Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη που θα κάνει χαμό από Κούγια για Παναθηναϊκό - «Θα ανέβει στη Σούπερ Λιγκ η...»!
| 2018-03-28 11:36:00

Αποκάλυψη που θα κάνει χαμό από Κούγια για Παναθηναϊκό - «Θα ανέβει στη Σούπερ Λιγκ η...»!

Sportdog Team
Αποκάλυψη που θα κάνει χαμό από Κούγια για Παναθηναϊκό - «Θα ανέβει στη Σούπερ Λιγκ η...»!

Ο επιφανής νομικός μίλησε για το θέμα των αδειοδοτήσεων.

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό  ΣΠΟΡ FM Patras έκανε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να μην λάβουν ομάδες της Σούπερ Λιγκ αδειοδότηση, όπως ακούγεται ότι μπορεί να συμβεί με τον Παναθηναϊκό, και το σενάριο που θέλει την Παναχαϊκή να ανεβαίνει στη μεγάλη κατηγορία. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Υπάρχει ρητή διάταξη στους κανονισμούς, ομάδα που δεν αδειοδοτείται υποβιβάζεται στην Football League. Έγινε μία προσπάθεια έπειτα από πρόταση της ΑΕΚ να αλλάξει ο κανονισμός. Η Λίγκα δεν μπορεί να αλλάξει τον κανονισμό παρά μόνο η ΕΠΟ. Όμως, υπάρχει ρητά μέσα στους κανονισμούς, πως ακόμα και αν αλλάξει κάτι, αυτό θα γίνει από την μεθεπόμενη χρονιά. Οι κανονισμοί προβλέπουν συγκεκριμένα πράγματα και αν η ΕΠΟ αλλάξει τους κανονισμούς θα πρόκειται για σκάνδαλο και η Παναχαϊκή για παράδειγμα που έχει έννομο συμφέρον θα μπορεί να προσφύγει στα αρμόδια όργανα και να ακυρώσει την απόφαση. Η 3η ομάδα της Football League θα καταλάβει την θέση όποιας ομάδας υποβιβαστεί από την Super League λόγω αδειοδότησης.

Η μόνη προϋπόθεση να μείνει ομάδα της Super League, ενώ έχει πρόβλημα αδειοδότησης, είναι να μην πληρεί τις προδιαγραφές καμία από τις ομάδες που έχουν καταταγεί μέχρι την 6η θέση στην δεύτερη κατηγορία. Η Παναχαϊκή θα ανέβει στην Super League νομοτελειακά, αν κάποια ομάδα δεν αδειοδοτηθεί. Είναι βέβαιο αυτό, γιατί είναι νέα ΠΑΕ, χωρίς προβλήματα και πληρεί τις προϋποθέσεις.

Δεν γνωρίζω ποιες ομάδες έχουν προβλήματα, αλλά εκτός του Παναθηναϊκού υπάρχουν μία-δύο ομάδες που χρωστούν πολλά εκατομμύρια. Υπάρχουν ομάδες που επειδή δεν θα πάρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Στο τέλος της χρονιάς, μας καλεί η επιτροπή και μας ρωτάει αν έχουμε business plan για την επόμενη! Η Παναχαϊκή έχει πάρα πολλές πιθανότητες να παίξει στην Super League.

Υπάρχει περίπτωση ακόμα και οι δύο πρώτοι της Football League να μην πάρουν άδεια. Το ένστικτο μου και η αγωνία μου λέει, πως πολλές ομάδες θα έχουν προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει μία εναγώνια προσπάθεια, αλλά κατά την άποψή μου είναι αδύνατον να βρει λύση μέχρι την Παρασκευή. Και η Κέρκυρα έχει προβλήματα και κοροϊδεύει την κοινωνία του ποδοσφαίρου. Τέλος Μαϊού θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το τι θα γίνει».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags