24/03/18 - 06:35

Τρελά λεφτά δίνει η UEFA στη Nations League

Διαβάστε νούμερα. Έμφαση δίνεται σε αυτή τη διοργάνωση.

Sportdog Team
Τρελά λεφτά δίνει η UEFA στη Nations League
772views 0shares

Περισσότερα από 76 εκ. ευρώ θα καταβάλλουν οι διοργανωτές του UEFA Nations League, ως επιδόματα και μπόνους, στις 55 ομάδες που θα συμμετέχουν στο νεοσύστατο τουρνουά, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (23/03) η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Οι 12 πιο δυνατές βάσει του UEFA ranking, χωρισμένες σε 4 γκρουπ των τριών στη League A, θα λάβει η καθεμία 1.5 εκ. ευρώ ως ποσά ελληλεγγύης, ενώ οι νικητές των ομίλων θα πάρουν ως επιπλέον μπόνους άλλο 1.5 εκ. ευρώ.

Οι 4 νικητές των γκρουπ από τη League A, θα συναγωνιστούν εν συνεχεία για το τρόπαιο του Nations League τον Ιούνιο του 2019, με την προοπτική να κερδίσουν άλλα 4.5 εκ. ευρώ εάν κατακτήσουν τον τίτλο, ενώ το μέγιστο ποσό που θα δοθεί δεν θα υπερβαίνει τα 7.5 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά τις ομάδες της League B, αυτές μπορούν να κερδίσουν το περισσότερο 2 εκ. ευρώ, ενώ αυτές της League C, όχι πάνω από 1.5 εκ. ευρώ. Οι ομάδες της League D, που ανήκουν στην χαμηλότερη βαθμίδα της διοργάνωσης, θα μπορούν να γίνουν πλουσιότερες όχι πάνω από ένα εκ. ευρώ.

Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν από τον Σεπτέμβριο έως και το Νοέμβριο του τρέχροντος έτους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ