Facebook Pixel Sportdog.gr | «Mαχαίρια» στη Λίγκα, τα έχει πάρει στο «κρανίο» ο Βασιλειάδης - Ρίχνει βόμβα, τι θα κάνει τελικά
| 2018-03-23 23:40:00

«Mαχαίρια» στη Λίγκα, τα έχει πάρει στο «κρανίο» ο Βασιλειάδης - Ρίχνει βόμβα, τι θα κάνει τελικά

Sportdog Team
«Mαχαίρια» στη Λίγκα, τα έχει πάρει στο «κρανίο» ο Βασιλειάδης - Ρίχνει βόμβα, τι θα κάνει τελικά

Τα πάντα σε τεντωμένο σχοινί και όλο το ρεπορτάζ στο Sportdog.

To… σίριαλ με την επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος καλά κρατεί, αφού δεν επιτυγχάνεται ομοφωνία μεταξύ των ομάδων της Super League για την υπογραφή των όρων του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Με τις προτάσεις του Υφυπουργού συμφωνούν επιβεβαιωμένα 14 ομάδες, όμως όλα δείχνουν πως τελικά θα συναινέσει και η Ξάνθη. Αντιθέτως, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο για τον Ολυμπιακό, που εξακολουθεί να εκφράζει τη διαφωνία του.

Συνεπώς, το προγραμματισμένο για τη Δευτέρα Δ.Σ. της Λίγκας είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο, αφού πρέπει να «γεφυρωθεί» το χάσμα και να παρθούν οριστικές αποφάσεις για την τύχη του πρωταθλήματος.

Πάντως, ακόμα και τη Δευτέρα φαντάζει δύσκολο να υπάρξει συναίνεση, συνεπώς θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να ξεπεραστεί να ξεπεραστεί ο σκόπελος του «15-1».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η «χρυσή τομή» να βρεθεί κάπου στη μέση. Δηλαδή, ο Βασιλειάδης με τη Λίγκα να καταλήξουν σε συμβιβαστική λύση προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της Super League έστω και χωρίς ομοφωνία.

Από εκεί και πέρα, ο Υφυπουργός αναμένεται να κοινοποιήσει τους όρους της προσωρινής συμφωνίας στη FIFA και το καλοκαίρι να αρχίσουν ξανά οι συζητήσεις προκειμένου να ξεκαθαριστεί το τελικό πλαίσιο των νέων κανονισμών. Άλλωστε, πρόκειται για διατάξεις που θα ισχύσουν από τη νέα σεζόν και θα υπάρξει άπλετος χρόνος να συζητηθούν και να καθοριστούν μετά το τέλος της τωρινής.
 

Θυμίζουμε ότι οι τέσσερις όροι του κ. Βασιλειάδη, για τους οποίους δεν έχει υπάρξει ακόμα συναίνεση από όλες τις ομάδες, είναι οι παρακάτω:

1. Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια μία αγωνιστικής περιόδου, οπαδοί μιας ομάδας προκαλέσουν φαινόμενα βίας, ήτοι α) είσοδος οπαδών στον εν γένει χώρο του γηπέδου ή/και στις κερκίδες και στα αποδυτήρια ή/και στον αγωνιστικό χώρο ή/και συμπλοκές εντός αγωνιστικού χώρου με οποιαδήποτε αφορμή, για τρεις φορές ή β) την πειθαρχική τιμωρία των ομάδων τους με βάση την εν γένει έκνομη βίαιη συμπεριφορά οπαδών τους, τουλάχιστον τέσσερις φορές, τότε η ομάδα θα τιμωρείται με ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής και υποβιβασμό.

Η ανωτέρω ρύθμιση θα ξεκινήσει να ισχύει από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 και εφεξής, με τροποποίηση των ρυθμίσεων αδειοδότησης, τόσο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όσο και της ΕΠΟ.

2. Σε περίπτωση δυσφημιστικών δηλώσεων από αξιωματούχους που υποδαυλίζουν φαινόμενα βίας και πραγματοποιούνται με οποιοδήποτε τρόπο, για παράδειγμα σε ΜΜΕ ή social media, τότε θα τιμωρείται η ομάδα τους.

3. Η ευθύνη για τη φύλαξη των αγώνων, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, θα περιέρχεται εξ ολοκλήρου στις ΠΑΕ και η αστυνομία μένει εκτός γηπέδων.

4. Καταργείται το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ως τρίτος βαθμός των πειθαρχικών αδικημάτων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags