλοκαίρι να φύγει από το Λιμάνι με προορισμό κάποια άλλη ομάδα.

Μπεσίκτας και Μαρσέιγ έχουν συνδεθεί με τον άσο των Ερυθρόλευκων το τελευταίο διάστημα και το sportdog.gr επικοινώνησε με δύο δημοσιογράφους που γνωρίζουν άριστα τόσο το τουρκικό και το γαλλικό πρωτάθλημα, όσο φυσικά και τις δύο συγκεκριμένες ομάδες.

Ταιριάζει ο Φορτούνης σε αυτές τις δύο λίγκες; Υπάρχει χώρος στα ρόστερ των ομάδων για τον Φορτούνη; Μπορούν να δώσουν τα λεφτά που, θεωρητικά έστω, θα ζητήσει ο Ολυμπιακός για την παραχώρησή του;

Οι απαντήσεις στο sportdog.gr.  

«Η Μπεσίκτας είναι, σε γενικές γραμμές, σε καλή φάση στα οικονομικά της. Μπορεί να δώσει ένα ποσό κοντά στα 7-8 εκατ. ευρώ που φαίνεται στο transfermarkt ότι φτάνει η αξία του Κώστα Φορτούνη. Αλλά σε γενικές γραμμές το τουρκικό πρωτάθλημα δεν ταιριάζει σε όλους τους παίκτες. Είναι λίγο σκληρό, πιο σκληρό από το ελληνικό, και έχει περισσότερο ξύλο. Είναι στο 50-50 αν ταιριάζει στο πρωτάθλημα ως παίκτης», είπε αρχικά o Γιάννης Τσακίρης στο sportdog.gr  και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Θεωρώ ότι θα ήταν πισωγύρισμα στην καριέρα του αν έφευγε από τον Ολυμπιακό για να πάει στην Μπεσίκτας. Ο Ταλίσκα είναι πολύ φορμαρισμένος, ακόμα κι αν τον είχε η Μπεσίκτας τώρα στο ρόστερ της δεν θα έβρισκε θέση βασικού. Αν πουληθεί ο Ταλίσκα θα μπορούσε να βρει θέση στην ομάδα. Η Μπεσίκτας είναι οριακά για έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και ο Ολυμπιακός, άρα είναι στην ίδια κατάσταση ως ομάδες. Δεν έχει να κερδίσει κάτι ιδιαίτερο δηλαδή ο Φορτούνης από μια πιθανή τέτοια μεταγραφή. Και ο Βιγιαφάνιες, άλλωστε, που τον παρακολουθώ στην Αλάνιασπορ, είτε έχει τον ρόλο του αναπληρωματικού είτε γίνεται αλλαγή. Δεν θα είναι εύκολο να κάνει το μπαμ στην Τουρκία ο Φορτούνης, ακόμα κι αν πάρει μεταγραφή εκεί».

«Θα δώσουν 7 εκατ. ευρώ για να κάθεται στον πάγκο;»

Expert του γαλλικού πρωταθλήματος, ο δημοσιογράφος Ντίνος Ανδριανόπουλος σχολίασε στο sportdog.gr τα ρεπορτάζ που συνδέουν το όνομα του Κώστα Φορτούνη με τη Μαρσέιγ:

«Η Μαρσέιγ έχει πληρότητα στις θέσεις του Φορτούνη. Αν υποθέσουμε ότι μπορεί να τον αποκτήσει, δεν θα ήταν για πρώτη επιλογή αλλά για να έρχεται από τον πάγκο. Κι εδώ είναι που μπαίνει το ερώτημα αν θα έδινε τόσα χρήματα για κάποιον παίκτη που να κάθεται στον πάγκο. Γιατί σε γενικές γραμμές μπορεί εύκολα να δώσει 7-8 εκατ. ευρώ για έναν ποδοσφαιριστή. Υπήρχε ως σκέψη, σύμφωνα με κάποια ρεπορτάζ στη Γαλλία, ότι αν αποκτηθεί ο Φορτούνης μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα και ο Μήτρογλου.

Που έχει αδικήσει τον εαυτό του, αλλά και τον έχουν αδικήσει οι καταστάσεις με τους τραυματισμούς κ.λπ. Θεωρώ ότι αν μείνει το καλοκαίρι και κάνει προετοιμασία με την ομάδα, αποκτήσει καλύτερη οικειότητα με τη γλώσσα που είναι πολύ σημαντική παράμετρος, θα δείξει πολύ καλύτερο πρόσωπο την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το γαλλικό πρωτάθλημα, πάντως, έχει πολύ τρέξιμο και πρέσινγκ. Και σε αυτό δεν ξέρω αν μπορεί να αντεπεξέλθει ο Φορτούνης. Έχει άλλα εξαιρετικά χαρακτηριστικά, αλλά το πρέσινγκ όχι».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags