Facebook Pixel Sportdog.gr | Ήττα με πολλές αλλαγές - Δοκιμές από Σκίμπε στο... άδειο ΟΑΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-03-23 21:53:00

Ήττα με πολλές αλλαγές - Δοκιμές από Σκίμπε στο... άδειο ΟΑΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ήττα με πολλές αλλαγές - Δοκιμές από Σκίμπε στο... άδειο ΟΑΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα έχασε 1-0 από την Ελβετία.

Χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλε ο Μίκαελ Σκίμπε από το φιλικό της Εθνικής με την Ελβετία, στο ΟΑΚΑ, όπου η προσέλευση των φιλάθλων ήταν μικρή. Η Ελλάδα ηττήθηκε μεν, αλλά ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός είδε αγωνιζόμενους αρκετούς ποδοσφαιριστές.

Στο πρώτο ημιχρόνο η Εθνική ήταν καλύτερη, έβγαλε ευκαιρίες, της έλειπε όμως η ψυχραιμία στις τελικές επιλογές. Η πρώτη καλή στιγμή για τους διεθνείς μας σημειώθηκε στο 12', όταν ύστερα από λάθος των Ελβετών, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη που βρήκε πεδίο βολής εκτός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Ζόμερ! Οχτώ λεπτά αργότερα ο Φορτούνης έβγαλε τον Μήτρογλου τετ α τετ με τον Ελβετό τερματοφύλακα, ο οποίος βγήκε και του έκλεισε το οπετικό πεδίο με αποτέλεσμα η επιλογή του Έλληνα επιθετικού να είναι λανθασμένη στην εκτέλεση. Στο 27' οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σουτ του Τζεμαΐλι και στο 40' είδαμε μία ακόμα χαμένη ευκαιρία με συνεργασία των Μπακασέτα, Μήτρογλου και Φορτούνη. Ένα λεπτό αργότερ ο Εμπολό πέρασε και τον Παπασταθόπουλο αλλά σούταρε πάνω στο δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ελβετοί έπιασαν στον ύπνο την Εθνική σε αντεπίθεση. Στο 59' ο Σεφέροβιτς σέντραρε και ο Τζεμαΐλι με γυριστό σουτ στον αέρα άνοιξε το σκορ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Καρνέζης απέκρουσε σουτ του Γκαβράνοβιτς από το ύψος του πέναλτι. Η Εθνική απείλησε στο 76'με τον Φορτούνη, πίεσε μέχρι τέλους για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν τα κατάφερε.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ Ο Κώστας Φορτούνης ήταν πρωταγωνιστής σε τρεις φάσεις που δημιούργησε η Εθνική στο πρώτο μέρος και μία στο δεύτερο. Δεν κατάφερε να πάρει την ομάδα πάνω του κάτι που χρεώνεται και στους συμπαίκτες του φυσικά. Δεν είχε την απόλυτη ευθύνη.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Ελλάδα (4-2-3-1): Καρνέζης – Τοροσίδης (63' Μπακάκης) , Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (80' Σταφυλίδης), Ρέτσος - Ζέκα, Σάμαρης (73' Κουρμπέλης) – Δώνης (63' Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης (77' Πέλκας), Μπακασέτας – Μήτρογλου (73' Κουλούρης)

Ελβετία (4-3-3): Ζόμερ - Λιχτστάινερ, Σερ, Ακαντζί, Ροντρίγκες – Φρίουλερ, Μπεχράμι, Τσάκα – Ντζεμαΐλι, Εμπολό, Σεφέροβιτς

Η ΦΑΣΗ Η ευκαιρία του 20' με τη συνεργασία των Μπακασέτα, Μήτρογλου, Φορτούνη

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ Σε ένα φιλικό παιχνίδι, είναι άνευ ουσίας να σχολιάσεις τη διαιτησία του Πορτογάλου Ούγκο Μιγκέλ και των βοηθών του Γκοντίνιο, Μονίς. Οι διεθνείς μας πάντως σε ορισμένες φάσεις διαμαρτυρήθηκαν για κάποια τραβήγματα της φανέλας από τους Ελβετούς.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Ο Μίκαελ Σκίμπε είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλούς ποδοσφαιριστές και να τσεκάρει την αγωνιστική τους πρόοδο. Ο Γερμανός χρησιμοποίησε 17 παίκτες (μαζί με τις αλλαγές). Λογικά στο φιλικό με την Αίγυπτο θα δούμε και τους Γιαννιώτη, Μπάρκα, Τζαβέλλα, Κ. Παπαδόπουλο, Ταχτσίδη, Λημνιό, Κουλούρη που δεν έπαιξαν.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η Ελλάδα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, έβγαλε ευκαιρίες και διάθεση να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο. Ήταν όμως πολύ κακή στις επιλογές της. Στο δεύτερο μέρος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπέπεσε σε πολλά λάθη. Δεν έβγαλε άμεσα αντίδραση μετά το όμορφο γκολ που δέχτηκε από τον Τζεμαΐλι. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι Ελβετοί έβγαλαν δύο ευκαιρίες μέχρι να δούμε τον Φορτούνη να απειλεί ξανά, στο 76'.

ΠΑΤΑ ΤΟ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags