Facebook Pixel Sportdog.gr | Γρηγορίου για πρωτάθλημα και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Κρίμα όσα συνέβησαν – Χάσαμε άπαντες το παιχνίδι»
| 2018-03-28 14:21:00

Γρηγορίου για πρωτάθλημα και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Κρίμα όσα συνέβησαν – Χάσαμε άπαντες το παιχνίδι»

Sportdog Team
Γρηγορίου για πρωτάθλημα και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Κρίμα όσα συνέβησαν – Χάσαμε άπαντες το παιχνίδι»

Αιχμηρό σχόλιο του προπονητή του Πανιωνίου για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μιχάλης Γρηγορίου στον Αρένα:

Για το πόσο δύσκολο είναι να κρατήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της διακοπής: «Είναι γενικά πολύ δύσκολο, αλλά τα τελευταία χρόνια είμαστε συνηθισμένοι στην Ελλάδα, γιατί εξ απροόπτου βρισκόμαστε σε μία τέτοια διαδικασία να είμαστε αναγκασμένοι ν’ αναπροσαρμόσουμε τα σχέδιά μας. Έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν και δυστυχώς συμβαίνει και φέτος και ειδικά για εμάς είναι ακόμα πιο δύσκολο, γιατί ξεκινήσαμε πολύ νωρίς και συνεπώς η οποιαδήποτε αναβολή είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική».

Για το φετινό πρωτάθλημα και το αν είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων χρόνων: «Για μένα είναι σίγουρα το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων 10-15 χρόνων γιατί τα πάντα είναι ανοιχτά τόσο στην κορυφή όσο και στην πεντάδα, αλλά και στον υποβιβασμό. Υπάρχει ανταγωνιστικότητα απ’ όλες τις ομάδες και το καθιστά το πιο ενδιαφέρον. Δυστυχώς εκεί που ήταν όλα καλά, το πρωτάθλημα πήρε άλλη τροπή και ενδεχομένως να το θυμόμαστε για αρκετά χρόνια, όχι, όμως, με τον τρόπο που θα θέλαμε».

Για το τι γεύση του άφησε αυτό το διάστημα: «Θα το γενικεύσω και δεν θα μείνω στα δύο τελευταία γεγονότα. Θα πρέπει ν’ αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα όσον αφορά στο ποδόσφαιρο στη χώρα μας. θα πρέπει να το δούμε από άλλη πλευρά. Συμφωνώ ότι υπάρχουν αρκετά συμφέροντα, είναι σίγουρο ότι υπάρχουν «λαοί» από πίσω, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο ήταν, είναι και θα πρέπει να είναι γιορτή. Βγαίνοντας από αυτήν τη λογική έχουμε χάσει άπαντες το παιχνίδι. Θα πρέπει ν’ αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας και να κρατήσουμε πολύ ψηλά το κομμάτι της ευχαρίστησης και του παιχνιδιού».

Για το πώς είδε τη διαιτησία φέτος και ιδίως στα δύο τελευταία: «Θεωρώ ότι είναι βελτιωμένη. Αν υπάρχει γενική πίεση, υπάρχει πίεση και προς τους διαιτητές και προς όλους. Ένα σημαντικό κομμάτι ενός παιχνιδιού είναι και οι διαιτητές. Σίγουρα θα μπορούσαμε να δούμε και καλύτερες διαιτησίες».

Για την εικόνα που έχει για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ: «Η αγωνιστική εικόνα και των δύο αυτών ομάδων ήταν πάρα πολύ καλή και αλλαγμένη όσον αφορά στα προηγούμενα χρόνια. Για τον ΠΑΟΚ, ήταν βελτιωμένη η εικόνα του γι’ αυτό διεκδικεί τον τίτλο. Σαν αγωνιστική κατάσταση θα τους κατατάξω στο ίδιο επίπεδο. Δυστυχώς, για όλους και για όλα αυτό που συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν πολύ κρίμα, για την προσπάθεια που έχουν κάνει φέτος και οι δύο ομάδες, αλλά και για το ίδιο το ποδόσφαιρο».

Για τη ρεβάνς του κυπέλλου στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ: «Κατά 99% η πρόκριση έχει κριθεί. Όταν χάνεις με 1-3 από τον ΠΑΟΚ την έδρα σου, τότε έχεις ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες να διεκδικήσεις την πρόκριση. Όμως, δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι και κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Όμως, και μόνο το να είμαστε στους «4» του κυπέλλου, είναι γιορτή για εμάς. Έτσι αντιμετωπίσαμε το πρώτο ματς, έτσι θ’ αντιμετωπίσουμε και τον επαναληπτικό και επειδή θα είναι εν μέσω δύο σημαντικών παιχνιδιών με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, α δούμε πώς θα διαιχειριστούμε και αυτό το παιχνίδι».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags